רובנו די בטוחים בעובדה שאנחנו יודעים מתי אנחנו לחוצים. אך לחץ נפשי יכול לעתים להיות פולש שקט, המתבטא בדרכים שאיננו מקשרים מיד עם לחץ יתר. לכן, זה חשוב להבין את הסימנים הקטנים האלה כדי לנהל טוב יותר את הבריאות הנפשית שלנו. גללו למטה כדי להבין יותר.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל
1. שינויים קטנים בהתנהגות
שינויים קטנים בהתנהגות היומיומית יכולים להיות סימן ללחץ נפשי. זה יכול לכלול דחיינות יותר מהרגיל, הזנחת תחביבים או פעילויות שאתם אוהבים בדרך כלל, או התרחקות מאינטראקציות חברתיות.
2. תסמינים פיזיים לא ברורים
לעתים קרובות, אנו מייחסים תסמינים גופניים כמו כאבי ראש, כאבי בטן או עייפות לגורמים אחרים, תוך התעלמות מהאפשרות שהם עשויים להיות קשורים ללחץ.
סימן פיזיולוגי שכיח ללחץ נפשי, שנוטים להתעלם ממנו, הוא רעד בידיים. רעד בלתי רצוני זה יכול להתרחש במצבים שבהם אינכם חשים במודע בחרדה, דבר המעיד על תגובת הגוף שלנו למתח מצטבר. קראו גם: אלה הסיבות לכך שהידיים שלכם רועדות
3. תנודות במצב הרוח
אם אתם מוצאים את עצמכם מרגישים עצבניים, חרדים או בלי מצח רוח ללא סיבה ברורה, ייתכן שזו תגובה למתח כרוני. שינויים במצב הרוח הללו מתרחשים לעתים קרובות באופן לא מודע כדרכו של הגוף שלנו לאותת שהוא מוצף.
4. שינוי בדפוסי השינה
הפרעות בשינה, בין אם זה קושי להירדם או שמירה על שינה רציפה, הוא סימן קלאסי ללחץ. עם זאת, ייתכן שלא תמיד תחברו את הפרעות השינה הללו ישירות ללחץ, במיוחד אם אינכם מרגיש לחוצים במיוחד לפני השינה.
5. שינוי הרגלי אכילה
מתח יכול להשפיע על הרגלי האכילה שלנו בדרכים שאולי לא נקשר מיד ללחץ יתר. זה יכול להתבטא באכילת יתר, אובדן תיאבון או תשוקה לסוגי מזון ספציפיים, במיוחד מזונות מנחמים עתירי סוכר או שומן.
6. כאבים בלתי מוסברים
מתח כרוני יכול להוביל לביטויים פיזיים כמו מתח שרירים, המוביל לכאבים בחלקים שונים של הגוף, כגון הצוואר, הכתפיים או הגב. הרבה פעמים לא נקשר בין הכאבים הללו ללחץ נפשי.
7. שינויים קוגניטיביים
קושי להתרכז או לזכור דברים הם עוד סימן לכך שאתם עלולים לסבול מלחץ מבלי לדעת. ייתכן שתשימו לב שקשה לכם יותר להתמקד במשימות או שאתם נוטים יותר לשכוח דברים לאחרונה. קראו בנוסף: 10 דרכים יעילות להפחתת לחץ נפשי בתקופות מלחיצות במיוחד
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!