4 צמחי מרפא סיניים בריאים במיוחד (ואיך להשתמש בהם)

4 צמחי מרפא סיניים בריאים במיוחד (ואיך להשתמש בהם)

Avatar of אגוגו

רפואת הצמחים הסינית, קיימת כבר אלפי שנים ויש לה תועלות רבות. במאמר זה נלמד על 4 צמחי מרפא סיניים חיוניים במיוחד ואיך להשתמש בהם.

מאת אירית ברקן, מטפלת ברפואה סינית

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

כשחושבים על זה, או קוראים במקרה על צמח סיני יעיל לחידוש מערכות רבות בגוף, חיזוק אנרגיה, חיזוק מערכת חיסונית, אנחנו מיד חושבים, שאולי אין לנו גישה לצמח או לתוסף הזה.

במאמר הבא אני רוצה לספר לכם על מספר צמחים פשוטים שהם “סלבריטאים” ברפואה הסינית, ומופיעים בטיפול ברפואה הסינית המסורתית כבר אלפי שנים ונוסו על ידי מיליוני אנשים.

הקטע המגניב בכך הוא שתוכלו להשיגם בצורתם הטבעית או המיובשת בסופרמרקט (או מקסימום בחנות טבע) ברדיוס קרוב מאוד לביתכם.

כמו כן, אם תוסיפו אותם לשגרה שלכם למשל בחליטת התה היומי שלכם או בשייק או במרק, הם יוסיפו לכם חיזוק, אנרגיה ובריאות.

1.אסטרגלוס

בעברית שמו קדד סיני – בסינית שמו HUANG QI.

זהו אחד הצמחים המחזקים ביותר ברפואה הסינית העממית. הצמח מחזק מאוד את מערכת החיסון, מעודד החלמת רקמות ומחזק את הריאות.

ניתן להשתמש בו בילדים וגם בקשישים למניעה לפני החורף, על מנת להפחית מחלות חורף והצטננויות .

כמו כן מומלץ לנשים לאחר לידה, שמרגישות שהגוף שלהן נחלש ומעוניינות להתחזק.

הצמח מעודד ייצור כדוריות דם אדומות, וכן מעודד סירקולציה טבעית של נוזלים.

מי שיש לו נטייה לאגירת נוזלים ובצקות , יוכל ליהנות מהאספקט המשתן של הצמח המאפשר לנוזלים עודפים לצאת מהגוף ולנוע החוצה מבלי להצטבר באופן פתולוגי.

זהו צמח שנמצא בחנויות הטבע ולעיתים בחנויות תבלינים. ניתן לקנות פרוסות מהשורש שלו, מיובשות והוא צמח נפוץ מאוד. צמחים מהמשפחה שלו גדלים בארץ, והם מהווים סוגים אחרים של קדד.

טעמו עדין וטעים, ואפשר להוסיף למי המרק ולסנן לפני השימוש. וכן לבשל כרבע שעה במים חמים שאליהם ניתן להוסיף צמחים אחרים שטעימים לכם לחליטה ולשתות.

2.ליקריץ

בעברית שמו שוש קרח – בסינית שמו GAN CAO.

המלך של צמחי המרפא הסיניים, טעים, מתוק מוסיף טעם נהדר לכל חליטה ומייתר את הצורך להמתיק.

הצמח מחזק, מעלה רמות אנרגיה, מטפל בשיעול וצפצופים, מיטיב עם הגרון, מיטיב עם מערכת העיכול, עוזר להפסיק שלשול ומיטיב עם מערכת השתן.

הסינים כותבים עליו שהוא הצמח שנכנס ל-12 המרידיאניים, ומכך ניתן להסיק שהוא משפיע על כל הגוף.

הליקריץ הוא גם אנטי דלקתי ומאחה רקמות ולכן ניתן גם להשתמש בשימוש חיצוני לפצעים. הליקריץ נוגד עוויתות ומשכך כאבים.

לא בכדי ניתן למצוא אותו ב75% מהפורמולות הטיפוליות הסיניות.

הוא ממריץ ולכן אינו מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה, כמו כן יש להתייעץ עם רופא או רוקח אם אתם נוטלים תרופות מכיוון שהוא עלול להפחית או לשנות את תפקודן.

את הליקריץ ניתן להשיג תמורת שקלים בודדים בכל חנויות הטבע ובחלק מחנויות התבלינים לעיתים תחת השם שוש קרח (לכן נקראו פעם סוכריות הליקריץ השחורות סוכריות שוש).

