זאת הסיבה שההמוגלובין שלכם נמוך (ואיך מטפלים)

זאת הסיבה שההמוגלובין שלכם נמוך (ואיך מטפלים)

Avatar of אגוגו
אגוגו

המוגלובין נמוך הוא מצב בו רמת ההמוגלובין בדם נמוכה מהרגיל. המוגלובין הוא חלבון המצוי בתאי דם אדומים המובילים חמצן לרקמות הגוף. מחסור שכזה הוא נפוץ בקרב אנשים מסוימים, כאשר רמת ההמוגלובין יכולה להשתנות לאורך הזמן מסיבות שונות.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

באופן כללי, רמת המוגלובין נמוכה מוגדרת כאשר יש פחות מ-13.5 גרם לדציליטר (g/dL) בגברים ופחות מ-12 גרם בנשים. עם זאת, אנשים מסוימים עשויים לסבול מרמות נמוכות של המוגלובין עקב מצבים רפואיים או תרופות מסוימות המשפיעות על יכולת הגוף לייצר כדוריות דם אדומות או המוגלובין.

מהם הגורמים להמוגלובין נמוך?

תזונה לקויה: תזונה דלה בברזל, חומצה פולית וויטמין B12 עלולה להוביל לרמות נמוכות של המוגלובין.

מחלה כרונית: מצבים רפואיים מסוימים, כגון מחלת כליות, סרטן והפרעות אוטואימוניות, עלולים להשפיע על יכולת הגוף לייצר כדוריות דם אדומות והמוגלובין.

תרופות: תרופות מסוימות, כגון אספירין ותרופות כימותרפיות מסוימות, יכולות להפריע ליכולת של הגוף לייצר כדוריות דם אדומות והמוגלובין.

איבוד דם: רמות ההמוגלובין עלולות לרדת לאחר אובדן דם משמעותי, כגון עקב ניתוח, פציעה, מחזור נשי או לידה.

גיל: רמות ההמוגלובין נוטות באופן טבעי לרדת עם הגיל, במיוחד אצל נשים.

מגדר: לגברים יש בדרך כלל רמות המוגלובין גבוהות יותר מנשים בגלל הבדלים בגודל הגוף ובמסת השריר.

גובה גיאוגרפי: אנשים שמטיילים ושוהים באזורים גיאוגרפים גבוהים עלולים לסבול מרמות המוגלובין נמוכות יותר בגלל רמות החמצן הנמוכות יותר באוויר.

איך מטפלים בהמוגלובין נמוך?

הטיפול בהמוגלובין נמוך תלוי בגורם ובחומרת התסמינים. באופן כללי, הטיפול עשוי לכלול אחד או יותר מהדרכים הבאות:

הגברת צריכת הברזל: אם המוגלובין נמוך נגרם ממחסור בברזל, ניתן להגביר את צריכת הברזל באמצעות תזונה או תוספי מזון. מזונות עשירים בברזל כוללים בשר אדום, עוף, דגים, שעועית, טופו ודגנים מועשרים. לחצו למאמר 10 מזונות עשירים בברזל שישמרו עליכם בריאים וחזקים

טיפול במצב הרפואי הגורם: אם המוגלובין נמוך נגרם ממצב רפואי, כגון מחלת כליות או סרטן, טיפול במצב עשוי לסייע בשיפור רמות ההמוגלובין.

נטילת תרופות: במקרים מסוימים, ניתן לרשום תרופות להגברת הייצור של כדוריות דם אדומות או המוגלובין. אלה עשויים לכלול אריתרופויאטין, הורמון הממריץ את הייצור של כדוריות דם אדומות, או תוספי ברזל.

עירויי דם: במקרים חמורים, ייתכן שיהיה צורך בעירוי דם כדי להגדיל את מספר תאי הדם האדומים וההמוגלובין בגוף.

שינויים באורח החיים: ביצוע שינויים באורח החיים, כגון הפסקת עישון והפחתת צריכת אלכוהול, עשוי גם לסייע בשיפור רמות ההמוגלובין.

לסיכום

חשוב לדבר עם רופא המשפחה שלכם לגבי אבחון וטיפול נכון בהמוגלובין נמוך. הם גם יוכלו לזהות אם המצב נגרם כתוצאה ממצב רפואי מסוים ולהמליץ על תכנית טיפול מתאימה.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל