שירות הבריאות הלאומי בבריטניה (NHS) פרסם לאחרונה רשימה של חמישה מזונות שראוי להימנע מהם, בשל הקשר הידוע ביניהם לעלייה בסיכון לחלות בסרטן. המידע שמסופק יכול לסייע לציבור לבצע החלטות מושכלות יותר בתזונתם ולשמור על בריאותם.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
מזונות מעובדים
המזונות המעובדים, כגון נקניקים ונקניקיות, מכילים רמות גבוהות של חומרים משמרים וכימיקלים, שמחקרים מצאו כי הם יכולים להגביר את הסיכון לחלות בסרטן, במיוחד סרטן במערכת העיכול.
בשר אדום
כמות גדולה של בשר אדום, כמו בקר וכבש, עשויה גם היא להוביל לעלייה בסיכון לסרטן. קשירת הבשר להיווצרות מסיתים סרטניים במהלך הבישול נוצרת עקב חשיפה לחום גבוה או בערימה.
מזון מטוגן
מזון מטוגן מאופיין בכמויות גבוהות של שומן טרנס ושמן פחמימות מזוקקות. חומרים אלו ידועים גם הם כגורמים המסיעים להתפתחות גידולים סרטניים וכתוצאה מכך, מסיכון מוגבר לסרטן.
סוכר מעובד
צריכת יתר של סוכר מעובד נמצאה כקשורה לעלייה בסיכון למגוון סוגי סרטן, ביניהם סרטן הלבלב והשד. הסיכון עולה בעקבות עלייה ברמות אינסולין ושומן בגוף שהם גורמים סיכון נוספים לסרטן.
אלכוהול
שתיית אלכוהול מרובה מקושרת לעלייה בסיכון לסוגי סרטן שונים, כמו סרטן הכבד, השד והגרון. מומלץ לצרוך אלכוהול במידה מוקטנת ולעקוב אחרי ההנחיות המומלצות לשתייה מתונה.
סיכום
על פי שירות הבריאות הלאומי, אימוץ תזונה בריאה והימנעות מחמישה מזונות אלו יכול לסייע בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן. הבחירות שאנו מבצעים בתזונתנו היום יכולות להשפיע משמעותית על בריאותנו בעתיד.

חדש באגוגו! צ'אט עם בינה!
בינה יכולה לענות על כל שאלה בנושא בריאות. להכין תפריטים, מתכונים, לנתח מסמכים רפואיים, לאבחן בעיות, ועוד.
לחצו כאן