ציפורי לילה בסיכון גבוה יותר לפתח סוכרת, על פי מחקר חדש

ציפורי לילה בסיכון גבוה יותר לפתח סוכרת, על פי מחקר חדש

Avatar of אגוגו
אגוגו

מחקר חדש מעלה ממצאים מדאיגים עבור אלה מאיתנו שאוהבים להישאר ערים עד השעות הקטנות של הלילה. על פי המחקר, “ציפורי לילה” – אנשים שמעדיפים ללכת לישון מאוחר ולהתעורר מאוחר – נמצאים בסיכון גבוה יותר בכמעט 50% לפתח סוכרת סוג 2 בהשוואה לאלה שהולכים לישון מוקדם יותר.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

ממצאי המחקר

המחקר, שנערך על ידי צוות חוקרים מהמרכז הרפואי האוניברסיטאי ליידן בהולנד, בחן יותר מ-5,000 משתתפים במסגרת מחקר אפידמיולוגי על השמנה בהולנד. החוקרים עקבו אחרי המשתתפים במשך כמעט שבע שנים, במהלכן 225 מהם אובחנו עם סוכרת סוג 2.

המשתתפים חולקו לשלוש קבוצות על פי זמני השינה וההתעוררות שלהם:

  1. כרונוטיפ מוקדם (20% מהמשתתפים עם זמני השינה המוקדמים ביותר)
  2. כרונוטיפ ביניים (60% מהמשתתפים)
  3. כרונוטיפ מאוחר (20% מהמשתתפים עם זמני השינה המאוחרים ביותר)

לאחר התאמת התוצאות לגורמים כמו גיל, מין, השכלה, כמות שומן כללית בגוף וגורמי אורח חיים כמו פעילות גופנית, איכות תזונה וצריכת אלכוהול, החוקרים מצאו כי:

  • משתתפים עם כרונוטיפ מאוחר (ציפורי הלילה) היו בסיכון גבוה ב-46% לפתח סוכרת בהשוואה לאלה עם כרונוטיפ ביניים.
  • לציפורי הלילה היה מדד מסת גוף (BMI) גבוה יותר, היקף מותניים גדול יותר, יותר שומן פנימי מזיק, ותכולת שומן גבוהה יותר בכבד.

הסברים אפשריים

ד”ר ג’רואן ואן דר וולדה, החוקר הראשי, מסביר כי הסיכון המוגבר לסוכרת אצל ציפורי לילה אינו יכול להיות מוסבר רק על ידי גורמי אורח חיים. הוא מציע הסבר אפשרי:

“סביר להניח שהמקצב הצירקדי או השעון הביולוגי אצל אנשים עם כרונוטיפ מאוחר אינו מסונכרן עם לוחות הזמנים של העבודה והחברה. חוסר סנכרון זה יכול להוביל להפרעות מטבוליות ובסופו של דבר לסוכרת סוג 2.”

המלצות ומחקר עתידי

החוקרים ממליצים לציפורי הלילה לשקול להפסיק לאכול בשעה מסוימת, כמו 18:00, מכיוון שעיתוי הארוחות יכול להשפיע על העיכול והחילוף החומרים.

ואן דר וולדה מציין כי הצעד הבא במחקר יהיה לבדוק אם שינויים בעיתוי של הרגלי אורח החיים יכולים לשפר את הבריאות המטבולית של אנשים עם כרונוטיפ מאוחר.

סיכום

בעוד שהמחקר מצביע על קשר מדאיג בין הרגלי שינה מאוחרים לסיכון מוגבר לסוכרת סוג 2, חשוב לזכור כי מחקר נוסף דרוש כדי לספק המלצות ספציפיות לגבי עיתוי התנהגויות אורח חיים. בינתיים, מומלץ לכולנו להיות מודעים להשפעות האפשריות של דפוסי השינה שלנו על בריאותנו הכללית.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל