מחקר חדש: הממתיק המלאכותי קסיליטול מסוכן ללב

מחקר חדש: הממתיק המלאכותי קסיליטול מסוכן ללב

Avatar of אגוגו
אגוגו

מחקר חדש שפורסם בכתב העת European Heart Journal מצא כי קסיליטול, ממתיק מלאכותי נפוץ, קשור לסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולריים חמורים (MACE) כגון התקפי לב. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

המחקר, בראשות ד”ר סטנלי הייזן ועמיתיו ב-Cleveland Clinic, ניתח דגימות דם של יותר מ-3,000 חולים אשר עברו הערכות לבביות. באמצעות טכניקות מיוחדות, הם גילו כי רמות גבוהות יותר של קסיליטול היו קשורות באופן מובהק לאירועים לבבים חמורים בתקופה של 3 שנים. חולים בשליש העליון של רמות הקסיליטול היו בסיכון גבוה ב-57% בהשוואה לאלו בשליש התחתון.

כדי לחקור מנגנונים פוטנציאליים, החוקרים ערכו ניסויים המראים כי קסיליטול מגביר ישירות את הראקטיביות של טסיות הדם ויצירת קרישים, הן בטסיות מבודדות והן במודלים של בעלי חיים. טסיות דם הן תאי דם קטנים הנדבקים זה לזה ליצירת קרישים.

במחקר התערבותי קטן, הצוות מצא כי צריכת משקה המכיל כמות טיפוסית של קסיליטול הגבירה באופן ניכר את הפעלת הטסיות באנשים בריאים.

מהו קסילטול?

קסיליטול הוא אלכוהול סוכרי המשמש להמתקת מוצרי מזון מעובדים רבים. בעוד שהוא מכיל פחות קלוריות מסוכר רגיל, הנתונים החדשים מצביעים על כך שעלולות להיות לו תכונות פרו-תרומבוטיות שלא הוערכו מספיק ברמות צריכה טיפוסיות. המחברים אומרים כי יש צורך במחקר נוסף כדי להעריך את הבטיחות הקרדיווסקולרית של קסיליטול וממליצים לפרש את התוצאות בזהירות עד לאימותן.

עם זאת, הממצאים מעלים שאלות חשובות לגבי ההשפעות הבריאותיות הפוטנציאליות של ממתיקים מלאכותיים, הנצרכים בקנה מידה עצום. בעוד שנדרש מחקר נוסף, תוצאות אלה מצביעות על הצורך להעריך מחדש את הסיכונים והיתרונות של שימוש בקסיליטול כתחליף לסוכר.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל