8 סיבות להתחיל לאכול כרובית

8 סיבות להתחיל לאכול כרובית

Avatar of אגוגו
אגוגו

אודות להשפעה הרבה של הכרובית על מספר היבטים בריאותיים, ניתן בקלות להכניס את הכרובית לקטגוריה של מזונות העל. קראו על שמונה מהיתרונות הבריאותיים המרשימים ביותר של הכרובית.

1.נלחמת בסרטן

הכרובית מכילה סולפוראפן, רכיב גופרית אשר מחקרים הראו כי יכול לחסל תאי גזע סרטניים, וכתוצאה מכל להאט התפתחות של גידולים סרטניים. חוקרים מסוימים מאמינים כי חיסול תאי גזע סרטניים הוא המפתח למלחמה בסרטן.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

למשל, מחקר אחד הראה כי שילוב של כרובית יחד עם כורכומין (הרכיב הפעיל בתבלין כורכום) יכול לסייע במניעה וטיפול בסרטן הפרוסטטה. מחקר אחר מצא כי סולפוראפן יכול להפחית את שכיחות המקרים של סרטן בבלוטות החלב בקרב בעלי חיים. הוא גם מעכב התפתחות תאי סרטן השד המובילים למוות של התאים.

2.בריאות הלב

הסולפוראפן בכרובית וירקות אחרים ממשפחת המצליבים נמצאו כמשפרים באופן משמעותי את לחץ הדם ותפקוד הכליות. מדענים מאמינים כי יתרונות הסולפוראפן קשורות לשיפור מתילציה ב DNA, אשר קריטית לתפקוד תקין של התאים והגנים בגופנו, במיוחד בציפוי הפנימי של העורקים הנוטה להינזק – האנדותל.

3.אנטי-דלקתית

רמה מסוימת של דלקתיות בגוף נחוצה לבריאותנו. אך, הבעיה מתחילה כשהדלקת יוצאת מכלל שליטה. כאשר המערכת החיסונית שלנו מפעילה בטעות תגובה דלקתית ללא נוכחות איום מסוים, הדבר עלול להוביל לדלקתיות הגורמת נזק לגופנו, מצב הקשור לגרימת סרטן ומחלות אחרות, תלוי איזה איברים מושפעים מהדלקת.

הכרובית עשירה ברכיבים תזונתיים אנטי-דלקתיים, הכוללים אינדול 3 קרבינול, רכיב אנטי-דלקתי הפועל ברמה הגנטית ומסייע במניעת תגובה דלקתית ברמה הראשונית שלה.

4.ויטמינים ומינרלים

רבים מאיתנו חסרים ברכיבים תזונתיים שהגוף שלנו צריך כדי לתפקד בצורה תקינה. אכילת כרובית באופן קבוע היא דרך פשוטה לקבלת רכיבים נחוצים אלו לגופנו. למשל, מנה אחת של כרובית מכילה 77 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין C. היא גם מקור טוב לויטמין K, חלבונים, תיאמין, ריבופלבין, ניאצין, מגנזיום, זרחן, סיבים, ויטמין B6, חומצה פולית, חומצה פנטותנית, אשלגן ומנגן.

איך מכינים אורז כרובית?

5.בריאות המוח

הכרובית היא מקור טוב לכולין, ויטמין B הידוע בתפקיד שלו בהתפתחות המוח. צריכת כולין במהלך ההריון “טוענת” את פעילות המוח בבעלי החיים ברחם, הצבעה על כך שהדבר גם משפיע על שיפור התפקוד ההכרתי, שיפור הלמידה והזיכרון. הוא גם יכול להעלים בעיות זיכרון הקשורות להזדקנות והפגיעות של המוח לרעלים במהלך הילדות ולמשך כל מהלך חיינו.

6.ניקוי רעלים

הכרובית מסייעת לגופנו בניקוי רעלים במספר דרכים. היא מכילה נוגדי חמצון התומכים בניקוי רעלים שלב 1, יחד עם רכיבים תזונתיים המכילים גופרית החשובים לשלב 2 בניקוי הרעלים. הגלוקוזינולטים בכרובית גם מפעילים אנזימים המסייעים בניקוי רעלים.

7.מערכת העיכול

הכרובית היא מקור חשוב לסיבים תזונתיים החשובים לבריאות מערכת העיכול. אבל זה לא הכל. חוקרים קבעו כי הסולפוראפן הנוצר מהגלוקוזינולטים בכרובית יכולים להגן על הציפוי הפנימי של הקיבה.

מתכון נהדר להכנת כרובית בתנור

8.נוגדי חמצון ופיטונוטריינטים

אכילת כרובית היא כמו זכייה בלוטו של נוגדי חמצון ופיטונוטריינטים. היא עמוסה בויטמין C, בטא-קרוטן, קמפפרול, קוורצטין, רוטין, חומצה צינמית ועוד הרבה. נוגדי חמצון היא הדרך של הטבע לתת לתאי הגוף הגנה מפני התקפה מחמצנת.

כל עוד אנו צורכים את הרכיבים התזונתיים הקטנים אבל החשובים האלה, הגוף שלנו יצליח להתמודד מול הזדקנות הנגרמת על ידי חשיפה יומיומית לזיהום אוויר, לחץ נפשי כרוני ועוד. אם לא נקבל כמות נאותה של נוגדי חמצון, אנו יכולים להיות בסיכון לסטרס חמצוני, המוביל לזירוז הנזקים בתאים ובאיברים של גופנו.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל