אל תתעלמו! 8 סימנים מוקדמים ושקטים לסוכרת

אל תתעלמו! 8 סימנים מוקדמים ושקטים לסוכרת

סוכרת היא מצב כרוני המאופיין בחוסר יכולת של הגוף לעבד ביעילות סוכר, או גלוקוז, מה שמוביל לרמות גבוהות של סוכר בדם. [1]

קיימים שני סוגים עיקריים: סוכרת מסוג 1, שבה הגוף אינו מייצר אינסולין, וסוכרת מסוג 2, שבה הגוף הופך עמיד לאינסולין או אינו מייצר מספיק.

הסוכרת מתחילה לתקוף בשקט, לרוב בסימנים עדינים שעשויים להיעלם מעינינו עד שהמחלה מתקדמת. גילוי מוקדם הוא חשוב בניהול המצב והפחתת הסיבוכים. גללו למטה כדי להבין מהם הסימנים הראשונים של סוכרת.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.צמא מוגבר ומתן שתן תכוף

אחד הסימנים המוקדמים ביותר לסוכרת מסוג 1 וסוג 2 הן צמא מוגבר (פולידיפסיה) המלווה במתן שתן תכוף (פוליאוראיה).

כאשר יש יותר מדי גלוקוז בזרם הדם, הכליות שלנו עובדות שעות נוספות כדי לסנן ולספוג אותו. כשהן לא יכולות לעמוד בקצב, עודפי הסוכר מופרשים לתוך השתן שלנו, וגוררים איתם נוזלים מהרקמות. דבר זה גורם למתן שתן תכוף יותר, שעלול להשאיר אותנו מיובשים עם תחושת צמא תכופה יותר.

2.רעב מתמשך

סימן אזהרה מוקדם נוסף הוא תחושת רעב מוגברת (פוליפגיה). דבר זה קורה מכיוון שאין מספיק אינסולין כדי להעביר גלוקוז לתוך התאים, השרירים והאיברים שלנו מתרוקנים מאנרגיה, מה שמעורר רעב עז.

3.עייפות

תחושת עייפות או תשישות יכולה להיות סימפטום למצבים רבים, כולל סוכרת. העייפות נובעת מחוסר יכולת של הגוף להמיר גלוקוז בדם לאנרגיה שמישה. בנוסף, הטלת שתן תכופה יכולה להוביל גם להתייבשות, מה שעלול להחמיר את העייפות.

4.ראייה מטושטשת

רמות גבוהות של סוכר בדם עלולות לגרום להוצאת נוזלים מעדשות העיניים, להשפיע על יכולתנו להתמקד וכתוצאה מכך לטשטוש ראייה. חשוב לציין ששינויים פתאומיים או ממושכים בראייה צריכים תמיד להיבדק אצל הרופא.

5.ירידה בלתי מוסברת במשקל

ירידה בלתי צפויה במשקל יכולה להיות סימפטום לסוכרת מסוג 1 או סוג 2, מכיוון שכאשר הגוף שלנו אינו יכול להשתמש בגלוקוז ביעילות, הוא מתחיל לשרוף שומן ושרירים לאנרגיה במקום זאת.

6.פצעים מתרפאים באיטיות או זיהומים תכופים

רמות גבוהות של סוכר בדם יכולות להשפיע על תהליכי הריפוי הטבעיים של הגוף ועל העמידות בפני זיהומים. לפיכך, פצעים הנרפאים באיטיות או זיהומים חוזרים יכולים להיות סימן לרמת סוכר כרונית גבוהה בדם.

7.אזורים של עור כהה

מודעה

אצל חלק מהאנשים עם סוכרת מסוג 2, כתמי עור, בדרך כלל בבתי השחי ובצוואר, יכולים להפוך לכהים – מצב המכונה אקנתוזיס-ניגריקנס (acanthosis nigricans). זה קורה עקב עמידות לאינסולין, שעלולה לגרום לתאי העור להתרבות יתר על המידה.

8.עקצוץ או חוסר תחושה

עודף סוכר בדם יכול לפגוע בדפנות כלי הדם הזעירים (נימי הדם) המזינים את העצבים, במיוחד ברגליים. זה יכול לגרום לעקצוצים, חוסר תחושה, צריבה או כאב שמתחיל בקצות האצבעות ומתפשט בהדרגה כלפי מעלה, מצב המכונה נוירופתיה סוכרתית.

סיכום

תסמינים אלה יכולים להיות קלים ולהופיע בהדרגה, דבר המקשה עלינו לזהות אותם. אם אתם חווים אחד או יותר מהתסמינים הללו, זה לא בהכרח אומר שיש לכם סוכרת, אבל כדאי להתייעץ עם הרופא שלכם, במיוחד אם יש לכם גורמי סיכון אחרים לסוכרת, כגון היסטוריה משפחתית, השמנת יתר או שאתם לא פעילים גופנית. גילוי מוקדם וטיפול בסוכרת יכולים להפחית את הסיכון לפתח את הסיבוכים הקשורים למצב זה.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.