אילו יתרונות בריאותיים יש לאכילת ערמונים?

אילו יתרונות בריאותיים יש לאכילת ערמונים?

הערמונים נחשבים למזון בעל ערך בריאותי בתרבויות רבות כמו סין, קוריאה, יפן והים התיכון. מעבר ליתרונות הבריאותיים של הערמונים, טעמם מדהים ואפשר לאכול אותם שהם קלויים, אפויים ואפילו במרקים.

אוזבק תחאוכה | אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 23/11/14

ערמונים טעימים במיוחד בחורף
ערמונים טעימים במיוחד בחורף

הערמונים עשירים בסיבים תזונתיים

כמות הסיבים בערמונים היא יותר גבוה מאשר באגוזים מלך או פקאן. הסיבים בערמונים הופכים אותם למזון בעל ערך גליקימי נמוך אשר מונע מהסוכר בדם לעלות בצורה חדה.

הערמונים עשירים ברכיבים תזונתיים

ב-100 גרם ערמונים יש 195 קלוריות, אשר מרביתם מגיעים מתכולת הפחמימות שבהם. הערמונים עשירים בויטמין C, מינרלים כמו אשלגן, מגנזיום, חומצות אמינו ונוגדי חימצון.

הערמונים עשירים בחומצות אמינו

הערמונים מכילים כמויות גבוהות של חומצות אמינו, אשר אחראיות לבריאות הלב וכלי הדם והתפתחות נוריולוגית נאותה בתינוקות. הערמונים נחשבים לבעלי ערך שומני נמוך יחסית לאגוזים, ואיכות חומצות השומן בערמונים זהות לאלו שבשמן הזית.

איך מכינים ערמונים?

  • חורצים את הערמונים בצורת X על החלק המעוגל.
  • משרים במים רותחים כ-10 דקות.
  • להניח את הערמונים על מגש ולהכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.

אוהבים להכין את הערמונים בצורה אחרת?.. ספרו לנו בתגובות למטה.