7 מזונות שלא יקפיצו את הסוכר בדם שלכם

7 מזונות שלא יקפיצו את הסוכר בדם שלכם

עליות חדות ברמת הסוכר בדם, הוא מצב שיכול להיות בעייתי במיוחד עבור אנשים סוכרתיים, אבל לא רק, גם לאנשים שלא סובלים מסוכרת, כדאי לשמור על רמות הסוכר ברמה תקינה ולמנוע עליות וקריסות רבות של סוכר במהלך היום.

מזונות מסוימים יכולים לעזור לנו בשמירה על רמות הסוכר בדם, ולמנוע קפיצות חדות ופתאומיות. במאמר זה נמנה את המזונות הטובים ביותר שבהם.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

ירקות לא עמילניים

ירקות לא עמילניים כמו ברוקולי, תרד, מלפפון, כרובית וגזר הן ירקות דלים בפחמימות ועשירים בסיבים, שילוב שמסייע להאט את ספיגת הסוכר בדם, וכך גם עלייה מהירה של הסוכר.

לירקות אלה יש גם יתרונות בריאותיים נוספים, מכיוון שהם מספקים לגופנו שפע של ויטמינים ומינרלים חשובים.

אגוזים וזרעים

אגוזים וזרעים הם מקור מצוין לשומנים (מהסוג הבריא), כמו כן חלבון וגם סיבים. כמו כן, אגוזים וזרעים דלים בפחמימות, דבר שאומר שהם לא יגרמו לעלייה משמעותית ברמות הסוכר בדם.

דוגמאות לאגוזים וזרעים יכולים להיות: שקדים, אגוזי מלך, זרעי צ'יה וזרעי פשתן. ראו גם: 10 זרעים ואגוזים שאנחנו צריכים לאכול כל יום

קטניות

קטניות כגון עדשים, חומוס ושעועית עשירות בסיבים וחלבון, דבר שהופך אותן לאופציה מצוינת לוויסות רמות הסוכר בדם.

לקטניות יש גם אינדקס גליקמי נמוך, מה שאומר שהם לא יגרמו לעליות פתאומיות ברמת הסוכר בדם. ראו: 5 הקטניות הבריאות ביותר שכדאי לכם לאכול

דגנים מלאים

דגנים מלאים כגון קינואה, אורז חום ולחם מחיטה מלאה עשירים בסיבים ובעל אינדקס גליקמי נמוך. המשמעות היא שלוקח להם יותר זמן לעכל, דבר שיכול לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם ולמנוע עליות.

דגנים מלאים הם גם מקור טוב לפחמימות מורכבות, המספקות אנרגיה מתמשכת מבלי לגרום לתנודות ברמת הסוכר בדם.

פירות יער

מודעה

פירות יער כגון אוכמניות, פטל ותותים דלים בסוכר ועשירים בסיבים. הם מכילים גם נוגדי חמצון, שיכולים לסייע במניעת נזק לתאים ולרקמות.

פירות יער הם נשנוש מצויין עבור אנשים המעוניינים לשמור על רמות סוכר יציבות לאורך כל היום. ראו גם: נשנושים טעימים שסוכרתיים יכולים לאכול

יוגורט יווני

יוגורט יווני עשיר בחלבון ודל בפחמימות, דבר שהופך אותו לאופציה מצוינת עבור אנשים המעוניינים להימנע מעליות סוכר בדם. הוא מכיל גם פרוביוטיקה, שיכולה לעזור לשפר את בריאות המעיים ולקדם עיכול בריא.

אבוקדו

אבוקדו הוא מקור מצוין לשומנים וסיבים בריאים. יש לו גם אינדקס גליקמי נמוך, מה שאומר שהוא לא יגרום לעליות פתאומיות ברמות הסוכר בדם.

את האבוקדו ניתן להוסיף לסלטים, כריכים, או לאכול אותו כמו שהוא.

לסיכום

ישנם שפע של מזונות שיכולים לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם מבלי לגרום לעליות פתאומיות של סוכר. במידה ואתם סוכרתיים או סובלים מסוכר גבוה, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע כדי לקבל תכנית טיפול כוללת שמותאמת אישית לצרכים שלכם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.