הוא מגיע בצורה מיובשת, כפרוסות של השורש.

אצלי בבית יש צנצנת ענקית מלאה ליקריץ והוא משתתף ברוב החליטות שאני מכינה לבאי הקליניקה שלי.

באותו נושא: 10 יתרונות בריאותיים בשורש ליקוריץ

3.פירות גוג’י ברי

בסינית GOU QI ZI. לפני כעשור החלו להתפרסם מאמרים בארץ על פירות הגוג’י ברי ועל היותם סופר פוד וכדומה..

אז בדרך כלל אני לא מאמינה לכל מה שאני קוראת, אבל במקרה הזה, ממש כן!!!

ואם אתם כמוני, ממש לא אוהבים את הטעם של הפרי הזה, ניתן לעשות אחד משני “טריקים” כדי להתמודד עם הטעם ואפילו ליהנות ממנו:

  • האחד, להוסיף 1-2כפיות גוג’י ברי לסלט, כמו שעושים עם חמוציות, שגם את טעמן אינני מחבבת אבל בסלט הן משדרגות לי ממש.
  • והשני, להוסיף למים הרותחים של החליטה, וללגום כמו תה, אפשר עם עוד צמחים שטעימים לכם (כמו הצמחים שהזכרתי למעלה, או אחרים) ולבסוף, אחרי ששתיתם את המים אפשר לזרוק.

פרי הגוג’י מחזק אנרגיה, הסינים אומרים שהוא מחזק את נוזלי הגוף, ואת הדם, מבריק את העיניים ומחזק את הכבד והכליות.

ידוע כי הוא מוריד רמות סוכר, טוב לשיעול יבש, מיטיב עם העיניים מחדד את הראיה, מחסל טשטוש ראיה, ומאריך את החיים.

כיום, מאחר והוא כל כך מוכר וידוע בארץ, ניתן להשיגו בכל סופרמרקט ובכל חנות תבלינים המכבדת את עצמה.

4.שורש ג’ינג’ר

בעברית זנגוויל ובסינית SHENG JIANG.

שורש הג’ינג’ר מלא בויטמינים ומינרלים רבים.

הוא מחזק אנרגיה, ועוזר להתמודד עם מחלות חורף כגון שפעת, הצטננות ושיעול, הוא מיטיב עם הגרון ומחטא את מערכת הנשימה.

כמו כן הוא מאוד עוזר לעיכול תקין, מפחית בחילות, סופח גזים ומחטא את מערכת העיכול.

מעולה לכאבים, נפיחות בטן, שיעול (כדאי לשלב עם דבש), גודש באף וכו.

מומלץ מאוד לגרד קצת שורש ג’ינג’ר מעל הסלט או מעל הסיר לאחר סיום הבישול, על מנת שנקבל את כל התועלות של הג’ינג’ר הטרי.

כמו כן כיף ומועיל להוסיף כמה פרוסות ג’ינג’ר לחליטה.

ניתן לרכוש בכל סופרמרקט. בכל שורש גינג’ר יש חלק סיבי וחלק פחות סיבי.

את החלק הפחות סיבי אני כותשת באמצעות כותש שום מעל הסלט , ואת החלק הסיבי מוסיפה לקנקן התה, כך, ניתן לנצל את כל חלקי השורש.

קראו בהרחבה על ג’ינג’ר – 10 יתרונות בריאותיים

לסיכום:

  • לא צריך לקנות כרטיס טיסה לסין, או ללמוד סינית כדי ליהנות מהתועלות שיש לרפואה הסינית להציע לנו.
  • פשוט לאמץ אחד או שניים מצמחי המרפא הנהדרים האלה, ולשדרג את הבריאות והטעם הטוב של האוכל והשתייה שלנו מידי יום באמצעות פעולות פשוטות שלא גוזלות זמן רב או הכנה מסובכת.
  • אם אתם נוטלים תרופות מרשם או חולים חלילה, התייעצו עם הרופא שלכם או עם המטפל או איתי.
אירית ברקן היא מטפלת ברפואה סינית – דיקור וצמחי מרפא, מסייעת לסובלים מכאבי גב כאבים אורטופדיים, דלקות, בעיות פוריות, ליווי הריון ולידה, ואקנה. 

רוצים לשאול את אירית שאלה? שלחו לה הודעה בדף הפייסבוק שלה.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4