הירק הצנוע הזה יכול להילחם בעייפות, לשפר את העיכול ומכיל מלא נוגדי חמצון

הירק הצנוע הזה יכול להילחם בעייפות, לשפר את העיכול ומכיל מלא נוגדי חמצון

מלבד היותה מרכיב במנות טעימות רבות, לבמיה יש יתרונות בריאותיים מיוחדים, סיבה מספיק טובה להוסיף אותה לתפריט שלכם. גללו למטה כדי לקרוא, מחקרים מצורפים במהלך המאמר בסוגריים.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.במיה עשירה ברכיבים תזונתיים

אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של הבמיה הוא היותה עשירה בחומרים מזינים רבים. במיה עשירה בויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, ויטמין K, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B כמו חומצה פולית וניאצין. הבמיה גם מקור טוב למינרלים כמו מגנזיום, סידן ואשלגן. [1]

ויטמין C הוא נוגד חמצון שיכול לסייע בחיזוק המערכת החיסונית שלנו, בעוד ויטמין K ממלא תפקיד מכריע בקרישת הדם ובריאות העצם. ויטמין A חיוני לשמירה על בריאות העור והראייה, וויטמינים מקבוצת B חיוניים לייצור אנרגיה ולתפקוד המוח.

המינרלים בבמיה תורמים גם לתפקודים שונים של הגוף, לרבות התכווצויות שרירים (אשלגן), בריאות העצם (סידן) והרפיית עצבים ושרירים (מגנזיום).

2.מועילה למערכת העיכול

במיה עשירה במיוחד בסיבים תזונתיים, מרכיב חיוני התורם לבריאות מערכת העיכול. צריכת מזונות עשירים בסיבים יכולה לסייע בשמירה על יציאות סדירות, ולהפחית את הסיכון לעצירות. בנוסף, סיבים תזונתיים יכולים לסייע בשליטה על רמות הסוכר בדם על ידי האטת ספיגת הסוכר לזרם הדם, מה שהופך את הבמיה למזון מועיל עבור אנשים עם סוכרת. [3,2]

סיבים תורמים גם לתחושת שובע לאחר הארוחות, מה שיכול להועיל לניהול משקל. בנוסף, תזונה עשירה בסיבים קשורה לסיכון נמוך יותר לפתח מחלות לב, שכן היא יכולה לסייע בהפחתת רמות ה-LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), או הכולסטרול ה"רע". ראו גם: 20 מאכלים הכי עשירים בסיבים

3.במיה מכילה נוגדי חמצון

במיה מכילה מספר תרכובות נוגדות חמצון, כולל בטא-קרוטן, לוטאין וזאקסנטין. נוגדי חמצון הם חומרים שעוזרים להגן על הגוף שלנו מפני נזק של רדיקלים חופשיים, מולקולות לא יציבות שעלולות לפגוע במבנים תאיים ולגרום להזדקנות ולמחלות כמו סרטן.

בטא-קרוטן ולוטאין הם שני סוגי קרוטנואידים, שהם פיגמנטים המצויים בצמחים הניתנים להמרה לוויטמין A בגוף. זאקסנטין הוא קרוטנואיד נוסף שמועיל במיוחד לבריאות העיניים, מכיוון שהוא עוזר להגן על העיניים מפני נזק הנגרם על ידי אור כחול. ראו גם: 20 מזונות הכי עשירים בנוגדי חמצון

4.תמיכה בבריאות הלב

תכולת הסיבים של הבמיה, יחד עם תכונותיה נוגדות החמצון ותכולת האשלגן, יכולה לתרום לבריאות הלב. כאמור, סיבים יכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ה"רע", ולהפחית את הסיכון למחלות לב. נוגדי חמצון מגנים מפני מתח חמצוני ודלקת, הקשורים למחלות לב. אשלגן הוא מינרל חיוני המסייע בוויסות לחץ הדם על ידי מניעת השפעות הנתרן, ומקדם עוד יותר את בריאות הלב. ראו גם: 6 סימנים מפתיעים ללחץ דם גבוה שלא כדאי להתעלם

5.תכונות אנטי-סרטניות

כמה מחקרים מצביעים על כך שלבמיה עשויות להיות תכונות אנטי-סרטניות בשל תכולת נוגדי החמצון שלה ורמות גבוהות של פוליפנולים. תרכובות אלו הוכחו כבעלי השפעות אנטי-סרטניות במחקרי מעבדה, אם כי יש צורך במחקר נוסף בבני אדם כדי לאשר את ההשפעות הללו.

6.במיה נלחמת בעייפות

מודעה

מחקרים מצאו שלתרמילים של הבמיה יש השפעה מועילה נגד עייפות, במיוחד הזרעים העשירים בנוגדי חמצון. פעילות זו מיוחסת להפחתת רמות חומצת החלב בדם וחנקן אוריאה, שיפור אחסון גליקוגן בכבד וקידום יכולת נוגדת חמצון על ידי הורדת רמת מלונדאלדהיד והעלאת רמות סופראוקסיד דיסמוטאז וגלוטתיון פרוקסידאז. [4]

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.