8 מזונות בריאים שעלולים להיות רעילים כשאוכלים מהם יותר מדי

8 מזונות בריאים שעלולים להיות רעילים כשאוכלים מהם יותר מדי

הקפדה על תזונה מאוזנת ובריאה, חשובה לבריאות שלנו. אך עם זאת, חשוב לזכור שאפילו למזונות הבריאים ביותר יכולים להיות חסרונות אם הם נצרכים בכמויות גדולות מדי. להלן רשימה של מזונות בריאים שעלולים להפוך לרעילים אם אוכלים מהם יותר מדי. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.תרד

התרד הוא מזון בריא, עשיר בחומרים מזינים כמו ברזל וסידן. עם זאת, הוא מכיל גם אוקסלטים, שיכולים לגרום להיווצרות אבנים בכליות אצל אנשים רגישים.

2.טונה

טונה היא מקור מצוין לחומצות שומן וחלבונים מסוג אומגה 3, אך היא יכולה גם לצבור כספית, יסוד נוירוטוקסי. צריכת יותר מדי טונה, במיוחד סוגים מסוימים, עלולה להוביל להרעלת כספית. קראו גם: כמה טונה מומלץ לאכול בשבוע?

3.אגוזי ברזיל

אגוזים אלו הם מקור מצוין לסלניום, מינרל קורט חיוני. עם זאת, צריכה יתרה עלולה לגרום להרעלת סלניום, שעלולה להתבטא בנשירת שיער, בעיות במערכת העיכול או נזק עצבי. קראו גם: כמה אגוזי ברזיל כדאי לאכול ביום?

4.אשכולית

פרי הדר זה יכול להפריע לפעולה של תרופות מסוימות, ולהוביל לרמות מוגברות של התרופה בזרם הדם, דבר שעלול להזיק.

5.גזר

אכילת יתר של גזר עלולה להוביל לקרוטנמיה, מצב שבו העור הופך לצהוב-כתום עקב עומס יתר של בטא-קרוטן. אך המצב לא מזיק והפיך.

6.אגוז מוסקט

במינונים גדולים, אגוז מוסקט יכול להיות רעיל ולגרום להזיות. תסמינים של הרעלת אגוז מוסקט כוללים עוויתות, דפיקות לב, בחילות והתייבשות.

7.סלק

צריכת רבה של סלק עלולה לגרום לבטוריה, מצב בו השתן הופך לוורוד או אדום. זה לא מזיק אבל יכול להדאיג. סלק עשיר גם באוקסלטים, שיכולים לגרום לאבנים בכליות.

8.זרעי פשתן

זרעים אלו מועילים בשל תכולת האומגה 3 והסיבים שלהם. עם זאת, הם מכילים גם כמויות קטנות של תרכובות ציאנוגניות. צריכה בכמויות גדולות, יכולה לשחרר מימן ציאניד.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.