האם צריך להיות לנו יציאות בכל יום?

האם צריך להיות לנו יציאות בכל יום?

Avatar of אגוגו
אגוגו

המיתוס שצריך להיות לנו יציאות בכל יום הוא לא נכון! יש אנשים שהולכים לשירותים שלוש פעמים ביום, ויש כאלה שהולכים שלוש פעמים בשבוע.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

זה לגמרי נפוץ שתהיה לכם פעולת מעיים בכל יום, אבל זה בסדר אם עוברים מספר ימים, כל עוד אתם מרגישים טוב. במידה ויש לכם פחות משלוש פעמים בשבוע, יש לכם עצירות. במידה ויש לכם רק פעם אחת בשבוע, המצב חמור יותר.

על פי סקר של יותר מ-2,000 משתתפים שערך האתר – Healthline, המשיבים דיווחו על דפוסי המעיים הבאים:

  • לכמעט 50 אחוזים מהאנשים יש יציאות פעם ביום. 28 אחוזים מדווחים שהולכים פעמיים ביום, ורק 5.6 אחוז דיווחו שהולכים רק פעם או פעמיים בשבוע.
  • רוב הנשאלים (61.3 אחוזים) דיווחו שתנועת המעיים הממוצעת שלהם הייתה בבוקר. עוד 22 אחוזים דיווחו שהם הולכים אחר הצהריים בעוד שרק 2.6 אחוזים עושים זאת מאוחר מאוד בלילה.

מה יכול להשפיע על תדירות היציאות?

מספר גורמים יכולים להשפיע על כמות ותדירות היציאות שלנו:

התזונה שלנו

הן סיבים מסיסים והן סיבים בלתי מסיסים שנמצאים בדגנים מלאים, ירקות ופירות יכולים להוסיף נפח לצואה שלנו ולקדם את היציאות.

נוזלים גם הופכים את הצואה לרכה יותר וקלה יותר למעבר. לכן, במידה ואתם סובלים מעצירות לעתים קרובות, הקפידו לשתות יותר נוזלים.

גיל

ככל שאנו מתבגרים, כך גדל הסיכוי שנחווה עצירות. הדבר נובע ממספר גורמים, כולל תנועת קיבה מופחתת, ירידה בתנועתיות ונטילת תרופות שעלולות להאט את בריאות המעיים.

רמת פעילות

“תנועה פריסטלטית” היא תנועת המעיים הפנימית שמניעה את המזון המעוכל עד שהוא מסולק מגופנו כצואה. אנו יכולים לעזור לתנועה זו באמצעות פעילות גופנית, כגון הליכה או כל סוג אחר של פעילות גופנית.

מחלה כרונית

מחלות כרוניות מסוימות, כגון מחלות מעי דלקתיות (הכוללות מחלת קרוהן וקוליטיס כיבית), יכולות לגרום לאירועים מוגברים של יציאות, ואחריהן תקופות של עצירות.

מחלות חריפות, כגון גסטרואנטריטיס (דלקת מעיים) או פציעה המחייבת נטילת תרופות לכאב, מאטות את פעילות המעיים ועלולות לגרום לשינויים בדפוסי תנועת המעיים.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל