קערת שיבולת שועל היא יותר מסתם מזון טעים ומנחם. זהו אוצר של סיבים תזונתיים, ויטמינים חשובים ומינרלים, שיכולים לסייע לנו להתחיל את היום. עם זאת, יש דבר אחד שכדאי לקחת בחשבון לפני שאנחנו אוכלים אותה שוב והוא – הנוכחות של חומצה פיטית בשיבולת שועל. גללו למטה כדי לקרוא מה זה אומר ואיך מנטרלים אותה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
חומצה פיטית
חומצה פיטית היא תרכובת טבעית במזונות צמחיים שונים, ביניהם שיבולת שועל, חומצה זו היא “אנטי-נוטריינט”, כלומר מטרתה בטבע היא להגן על הצמח מפני טורפים שונים. לחומצה פיטית יש יכולת להיקשר למינרלים חשובים כמו ברזל, אבץ וסידן, ולהפריע לספיגתם בגופנו.
לפני שאתם נבהלים, בואו נבהיר שחומצה פיטית אינה סיבה להפסיק לאכול שיבולת שועל. בתזונה מאוזנת, הסבירות שחומצה זו תגרום למחסור במינרלים היא נמוכה. בנוסף, אפשר להפחית את הנוכחות של חומצה פיטית באמצעות השיטה הבאה.
איך להפחית את החומצה הפיטית
המפתח להפחתה משמעותית של חומצה פיטית וקבלת היתרונות הבריאותיים המלאים של שיבולת שועל טמון בהרגל פשוט ועתיק יומין והוא – השרייה. השריית שיבולת השועל שלנו במים חמים לפני הבישול יכולה להפחית משמעותית את רמות החומצה הפיטית. כך תוכלו לעשות זאת:
- שימו שיבולת שועל בכלי והוסיפו מים חמים (בערך 38 מעלות, לא רותחים).
- השרו לפחות כמה שעות, או יותר טוב, למשך הלילה.
- לאחר ההשריה, רוקנו את המים ובשלו את שיבולת השועל איך שבא לכם.
הפעולה הפשוטה הזו גורמת לפירוק החומצה הפיטית, דבר שהופך את הרכיבים התזונתיים בשיבולת השועל לזמינים יותר לספיגה.
למרות תכולת החומצה הפיטית שלה, שיבולת שועל נחשבת לבעלת יתרונות בריאותיים משמעותיים. זהו מקור מעולה לסיבים מסיסים שיכולים לסייע בעיכול, לשלוט ברמת הסוכר בדם ולתרום לבריאות הלב. בנוסף, שיבולת שועל היא מזון עשיר באנרגיה שיכול לשמור על תחושת שובע במשך שעות. קראו גם: 1 קערת שיבולת שועל: 7 יתרונות מדהימים
לסיכום
אין צורך לוותר על שיבולת השועל האהובה, פשוט יש להשרות אותה לפני הבישול. עם הרגל פשוט זה תוכלו לקבל יותר רכיבים תזונתיים במהלך ארוחת הבוקר שלכם. לכן, בפעם הבאה שאתם מכינים את שיבולת השועל שלכם, זכרו – מעט ידע יכול להפוך ארוחה טובה לארוחה נהדרת!
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל