שום – 11 יתרונות בריאותיים עוצמתיים

שום – 11 יתרונות בריאותיים עוצמתיים

Avatar of אגוגו
אגוגו

אחד מהאנטיביוטיקות הטבעיות החזקות ביותר, השום מתגאה במגוון עצום של יתרונות בריאותיים, עליהם נסביר במאמר זה.

השום ידוע בזכות הטעם והארומה האינטנסיביים, ונעשה בו שימוש כמעט בכל המטבחים בעולם.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

יש לו תכונות אנטיביוטיות רבות, הוא אנטי פטרייתי, אנטי מיקרוביאלי, אנטי ויראלי, ושימש במשך אלפי שנים להדיפת מצבים רבים שונים, כולל המגיפה ב-1700.

שום מסייע לחיזוק המערכת החיסונית, לחימה ברדיקלים חופשיים, והגנה על הגוף מפני חיידקים מזיקים. ישנן סיבות רבות לצרוך שום בקביעות הנה כמה מן הטובים ביותר:

1.שליטה על רמות הסוכר בדם

השום טוב לחולי סוכרת מאחר והוכח כי הוא מסייע בשליטה על רמות הסוכר בדם. לכן, מאמינים כי השום יכול לעזור להפחית או למנוע את ההשפעות של סיבוכים רבים של סוכרת.

יתר על כן, שום עוזר לעודד את זרימת הדם, להפחית את הכולסטרול LDL נמוך ונלחם בזיהומים.

מחקר שנערך לאחרונה הראה כי אכילת שום באופן קבוע יכולה לשפר את הבריאות הכללית של אנשים עם סוכרת, כמו גם להפסיק או להקל על סיבוכים סוכרתיים כגון נפרופתיה וטרשת עורקים.

מחקר נוסף מצא גם כי שום יכול לשפר באופן משמעותי את רמות הכולסטרול בדם בחולים עם סוכרת מסוג 2. בפרט, צריכת שום קבועה מפחיתה את הכמות הכללית של “הכולסטרול הרע” (LDL) ומגבירה מעט את הכולסטרול HDL בהשוואה לפלצבו.

כלומר, שום הוא תוספת בריאה לתכנית דיאטה סוכרתית.

2.מניעת דמנציה ומחלת אלצהיימר

דמנציה ומחלת האלצהיימר הם מצבים בריאותיים המונעים מאנשים לחשוב בבירור, לבצע משימות יומיומיות ואפילו לזכור מי הם.

נוגדי חמצון רבי עוצמה הנמצאים בשום מסייעים לשמור על מנגנוני ההגנה של הגוף מפני נזק חמצוני, אשר עלול להוביל לתנאים קוגניטיביים אלה, כמו גם להאיץ את תהליך ההזדקנות.

מספר מחקרים הגיעו למסקנה כי כמויות גבוהות של תוספי שום מסייעים להגביר את האנזימים נוגדי החמצון בגוף ולהוריד באופן משמעותי את רמות הלחץ החמצוני אצל אנשים עם לחץ דם גבוה.

הדבר עוזר להפחית את הסיכויים לפתח מחלות מוח הנפוצות כגון דמנציה ואלצהיימר.

מאחר ולתוספי שום יש כמה תופעות לוואי חמורות עדיף לאכול שום אורגני או להתייעץ עם רופא כאשר שוקלים תוספים.

3.מסייע במצבים של נשירת שיער

מספר ניסויים קליניים הוכיחו את הדרך בה שום יכול לעזור לטיפול באיבוד שיער וקרחת.

קבוצת חוקרים טענה כי החלת ג’ל שום על הקרקפת לפחות פעמיים ביום במשך 2 עד 3 חודשים יכול לעזור בשמירה על שיער בריא ולמנוע נשירת שיער.

השום יכול גם להשפיע על חולים אשר לוקחים קורטיקוסטרואידים לטיפול באלפאסיה, שהיא מחלה נפוצה אוטו-אימונית הקשורה לאובדן שיער על הפנים, הקרקפת, ועל חלקים אחרים של הגוף.

מאחר ואין תרופה למחלה זו, עדיף למנוע את המצב הזה על ידי אכילת שום באופן קבוע.

המדענים גם הראו כי החלת ג’ל שום באזור בעייתי יחד עם השימוש בקורטיקוסטרואידים מקומיים, יכול לעזור להקל על אלופציה-אראטה.

למרות שעדיין דרוש מחקר נוסף כדי להוכיח עובדה זו, אך השימוש בשום ספוג בשמן קוקוס יכול להיות יעיל נגד אובדן שיער, מאחר והיא מורידה את הסבירות של ספיגת קורטיקוסטרואידים מסוכנים בעור.

באותו נושא: 10 סיבות רפואיות ובריאותיות הגורמות לנשירת שיער

4.להילחם בזיהומים

מחקרים הוכיחו כי אליצין הנמצא בשום מסייע בלחימה נגד מיקרואורגניזמים, אשר מפעילים זיהומים רבים, כמו צינון ושפעת.

השום נחשב לאנטיביוטיקה טבעית ולכן צריכת קבועה יכולה לעזור להדוף צינון, שפעת וזיהומים רבים אחרים.

במחקר שנערך על ידי מרכז השום, בבריטניה, היו מעורבים 146 אנשים שלקחו פלצבו או תוספי שום במשך 12 שבועות במהלך העונה הקרה.

אנשים שלקחו תוספי שום היו בסיכון מופחת להצטננות, ואפילו כאשר הם לקו בהצטננות או שפעת, הם היו בסיכוי גבוה יותר להתאושש הרבה יותר מהר מאשר אלה שלקחו פלצבו.

מתנדבים שלקחו פלצבו היו בעלי סיכוי מוגבר להידבק בצינון אחד במשך כל עונת החורף.

החוקרים האמינו כי מתנדבים שלקחו תוספי שום היו בעלי חסינות חזקה יותר הודות למרכיב הפעיל ביולוגית שלה הנקרא אליצין.

התכונות האנטי-פטריתיות, אנטי-ויראליות, וכן תכונות מיקרוביאליות של השום יכולות גם לעזור להילחם בזיהומים נדירים ביותר הגורמים למחלות מורכבות.

5.שמירה מפני לחץ דם גבוה

מחקר שנערך על ידי אוניברסיטת אדלייד, דרום אוסטרליה, בחן את ההשפעה של תמצית השום ומצא כי היא יכולה לשמש כטיפול נוסף לחולים הנוטלים תרופות שהיו אמורות להפחית לחץ דם גבוה אך נמצאו לא יעילות.

שום עשוי להיות חלופה מצוינת לתרופות נוגדות יתר לחץ דם.

מחקר שפורסם בכתב העת המדעי “Maturitas” כלל 50 מתנדבים עם לחץ דם קשה לטיפול, וקבע כי נטילת לפחות 4 כמוסות (960 מיליגרם) של תמצית שום בכל יום במשך 3 חודשים סייעה לירידה בלחץ הדם ב-10 נקודות.

עוד מחקר משנת 2014 גילה כי שום מתגאה ביכולת מדהימה להפחית את לחץ הדם בקרב אנשים הסובלים מיתר לחץ דם. יכולת זו דומה מאוד לעבודה של תרופות לחץ דם סטנדרטיות.

השום שימש בצורה של תמצית שום סבילה והתוצאות הראו כי פוליסולפידים (polysulfides) בשום קידמו את הרחבת או פתיחת כלי הדם, ובכך קידמו ירידה בלחץ הדם.

6.השום עשיר בחומרים מזינים ודל-קלוריות

אם אתם מחפשים לרדת במשקל, שום צריך להיות במטבח שלכם.

השום עשיר בשפע של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון בעוד הוא נמוך עד כדי גיחוך בקלוריות.

מנה אחת של שום אורגני – השווה ל-28 גרם מספקת לגוף שלנו:

  • 0.6 גרם של סיבים
  • 6% מהכמות היומית המומלצת של סלניום
  • 15%מהכמות היומית של ויטמין C
  • 17% של ויטמין B6
  • 23% של מנגן
  • 9 גרם של פחמימות
  • 1.8 גרם של חלבון.
  • יש 42 קלוריות במנה אחת.

השום הוא גם מקור נהדר לכמויות זעירות של חומרים מזינים רבים אחרים, מה שהופך אותו למזון-על דחוס בחומרים מזינים שניתן לצרוך בכל יום לבריאות אופטימלית.

7.לחיות זמן רב יותר

הודות להשפעות הבריאותיות המועילות של השום, אנו יכולים לחיות יותר ולמנוע הזדקנות מוקדמת.

ראשית, צריכת שום יומית עוזרת לווסת את לחץ הדם להפחית את הסיכון לפתח התקף לב ושבץ. שנית, שום מסייע נגד זיהומים ודלקות, וכל המחלות והמצבים הבריאותיים הקשורים אליהם.

בנוסף, העובדה כי שום עוזר במאבק נגד מחלות זיהומיות הוא חיוני ביותר עבור אריכות ימים, כי רוב המחלות זיהומיות נחשבות לגורמים השכיחים למוות בטרם עת, במיוחד אצל אלה הסובלים ממערכת חיסונית חלשה.

8.שמירה על עצמות בריאות

צריכה תכופה של שום טרי מסייעת להגדיל את רמות האסטרוגן בקרב נשים ולהפחית את הסיכוי לאובדן עצם.

מחקר שכלל 44 נשים הראה כי מינון יומי של 2 גרם של שום גולמי או תמצית שום הקטין באופן משמעותי את המחסור באסטרוגן אצל נשים בגיל המעבר עם אוסטאופורוזיס.

קראו על 11 מזונות שלא חשבתם שטובים לעצמות שלכם

9.להקטין את הסיכון לסרטן

בצל ושום הם ירקות ממשפחת השום הנפוצים ביותר, אשר ידועים בתרכובת הגופרית הביולוגית שלהם.

השום לוקח חלק פעיל במניעת כל שלב של היווצרות סרטן, והוא יכול להשפיע על תהליכים ביולוגיים מסוימים למנוע או לטפל בסרטן.

מחקרים רבים מצאו קשר בין צריכה גדולה של שום וגורם סיכון מופחת של סוגי סרטן מסוימים, כגון סרטן המעי הגס, הקיבה, הוושט, השד והלבלב.

המכון הלאומי לסרטן ציין כי ההשפעות המגנות של השום הן בעיקר בשל היכולות האנטיבקטריאליות שלו.

שום מסייע גם לחסימת היווצרות של חומרים הגורמים לסרטן. הדבר עוזר לעצור את ההפעלה של חומרים אלה, הפחתת התפשטות תאים, הגדלת תיקון דנ”א, או גרימת מוות של תאים.

מחקר נוסף שנעשה על ידי מדענים צרפתים, שכלל 345 מתנדבות, הראה כי נשים עם סרטן השד יכולות להפיק תועלת רבה מצריכה מתמשכת של שום. המחקר מצא כי צריכה קבועה של סיבים, בצל ושום נקשרה לסיכון נמוך סטטיסטית לפתח סרטן שד.

סרטן הלבלב הוא סוג אחר של סרטן, אשר שום יכול לסייע בטיפול ומניעה. מאחר וזה אחד מהצורות המסוכנות ביותר של סרטן, ניתן להקל על הסימפטומים או להקטין את הסיכוי על ידי שילוב שום טרי לתוך הארוחה היומיומית.

מחקר נוסף שנעשה על ידי קבוצת מדענים מאזור מפרץ סן פרנסיסקו הראה כי הסיכון לסרטן הלבלב היה כ-45% נמוך יותר אצל אנשים שצרכו את המינונים הגדולים יותר של בצל ושום בהשוואה לאנשים שצרכו שום פעם בכמה זמן.

המחקר גם קבע כי אכילת פירות וירקות נוספים מסייעת לעצור את התפתחות סרטן הלבלב.

כאשר מדובר בהפחתת הסיכון לסרטן, תרכובות האורגוסולפור הנמצאות בשום, כולל Ajoene, DADS, DATS ו- SAMC, מסייעות לעצור את התאים הסרטניים.

באופן כללי, השום הוא אחד ממאכלי הסרטן המובילים בעולם שאמורים להיות נאכלים מדי יום.

קראו על 13 מזונות שיכולים להפחית את הסיכון לסרטן

10.מניעת מחלות קרדיווסקולריות

השום עובד כסוכן מניעה ומשמש לטיפול ברוב מחלות הלב ומחלות מטבוליות, כגון היפרליפידמיה, טרשת עורקים, פקקת, סוכרת ויתר לחץ דם.

סקירה מדעית של מחקרים קליניים וניסויים של היתרונות הבריאותיים של השום הביאו למסקנה כי צריכה מוגברת של שום טרי מגרה את ההשפעות המגנות קרדיווסקולרית, וכך להפחתת הסיכון למחלות לב.

שום מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול (LDL), מבלי להשפיע על רמת הכולסטרול ה”טוב “(HDL). יתר על כן, צריכת השום לא הוכחה כמשפיעה על רמות הטריגליצרידים.

והכי חשוב, שום עוזר להפוך את הסימפטומים המוקדמים של מחלות לב וכלי דם על ידי פתיחת העורקים של הצטברות פלאק.

מחקר אקראי שפורסם ב -2016 בכתב העת Journal of Nutrition, ובו 55 מתנדבים עם תסמונת מטבולית, בגילאי 40 עד 75, הראו כי תמצית השום עזרה להיפטר מהפלאק בעורקים ולספק יותר דם ללב.

כאשר העורקים הכליליים האלה נקיים, גורם הסיכון שלך לפתח מחלת לב או שבץ יורד משמעותית.

11.שיפור הביצועים הספורטיביים

השום שימש במשך מאות שנים בלחימה נגד עייפות כרונית ולהגדיל את רמות התפוקה. לכן, מאמינים כי הוא יכול לעזור לאנשים לשפר את הביצועים הספורטיביים שלהם.

הוסיפו כמה שיני שום טריים לסלט ארוחת הצהריים שלכם לפני שאתם הולכים לחדר הכושר לאימון אינטנסיבי.

אין שום סיבה לדלג על שום בעת הבישול. הודות ליתרונות הבריאותיים הרבים שלו, תוכלו לשפר את הבריאות הכללית שלכם. עם זאת, לא לשכוח על מתינות והיזהרו אם אתם נוטים לסבול מצרבות או מחלות כרוניות אחרות.

[mks_toggle title=”מקורות והפניות” state=”close “]

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16320801
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11697022
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20594781
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4266250/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23039014
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4366009/
http://jn.nutrition.org/content/early/2016/01/13/jn.114.202424.abstract

[/mks_toggle]

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4