מכל סוגי האגוזים שאנו יכולים לצרוך לבריאות אופטימלית, אולי תקבלו את מירב היתרונות מאכילת שקדים. מי לא אוהב את הרעיון של נשנוש חופן שקדים טעימים ותוך כדי לקבל מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים?
שקדים, יחד עם חלב שקדים וחמאת שקדים, הם פופולארים מאוד בימים אלו, מסיבה מוצדקת. שקדים עשירים במספר רב של רכיבים תזונתיים, אשר חיוניים לבריאותנו. המשיכו את הקריאה כדי לגלות את היתרונות הבריאותיים של השקדים ומספר טיפים איך לצרוך אותם:
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.שיפור תפקוד המוח
אחת הסיבות הטובות ביותר לנשנוש שקדים מדי יום, היא היכולת שלהם לסייע לתפקוד המוח ולהגביר את האנרגיה שלנו. שקדים הם מקור מעולה לשני רכיבים תזונתיים המונעים ירידה בתפקודים קוגנטיביים ומשפיעים בצורה חיובית על הפעילות הנוירולוגית. ל-קרניטין וריבופלבין הנמצאים בשקדים מסייעים בשיפור התפקוד הקוגנטיבי וכמו כן נלחמים בדלקתיות המפעילה הפרעות מוחיות שונות, כמו אלצהיימר ודמנציה.
בנוסף לכך, שקדים עשירים בחלבון רזה המסייע לבריאות תאי המוח, משפרים זיכרון, ונותנים לנו אנרגיה.
2.שומרים על בריאות הלב
ארגון הלב האמריקאי הכיר בשקדים כמזון בריא ללב, אשר יכול להפחית את הסיכון להתקפי לב ושבץ. שקדים עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות ונוגדי חמצון המחזקים את מערכת החיסון, שומרים על בריאות הלב, ונלחמים בחלות קרדיווסקולריות.
בנוסף לכך, שקדים עשירים באשלגן, סידן, מנגן, נחושת, מגנזיום וארגנין. כולם רכיבים תזונתיים חיוניים התומכים בלחץ דם בריא ורמת כולסטרול תקינה. מחקרים הראו כי צריכה קבועה של שקדים מקדמת הפחתה של הכולסטרול “הרע” LDL, במיוחד בקרב סוכרתיים ואנשים בעלי כולסטרול לא מאוזן.
3.בריאות העור
השקדים הם מקור נפלא לויטמין E, נוגד חמצון חזק המשחק תפקיד מרכזי בכמה עורנו בריא. ויטמין E מנטרל את הרדיקלים החופשיים, נלחם בדלקות, ומעכב את תהליך ההזדקנות.
שקדים הם גם מקור מעולה לקטצ’ין, אפיקטצ’ין, פלבנול, קמפרול, ואיזוכמנטין, כולם נוגדי חמצון איתנים, אשר הוכחו מדעית כמפחיתים את הסיכון לסרטן העור.
אכילת 5-7 שקדים ביום תסייע גם כן להיפטר מלחץ חמצוני הנגרם מזיהום האוויר, חשיפה לקרני UV, אלכוהול, ותזונה ירודה.
4.מפחיתים את סיכוני הסוכרת
שקדים אומנם לא יכולים לרפא את הסוכרת, אך תודות לתכולה התזונתית המדהימה שלהם, הם יכולים למנוע סיכונים כתוצאה מסוכרת. הם מסייעים במניעת עמידות לאינסולין ורגולציה של רמת הסוכר בדם. חומצות השומן החד בלתי רוויות בשקדים מסייעים בהאטת הקצב בו הגלוקוז משוחרר לדם. דבר זה, מונע דלקות, לחץ חמצוני, וסוכרת.
מספר מחקרים מצאו כי אנשים עם סוכרת סוג 2 יכולים לקבל יתרונות רבים מצריכת שקדים. מגנזיום בגרעין מסייע בשליטה על רגישות לאינסולין ומונע עליות חדות של סוכר.
5.שמירה על שיניים ועצמות חזקות
אנו חייבים לצרוך זרחן ומגנזיום כדי לבנות עצמות חזקות ושיניים בריאות. השקדים עשירים במינרלים אלו, לכן אכילתם על בסיס קבוע יכולה לסייע לנו במניעת עששת וחורים בשיניים, וכמו כן מניעת אוסטאופורוזיס, ושברים בעצמות.
אכלו שקדים גולמיים, שאינם מכילים נתרן, סוכר, ותוספים הפוגעים למעשה בבריאות השיניים והעצמות.
6.שיפור בריאות מערכת העיכול
אם אתם סובלים מבעיות בעיכול, שקלו לשלב שקדים בתזונה היומית שלכם. חוץ ממולקולות אלקליות (בסיסיות) וחומצות שומן חד בלתי רוויות, השקדים עשירים ברכיבים פרביוטיים, אשר תכולתם הגבוהה ביותר נמצאת בקליפת הגרעין.
רכיבים אלו מסייעים לכל הגוף בתהליך ניקוי הרעלים, שיפור העיכול, וחיזוק התפתחות הבקטריות הטובות בפלורת המעיים. בנוסף, קליפת השקדים עשירה בסיבים, המסייעים בזירוז חילוף החומרים, מקלים על בעיות עיכול מסוימות ועוזרים בירידה במשקל.
7.לרדת במשקל ולשמור עליו
בין אם אתם מחפשים לרדת כמה קילוגרמים או לשמור על כושר, שקדים יכולים לעזור לכם. צריכת תכולת הסיבים הגבוהה והשומנים הבריאים בשקדים מונעת אכילת יתר, ותורמת לנו להגיע לתחושת שובע מהירה יותר וגם ממושכת יותר.
כוס שקדים מכילה 17 גרם של סיבים ו-30 גרם חלבונים, שני מרכיבים תזונתיים אלה מסייעים לנו להימנע מרעב. בנוסף, כוס שקדים מספקת לנו 95% מהתצרוכת היומית של מגנזיום, המינרל שמסייע לנו להתמודד מול רעב הקשור למצבי רוח.
כמובן, לא צריך לאכול כל יום כוס שקדים, אך גם 10 שקדים ביום יכולים לסייע לנו בתהליך ההרזיה. המשיכו את הקריאה כדי להבין איך הכי כדאי לצרוך את השקדים.
8.מפחיתים או מקלים דלקתיות בכל הגוף
השקדים עשירים בלינולים חומצות לינולאיות, שתי חומצות שומן אנטי-דלקתיות המסייעות בטיפול בדלקת ובמניעתה. אלה שתי חומצות ידועות ביכולתן להילחם בשפע של מחלות וחולאים, כמו לחץ דם גבוה, אסתמה, דלקת מפרקים שגרונית ועוד.
ראו: 10 סימנים שיש לכם דלקת כרונית
9.הפחתת הסיכון לסרטן
שקדים שייכים לקבוצת המזונות אשר הוכחו או הוכחו חלקית כי יש בכוחן רכיבים אנטי-סרטניים. הם זכו למעלה זו בעיקר בזכות תכולת נוגדי-החמצון הגבוהה והרכיבים האנטי-דלקתיים.
אכילת שקדים באופן קבוע מפחיתה את נזקי הרדיקלים החופשיים, מחזקת את המערכת החיסונית ומפחיתה לחץ חמצוני. כאשר משלבים מזונות-על מסוימים כמו למשל קינואה, זרעי פשתן ושקדים, הדבר יכול להוסיף שנים לחיינו.
האם שקדים מושרים במים בריאים יותר משקדים גולמיים?
הן השקדים המושרים והן השקדים הגולמיים מספקים לנו רכיבים תזונתיים רבים, אך השריית השקדים גורמת לשיחרור רב יותר של רכיבים אלו. בעוד שקליפת השקדים היא בריאה מאוד, היא מכילה טאנין המעכב את ספיגתם של רכיבים תזונתיים מסוימיים. השרו את השקדים במים למשך הלילה כדי לשפר את ספיגתם וכך לקבל יותר רכיבים תזונתיים הנחוצים לגוף.
האם צריך לאכול חופן שקדים בכל יום?
המנה המומלצת של שקדים היא בערך בין 20-24 שקדים ביום, אך זה לא אומר שאתם צריכים לאכול אותם בכל יום. קחו בחשבון ששקדים גם די עשירים בקלוריות, מנה זו מכילה 160 קלוריות. לכן, אם אתם רוצים לרדת במשקל, חתכו את המנה לחצי. במידה ואתם רק מעוניינים לשפר את בריאותכם, אכילת 5 שקדים בכל יום תורמת לבריאות הכללית.
המתכון שלנו להכנת חלב שקדים
האם יש השלכות שליליות לאכילת שקדים?
לצערנו כן. למרות היתרונות הבריאותיים הרבים שמנינו כאן, צריכה לא נכונה של שקדים יכולה להזיק למערכת העיכול. ראשית, צריך לאכול במידה, גם יותר מדי מדבר טוב יכול להזיק לפעמים. שנית, הימנעו משקדים קלויים, מלוחים או תוספות סוכר אחרות.
חלב שקדים היא דרך מעולה וטעימה במיוחד כדי לקבל חלק מהיתרונות של השקדים. השרו את השקדים במהלך הלילה והוסיפו אותם לארוחת הבוקר שלכם. בכל לילה השרו כמות שאתם מתכוונים לאכול ביום שלמחרת, כדי לשמור על טריותם.
אם אתם אופים הרבה, נסו להשתמש בקמח שקדים. או חתכו מספר שקדים והוסיפו אותם לסלט הירקות או הפירות שלכם, לחביתה, פיצה, חטיפי גרנולה. בקיצור.. השמיים הם הגבול.
מילה אחרונה
שקדים הם תחנות כוח קטנות המכילות רכיבים תזונתיים רבים, אשר יכולים לשנות את המראה שלנו ואיך שאנו מרגישים. המפתח הוא ללמוד איך לצרוך אותם כדי לנצל את מירב הרכיבים התזונתיים שנמצאים בהם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל