הרעלת מזון נגרמת על ידי אכילת מזון מקולקל, מזוהם, או מזון המכיל חומרים מזיקים ורעילים. זמן הדגירה בדרך כלל קצר (כמה שעות). התסמינים להרעלת מזון שונים, קראו עליהם במאמר זה.
1.כאבי בטן ועוויתות בטן
במקרה של הרעלת מזון, הכאב מופיע בין האגן לצלעות, לרוחב הגוף. הרעלנים והרעלים שמשתחררים ממזון מקולקל מכאיבים למעיים ולקיבה ועלולים ליצור דלקתיות בבטן שתוביל לכאבי בטן ובחילות.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
עוויתות בטן היא גם תופעה לא נעימה שעלולה להתרחש בשל שרירי הבטן שמנסים להוציא את הגורם הבעייתי מהקיבה אל תוך הצואה על מנת לשחרר את הגוף מהחומרים הרעילים. עם זאת, כאביo ועוויתות בטן מתרחשים בגלל סיבות נוספות רבות – איך תדעו אם זה הרעלת מזון? חשוב לציין, לא כל הרעלת מזון תגרום לכאבי ועוויתות בטן!
2.שלשולים
אנחנו מבחינים בשלשולים מיד, תופעה של שלשול מוגדרת כיציאת צואה מימית שמתרחשת יותר משלוש פעמים במשך של 24 שעות, סימפטום נפוץ של הרעלת מזון.
שלשול מתרחש כאשר דלקת הופכת את ספיגת המים והנוזלים של המעיים לפחות יעילה בתהליך העיכול. שלשולים מגיעים בדרך כלל עם עוד סימפטומים כמו דחיפות ללכת לשירותים, נפיחות בבטן או עוויתות בטן. אם הגעתם למצב כזה, זכרו שאתם מאבדים נוזלים רבים וחשוב מאוד לשתות מים באופן סדיר כדי שלא תתייבשו!
אם חלילה לקיתם בשלשולים, כדאי וחשוב לשתות עוד נוזלים כמו מרק או תה כדי להילחם בהתייבשות ולהעניק לגוף שלכם את האנרגיה שאיבדתם, במיוחד אם אתם לא יכולים לאכול אוכל מוצק בגלל הסימפטומים שאתם סובלים מהם.
כדי לבצע בדיקה מהירה של התייבשות, בחנו את צבע השתן שלכם שצריך להיות בשגרה בצבע צהוב בהיר או שקוף, אם השתן שלכם כהה יותר, אתם עלולים להיות מיובשים ועליכם לצרוך יותר נוזלים.
באותו נושא: שלשולים – גורמים ודרכי טיפול
3.כאבי ראש
כאבי ראש הם סימפטומים נפוצים של הרעלת מזון, וניתן לחטוף אותם מסיבות שונות ומשונות כמו לחץ, שתיית אלכוהול מוגזמת, התייבשות, עייפות או תשישות. הרעלת מזון עלולה גם לייבש אתכם וגם לעייף אתכם ולכן זו תופעת לוואי נפוצה.
למרות שהסיבה לנושא עדיין לא ברורה לחלוטין, התייבשות משפיעה על המוח שלנו באופן ישיר, ואף גורמת למוח להתכווץ בגודלו ולאבד נוזלים חיוניים. אם אתם מקיאים או סובלים משלשולים אתם עלולים להתייבש ולכן חשוב לשמור על צריכת מים קבועה.
קראו על 8 סוגים שונים של כאבי ראש: תסמינים, גורמים ודרכי טיפול
4.הקאה
הקאה היא פעולה טבעית שמתרחשת שאנשים סובלים מהרעלת מזון, הפעולה הלא רצונית מתרחשת כאשר השרירים הבטניים מתכווצים בעוצמה ומכריחים את הגוף לפלוט את התוכן המורעל דרך הפה כדי שהוא לא יעבור דרך הקיבה ויפגע בכם עוד יותר. זו פעולה מכנית טבעית של הגוף שמתרחשת כאשר הוא מנסה להיפטר מאורגנזימים מסוכנים ורעלים שהוא מזהה כבעייתיים.
במקרים של הרעלת מזון, פעמים רבות התוצאה המיידית היא הקאה מהירה ואפילו בלתי נשלטת. חלק מהאנשים נפטרים מההרעלה בהקאה הראשונית וחלק יסבלו מהקאות תקופתיות עד שהגוף יחזור לעצמו. אם אתם לא מפסיקים להקיא ולא מצליחים לצרוך נוזלים או מזון, גשו לרופא או לבית המרקחת לטיפול תרופתי.
5.תחושת מחלה
לעיתים, הרעלת מזון גורמת לאובדן תיאבון וסימפטומים אחרים כמו עייפות ותשישות למשל. המערכת החיסונית מגיבה ופועלת להילחם באינפקציה שהשתלטה על גופכם באופן מיידי. כחלק מהפעולה הזו, גופנו משחרר סוכנים כימיים בשם ציטוקין.
ציטוקין הוא חלבון השייך לקבוצת חלבונים שמפרישים תאי המערכת החיסונית ופועלים כמתווכים בתגובה החיסונית, מתווכים שמסמנים לתאים שלכם כיצד להתנהג ואיך לזוז בגוף כדי להגן עליו. הם גם שולחים סימנים למוח שגורמים לסימפטומים שגורמים לכם להרגיש חולים: אובדן תיאבון, עייפות, תשישות, כאבי גוף וכאבים. לסימפטומים הללו קוראים “התנהגות חולה” של הגוף משום שהוא מסרב ליצור תקשורת חברתית בשל עייפות, דורש מנוחה וגורם לסלידה מאכילה.
התנהגות חולה של הגוף היא סימן שהגוף שלך מסיט את תשומת הלב שלו מפעולות אחרות, נורמליות בגוף כמו עיכול מאשר שהוא מעדיף קודם כל לתעדף את המתקפה על הדלקת שהופיעה בגוף.
6.חום
אם חום הגוף שלכם עולה מעל הרמה הנורמלית שהיא 36-37 מעלות, יש לכם חום. חום מתרחש במחלות שונות בגוף והוא דרך של הגוף להילחם כנגד דלקת שמתחוללת. החלקיקים שגורמים לחום נקראים פירוגנים והם גורמים לעלייה בחום הגוף. הם משתחררים על ידי המערכת החיסונית או על ידי הבקטריה המדבקת שחדרה לגוף.
החלקיקים האלה יוצרים חום על ידי שליחת מסרים ש”עובדים” על הגוף שלכם וגורמים לו לחשוב שהוא קר יותר ממה שהוא. כתוצאה, הגוף יוצר יותר חום ומאבד יותר חום ולכן הטמפרטורה עולה. העלייה בטמפרטורה מסייעת לגופנו להילחם בדלקת על ידי השמדה או האטה של הצמיחה של האורגנזימים שרגישים לחום. העלייה גם מסייעת לפעילות של של תאי הדם הלבנים שמסייעים לגוף להילחם בדלקתיות.
7.צמרמורות
צמרמורות מתרחשות כאשר הגוף רועד על מנת להעלות את הטמפרטורה שלו. הרעידות הללו הן התוצאה של השרירים שמתכווצים ונרגעים ואז משחררים חום. הרעידות הללו בדרך כלל מגיעות עם חום, משום שפירוגנים מהתלים בגופנו וגורמים לו לחשוב שקר והוא צריך להתחמם יותר.
חום מתרחש בכל מיני מצבים של מחלות ודלקות וביניהם הרעלת מזון ולכן רעידות וצמרמורות הן סימפטומים נפוצים.
8.עייפות ותשישות
עייפות ותשישות הם תסמינים של הרעלת מזון.הסימפטומים הללו מתרחשים בשל שחרור סוכנים של כימיקלים שמכונים ציטקונים.
בנוסף, תזונה לקויה עקב אובדן התיאבון גורמת לעייפות. גם עייפות וגם תשישות הם סימפטומים של התנהגות חולה שמסייעת לגוף לנוח ולתעדף את ההחלמה שלנו על פני כל פעולה אחרת. עייפות ותשישות מופיעים בהמון מחלות שונות, ביניהם הרעלת מזון. אם אתה עייף או חלש – הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא להקשיב לגוף שלך ולנוח.
9.בחילה
בחילה היא תחושה לא נעימה שגורמת לנו רצון להקיא, למרות שאנחנו לא בהכרח צריכים או רוצים להקיא. למרות שבחילות הן דבר נורמלי במקרים של הרעלת מזון, בחילה מתרחשת בשל כל מיני סיבות שונות כמו למשל מיגרנות, אכילה מוגזמת או “מחלת נסיעה” – רגישות לנסיעה ברכב. בחילה שקשורה להרעלת מזון תופיע כשעה עד שמונה שעות לאחר הארוחה.
בחילה פועלת כסימן שהגוף שלך עיכל משהו שעלול לסכן אותו, מערכת העיכול מגיבה בהאטה של תנועות המעיים משום שהגוף מסרב לשחרר את הרעלים מהבטן. אם אתם מרגישים בחילה, ניתן להיעזר בשמנים ותרופות טבעיות כדי להקל על התחושה שלכם.
10.כאבי שרירים
אם חלילה חטפתם הרעלת מזון, הגוף שלכם עלול להגיב בכאבי שרירים. זה קורה משום שהפעילות החיסונית פועלת ויוצרת דלקת. בתהליך הזה, הגוף משחרר היסטמינים, כימיקלים שמסייעים לנימי הדם להתרחב ולהעניק מקום לתאי דם לבנים רבים יותר לחדור ולנצח את האינפקציה.
היסטמין מסייע לגוף משום שהוא מגביר את זרימת הדם לאיזורים הנגועים בדלקת בגוף. יחד עם מרכיבים נוספים שמעורבים בתגובה החיסונית כמו ציטוקנים, היסטמינים חודרים לכל מקום בגוף ומעורר את קולטני הכאב. התהליך הזה גורם לגוף כולו להיות רגיש יותר לכאב והתוצאה היא כאבים עמומים שקשורים כולם למחלה ולתחושה של מחלה.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל