דלקת היא תגובה טבעית של מערכת החיסון לדברים שמנסים לפגוע בגופנו, כמו פציעה, זיהום או חומרים הגורמים לגירוי. להבדיל, דלקת כרונית נקשרת לבעיות בריאותיות שונות, כמו מחלות לב, סוכרת, דלקת פרקים ואפילו סוגי סרטן מסוימים.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
החדשות הטובות הן שבחירה במזון בריא יותר יכולה לעזור להפחית את הדלקת ולשפר את הבריאות שלנו באופן כללי. במאמר זה, נחקור את הקשר בין תזונה לדלקת.
הקשר בין תזונה ודלקת
מה שאנו אוכלים יכול להשפיע על רמת הדלקת בגוף שלנו. מזונות מסוימים יכולים לעורר או לדכא את התגובה הדלקתית של מערכת החיסון, דבר שהופך את התזונה לגורם מכריע בשליטה בדלקת.
תזונה עתירה במזון מעובד, סוכרים מזוקקים ושומנים לא בריאים עלולה להחמיר את הדלקת, בעוד שתזונה עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים רזים יכולה לסייע בניהול דלקות ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות. ראו גם: 5 מזונות דלקתיים במיוחד שכדאי להימנע (ומה לאכול במקום)
מזונות שעוזרים להפחית דלקת
חומצות שומן אומגה 3
חומצות שומן אומגה 3, המצויות בדגים שומניים כמו סלמון, מקרל, סרדינים ופורל, בעלות תכונות אנטי דלקתיות חזקות. הם יכולים לעזור להפחית את הייצור של מולקולות וחומרים המעודדים דלקת בגוף.
צריכת שתי מנות דגים שומניים בשבוע מומלצת לשמירה על רמות אומגה 3 אופטימליות. אם אתם לא חובבי דגים, אתם יכולים למצוא אומגה 3 גם בזרעי פשתן, זרעי צ’יה ואגוזי מלך. ראו: 18 מזונות בריאים עשירים באומגה 3
עלים ירוקים
עלים ירוקים כמו תרד, קייל, עלי קולראד ומנגולד עשירים בנוגדי חמצון ופוליפנולים, תרכובות המסייעות בהגנה על התאים מפני נזקים ומפחיתים דלקת. הם גם מקור טוב לויטמין K, אשר נקשר לרמות נמוכות יותר של סמני דלקת. שאפו לכלול מגוון של עלים ירוקים בתזונה שלכם כדי לקבל את היתרונות האנטי דלקתיים הטובים ביותר.
פירות יער
פירות יער, כגון אוכמניות, תותים, ופטל, עמוסים בנוגדי חמצון הנקראים אנתוציאנינים, אשר הוכחו כמפחיתים דלקת. הם גם עשירים בסיבים, התומכים בבריאות מערכת העיכול ועשויים לעזור עוד יותר בהורדת הדלקת. אכלו פירות יער טריים או קפואים, ושלבו אותם בארוחת הבוקר, הנשנושים או הקינוח שלכם.
אגוזים וזרעים
אגוזים וזרעים, כמו שקדים, אגוזי מלך וזרעי פשתן, עשירים בשומנים בריאים, סיבים ונוגדי חמצון, כל אלה מסייעים להפחית את רמת הדלקת. הם מכילים גם מגנזיום, מינרל שהוכח כמפחית דלקות בגוף. הקפידו לכלול מגוון של אגוזים וזרעים בתזונה שלכם, בין אם כחטיף או כחלק מארוחה.
שמן זית
שמן זית הוא מרכיב עיקרי בתזונה הים תיכונית, אשר נקשר להורדת הדלקת והפחתת הסיכון למחלות כרוניות. שמן הזית עשיר בחומצה אולאית ופוליפנולים, בעלי השפעות אנטי דלקתיות חזקות. החליפו שמנים פחות בריאים, כמו שמן צמחי או תירס, בשמן זית בעת הבישול, והזליפו אותו על סלטים או לחם מחיטה מלאה. ראו: זה השמן הכי בריא שאתם יכולים לצרוך (כמה מומלץ ביום?)
תבלינים ועשבי תיבול
תבלינים ועשבי תיבול כמו כורכום, ג’ינג’ר, קינמון ורוזמרין שימשו במשך מאות שנים בשל סגולותיהם הרפואיות. הם מכילים תרכובות אנטי דלקתיות שונות, מה שהופך אותם לתוספת חשובה לתזונה בריאה. שלבו את התבלינים והעשבים הללו בבישול שלכם כדי להוסיף טעם ולשפר את היתרונות האנטי דלקתיים של הארוחות שלכם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל