תהליך הלבנת השיער נחשב לאחד הסממנים הבולטים של הזדקנות, כאשר תאי הפיגמנט בזקיקי השיער מאבדים בהדרגה את יכולתם לייצר מלנין. מחקר חדש שנערך באוניברסיטת נגויה ביפן מצביע על תגלית מרתקת: נוגד החמצון לוטאולין, הנמצא בירקות נפוצים, עשוי למנוע את תהליך הלבנת השיער. [מחקר]
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
מהו לוטאולין ואיך הוא פועל?
לוטאולין הוא פלבונואיד צהוב הנמצא בצמחים, פירות וירקות. המחקר הראה כי עכברים שקיבלו לוטאולין שמרו על צבע הפרווה השחור שלהם, בעוד שאלה שלא קיבלו את נוגד החמצון הספציפי הזה – הפרווה שלהם הלבינה.
מקורות טבעיים ללוטאולין
- סלרי
- גזר
- ברוקולי
- פלפל ירוק
- פטרוזיליה
- תפוחים
- תפוזים
- פירות יער
כיצד לוטאולין משפיע על השיער?
החוקרים גילו כי לוטאולין משפיע על חלבונים הנקראים אנדותלינים, המשחקים תפקיד מכריע בתקשורת בין תאים. הטיפול בלוטאולין שמר על ביטוי האנדותלינים והקולטנים שלהם, מה שעוזר לשמור על מסלולי איתות בריאים ומונע את הירידה בפעילות המלנוציטים.
נוגדי חמצון נוספים שעשויים לעזור
- קטלאז – נמצא בירקות מצליבים כמו ברוקולי וכרוב
- קוורצטין – נמצא בבצל, תפוחים ופירות יער
- רסברטרול – נמצא בענבים, יין אדום ובוטנים
- ויטמין E – נמצא באגוזים, זרעים ותרד
- גלוטתיון – מוגבר על ידי אבוקדו, אספרגוס וכורכום
סיכום
המחקר החדשני מציע תקווה לאלה המחפשים פתרונות טבעיים להאטת תהליך הלבנת השיער. שילוב מזונות עשירים בלוטאולין בתזונה היומית, יחד עם נוגדי חמצון אחרים, עשוי לסייע בשמירה על צבע השיער הטבעי ולתמוך בהזדקנות בריאה.
חדש באגוגו! צ'אט עם בינה!
בינה יכולה לענות על כל שאלה בנושא בריאות. להכין תפריטים, מתכונים, לנתח מסמכים רפואיים, לאבחן בעיות, ועוד.
לחצו כאןהצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל