שזיפים הם לא רק טעימים ועסיסיים, אלא גם עמוסים במגוון יתרונות בריאותיים שהופכים אותם לתוספת נהדרת לכל תפריט תזונה. השזיפים עשירים בחומרים מזינים, נוגדי חמצון וסיבים. גללו למטה כדי לקרוא.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
פרופיל תזונתי
שזיפים הם פרי דל קלוריות המכיל שפע של ויטמינים ומינרלים. הם עשירים במיוחד בויטמין C, ויטמין K, ויטמין A, אשלגן וסיבים תזונתיים. ויטמין C הוא נוגד חמצון רב עוצמה המסייע בהגנה מפני נזקים מרדיקלים חופשיים ותומך במערכת החיסון. ויטמין K חיוני לקרישת הדם ובריאות העצם, בעוד ויטמין A חשוב לבריאות הראייה והעור.
תכונות נוגדות חמצון
אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של שזיפים הוא תכולת נוגדי החמצון שלהם. פירות אלו עשירים בפיטונוטריינטים ייחודיים, כמו אנתוציאנינים, שהם הפיגמנטים המעניקים לפירות האדומים, הסגולים והכחולים את צבעיהם התוססים. אנתוציאנינים ונוגדי חמצון אחרים בשזיפים עוזרים להפחית דלקת ולהגן על תאי הגוף מפני נזק. זה יכול להפחית את הסיכון למספר מחלות כרוניות, כולל מחלות לב וסרטן.
בריאות מערכת העיכול
שזיפים הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, החיוניים לשמירה על מערכת עיכול בריאה. סיבים עוזרים לווסת את תהליך העיכול, מונעים עצירות ומקדמים יציאות סדירות. בנוסף, שזיפים מכילים סורביטול ואיסאטין, תרכובות טבעיות בעלות השפעה משלשלת ויכולות לסייע בגירוי יציאות.
בריאות הלב
האשלגן בשזיפים מועיל לבריאות הלב. אשלגן הוא מינרל המסייע בניהול רמות לחץ הדם על ידי מניעת השפעות הנתרן בגוף. שמירה על יחס נתרן-אשלגן מאוזן חיונית להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם ושבץ מוחי. יתרה מכך, הסיבים בשזיפים תורמים גם לבריאות הלב בכך שהם עוזרים להורדת רמות הכולסטרול.
בריאות העצם
מחקרים אחרונים העלו כי לשזיפים עשויות להיות השפעות חיוביות על בריאות העצם. הם לא רק מקור טוב לויטמין K, הממלא תפקיד בחילוף החומרים של העצם, אלא מכילים גם מינרלים אחרים כמו אשלגן ונחושת שחשובים לצפיפות העצם. צריכה קבועה של שזיפים יכולה להועיל בשמירה על צפיפות העצם ובמניעת אוסטאופורוזיס.
ניהול משקל
מכיוון ששזיפים דלים בקלוריות ועשירים בסיבים, הם יכולים להיות פרי בעל ערך לניהול משקל. תכולת הסיבים מגבירה את תחושות השובע, ועוזרת להפחית את צריכת הקלוריות הכוללת, בעוד הטעם המתוק של שזיפים יכול לספק את התשוקה לסוכר בצורה בריאה יותר מחטיפים מעובדים.
בריאות נפשית
מחקרים חדשים מצביעים על כך שלנוגדי החמצון בשזיפים עשויים להיות יתרונות גם לתפקוד קוגניטיבי ולבריאות הנפש. נוגדי החמצון יכולים לסייע בהפחתת דלקת במוח, הקשורה להפרעות במצב הרוח ולירידה קוגניטיבית. אכילת שזיפים עשויה לתמוך בבריאות המוח ולשפר את מצב הרוח.
סיכום
שילוב שזיפים בתזונה יכול לתרום לבריאות במובנים רבים. בין אם נאכלים טריים, כשזיפים מיובשים, או מבושלים. הם עדות לאמירה שדברים טובים באים באריזות קטנות.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל