האקליפטוס הוא עץ שמקורו באוסטרליה, הוא הגיע לישראל בסוף המאה ה-19 מתוך הצורך לייבש את הביצות באזורים כמו עמק יזרעאל, חדרה ועמק החולה. הביצות היו מקור למחלת המלריה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
מעבר למטרה המעשית הזאת של ייבוש הביצות, מסתבר שלאקליפטוס יש גם יתרונות אחרים בריאותיים, במיוחד כשמדובר בשמן האתרי המופק מעליו. גללו למטה כדי לקרוא.
שימו לב: עלי האקליפטוס ושאר חלקיו לא נועדו לצריכה ישירה דרך הפה, ההמלצות במאמר הן בעיקר עבור שמן אקליפטוס המופק מהעץ, והצריכה היא חיצונית בלבד באמצעות הנשימה או על העור לאחר שמערבבים אותו עם שמן בסיס אחר.
קידום בריאות דרכי הנשימה
אחד השימושים הידועים ביותר של אקליפטוס הוא תמיכה בבריאות דרכי הנשימה. שמן אקליפטוס מכיל תרכובת הנקראת 1,8-cineole או אקליפטול, אשר הוכחה כמסייעת בניקוי דרכי הנשימה. שמן זה, יכול לסייע בטיפול במצבים כמו אסטמה, ברונכיטיס והצטננות או שפעת. על ידי נשימה של ריח שמן אקליפטוס, ישירות או דרך דיפיוזר, ניתן לקבל נשימה טובה יותר ופחות גודש.
שיכוך כאבים ותכונות אנטי דלקתיות
נמצא כי שמן אקליפטוס מפגין תכונות אנטי דלקתיות ומשככות כאבים. הוא משמש לעתים קרובות באופן מקומי כדי להרגיע כאבים, כולל אלה כתוצאה מדלקת פרקים, פציעות שרירים וכאבי ראש. על ידי דילול שמן אקליפטוס בשמן נשא (כמו חוחובה או שמן קוקוס) ומריחתו על האזור הפגוע, תוכלו ליהנות מהשפעותיו משככות הכאב.
אנטי מיקרוביאלי ומרפא פצעים
התכונות האנטי-מיקרוביאליות של אקליפטוס יכולות להועיל במניעה ובטיפול בזיהומים. מחקר הראה ששמן אקליפטוס יכול להרוג חיידקים הגורמים לזיהומים בפצעים. ניתן למרוח שמן אקליפטוס באופן מקומי על פצעים, חתכים ושריטות כדי לקדם ריפוי ולמנוע התפתחות של חיידקים, אך הקפידו תמיד לדלל אותו קודם בשמן בסיס.
בריאות דנטלית
הודות לתכונות האנטי-מיקרוביאליות שלו, שמן אקליפטוס נמצא לעתים קרובות במוצרים כמו מי פה, משחת שיניים ומוצרי היגיינת שיניים אחרים. השמן יכול לעזור להרוג חיידקים בפה הגורמים לריח רע מהפה ולמחלות חניכיים.
הפגת מתח נפשי
בארומתרפיה, אקליפטוס משמש לעתים קרובות כדי לקדם בהירות נפשית ולהקל על מתח. הריח המרענן והממריץ שלו יכול לעזור להפחית עייפות נפשית ולעורר את הנפש.
כיצד להשתמש באקליפטוס
בכל הנוגע לשימוש באקליפטוס, ישנן מספר שיטות, הכוללות בעיקר שימוש בשמן אתרי אקליפטוס:
- 1.פיזור באוויר: הוסיפו כמה טיפות שמן אקליפטוס לדיפיוזר כדי להפיץ את הריח שלו בחדר. זה מועיל במיוחד להקלה בדרכי הנשימה ולבהירות נפשית.
- 2.מריחה מקומית: מערבבים שמן אקליפטוס עם שמן נשא ומורחים אותו על העור כדי להקל על כאבים ודלקות. לעולם אל תמרחו שמנים אתריים ישירות על העור מבלי לדלל אותם תחילה.
- 3.אינהלציה: להקלה מהירה בגודש, הוסיפו כמה טיפות שמן אקליפטוס לקערת מים חמים, ולאחר מכן הישענו על הקערה ונשמו פנימה את האדים.
- 4.במוצרים: חפשו מוצרים כמו משחת שיניים, מי פה וקרמים המכילים שמן אקליפטוס על היתרונות האנטי-מיקרוביאליים והאנטי-דלקתיים שלו.
בטיחות ואמצעי זהירות
אמנם לאקליפטוס יתרונות רבים, אך חשוב להשתמש בו בבטחה. אין לבלוע שמן אקליפטוס, ותמיד יש לדלל אותו לפני מריחתו על העור. לחלק מהאנשים עשויה להיות תגובה אלרגית לאקליפטוס, לכן מומלץ לבצע בדיקה על אזור קטן לפני השימוש בו.
לסיכום, אקליפטוס מציע שורה של יתרונות בריאותיים, החל מקידום בריאות דרכי הנשימה והקלה על כאבים ועד לתכונות האנטי-מיקרוביאליות שלו. השימוש בו בארומתרפיה יכול גם לסייע בהפגת מתחים ובהירות נפשית. כמו בכל תרופה טבעית, הקפידו להשתמש בה באחריות והתייעצו עם רופא אם יש לכם חששות מיוחדים או מצבים בריאותיים מסוימים.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל