10 מאכלים ומזונות אשר טובים למוח שלנו

10 מאכלים ומזונות אשר טובים למוח שלנו

Avatar of אגוגו
אגוגו

תזונה נכונה לא רק טובה לבריאות הפיזית שלנו, אלא גם לבריאות המנטלית והשכלית שלנו. המוח זקוק לרכיבים המזינים בתזונה באותה מידה שזקוק להם הלב, הריאות או שרירי הגוף שלנו. אך אילו מזונות נחוצים במיוחד בכדי לשמור על התאים האפורים שלנו חיוניים ושמחים? בואו נגלה את 10 המזונות המובילים לבריאות המוח.

1. אגוזים: מקור עשיר לויטמין E

צריכה של ויטמין E יכולה למנוע הדרדרות של יכולות קוגניטיביות, במיוחד אצל מבוגרים. אגוזים הם מקור מעולה לויטמין E, יחד עם עלים ירוקים, אספרגוס, שמן זית, ביצים, אורז חום ודגנים מלאים. מחקרים מראים כי צריכה קבועה של אגוזים יכולה לשפר את הזיכרון ולהאט את הירידה הקוגניטיבית הקשורה לגיל.

2. שמן דגים: מקור חיוני לאומגה 3

מספר חומצות שומן אינן מיוצרות בגופנו, ויש לצרוך אותן דרך התזונה שלנו. החומצה האפקטיבית ביותר, האומגה 3, ניתנת להשגה במזונות כמו שמן דגים, שמן סויה, זרעי דלעת, שמן אגוזים ופולי סויה. חומצות שומן אלו טובות ובריאות לתפקוד המוח, הלב, מפרקים ובכלל לבריאות הכללית שלנו. צריכה קבועה של אומגה 3 יכולה לשפר את הזיכרון ולהגן מפני דלקות במוח.

3. אוכמניות: שומרות על הזיכרון

על פי מחקר שנעשה בארצות הברית נמצא כי צריכה של אוכמניות עשויה להיות יעילה בשיפור ובדחיית מקרים של איבוד זיכרון. האוכמניות עשירות באנטיאוקסידנטים, במיוחד אנתוציאנינים, שיכולים לשפר את התקשורת בין תאי העצב במוח ולהגן מפני נזק חמצוני.

4. עגבניות: מגנות מפני נזקי חמצון

ידוע כי הליקופן, רכיב נוגד חימצון הנמצא בעגבניות, יעיל בין השאר בהגנה מפני מזיקים הנקראים רדיקלים חופשיים, הפוגעים בתאי הגוף, במיוחד במקרים של התפתחות מחלת האלצהיימר. צריכה קבועה של עגבניות, במיוחד כשהן מבושלות, יכולה לספק הגנה משמעותית למוח.

5. ויטמינים מקבוצת B: חיוניים לתפקוד המוח

ויטמיני B כמו למשל B6, B12 וחומצה פולית, ידועים בהורדת רמת ההומוציסטאין בדם. רמות גבוהות של הומוציסטאין קשורות להגברת הסיכוי לשבץ, ליקויים קוגניטיביים ומחלת האלצהיימר. מחקר אשר נעשה על קבוצת מבוגרים הסובלים מליקויים קוגניטיביים מצא כי לאחר שתי שנים של התערבות בצריכה מוגברת של ויטמינים מסוג B6, B12 וחומצה פולית, הייתה פגיעה מופחתת, בצורה משמעותית, בתאי המוח ביחס לאלו אשר ניתנה להם טיפול פלסבו.

6. ענבי שועל: מקור לויטמין C

ענבי שועל מכילים כמות גדולה של ויטמין C, ויטמין זה ידוע בכוחו והשפעתו על בריאות המוח. כמו כן נמצא כי ענבי שועל אף טובים כנוגדי דיכאון. הם גם מכילים סיבים תזונתיים שיכולים לעזור בוויסות רמות הסוכר בדם, מה שתורם לתפקוד קוגניטיבי משופר.

7. זרעי דלעת: מקור מצוין לאבץ

כף יד מלאה בזרעי דלעת, זה כל מה שאתם צריכים בכדי לקבל את הכמות היומית של אבץ, החיוני כל כך להגברת הזיכרון ויכולות החשיבה שלנו. אבץ משחק תפקיד חשוב בתהליכי למידה וזיכרון, ומחסור בו יכול להוביל לירידה בתפקוד הקוגניטיבי.

8. ברוקולי: עשיר בויטמין K

הברוקולי הוא מקור מעולה לויטמין K, ויטמין זה ידוע ביכולת להגביר את התפקודים הקוגניטיבים שלנו, וגם שיפור כוח המוח שלנו. בנוסף, הברוקולי מכיל רכיבים נוספים החיוניים לבריאות המוח, כמו ויטמין C ונוגדי חמצון.

9. מרווה: צמח תבלין לשיפור הזיכרון

למרווה יש מוניטין ארוך שנים בשיפור הזיכרון. למרות שרוב המחקרים התמקדו דווקא בשמן המופק מהמרווה, שימוש במרווה טריה יכול גם כן לשפר את בריאות התזונה שלנו. מחקרים מראים כי מרווה יכולה לשפר את הזיכרון ואת הריכוז, במיוחד אצל מבוגרים.

10. דגנים מלאים: מקור אנרגיה למוח

כמו כל איבר אחר בגופנו, המוח לא יכול לעבוד ללא אנרגיה. היכולת להתרכז ולהתמקד מגיעה מאספקה נאותה של אנרגיה, המגיעה בצורה של גלוקוז מהדם אל המוח. אפשר להשיג את אותה אנרגיה באמצעות צריכת דגנים מלאים, המשחררים את הגלוקוז בצורה איטית אל מחזור הדם ומקפידים להשאיר אותנו עירניים ודרוכים במהלך היום. דגנים מלאים גם מספקים ויטמינים מקבוצת B וסיבים תזונתיים החיוניים לבריאות המוח.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל