5 בעיות הורמונליות שגורמות לנשירת שיער (ואיך מטפלים?)

5 בעיות הורמונליות שגורמות לנשירת שיער (ואיך מטפלים?)

Avatar of אגוגו
אגוגו

נשירת שיער היא דבר שכיח בקרב גברים ונשים כאחד. ישנם מספר גורמים לנשירת שיער, אך גורם אחד, שלעתים קרובות מתעלמים ממנו הוא חוסר איזון הורמונלי.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

להורמונים יש תפקיד מכריע בצמיחת שיער ותחזוקתו, וכאשר רמות ההורמונים מופרעות, הדבר יכול להוביל לדילול שיער, נשירת שיער או שינויים במרקם השיער. במאמר זה, נמנה את הגורמים השונים לחוסר האיזון ההורמונלי הקשורים לנשירת שיער ונציע אפשרויות טיפול.

תסמונת שחלות פוליציסטיות (PCOS)

תסמונת זו היא הפרעה אנדוקרינית שכיחה המשפיעה על נשים בגיל הפוריות. נשים עם PCOS חוות לעיתים קרובות רמות מוגברות של אנדרוגנים (הורמונים זכריים), שעלולים לשבש את מחזור צמיחת השיער ולהוביל לדילול שיער ולנשירת שיער. בנוסף, עמידות לאינסולין ודלקת הקשורים לשחלות פוליציסטיות יכולים לגרום לנשירת שיער.

הפרעות בבלוטת התריס

גם תת פעילות של בלוטת התריס (רמות נמוכות של הורמון בלוטת התריס) וגם היפר-תירואידיזם (רמות גבוהות של הורמון בלוטת התריס) יכולים לגרום לנשירת שיער. הורמוני בלוטת התריס ממלאים תפקיד קריטי בצמיחת השיער ובתחזוקת השיער, וחוסר איזון עלול להשפיע על מחזור צמיחת השיער, וכתוצאה מכך לשיער דליל ונשירה.

הפסקת וסת

כאשר רמות האסטרוגן והפרוגסטרון יורדות במהלך גיל המעבר, נשים רבות חוות דילול שיער ונשירת שיער. הירידה ברמות האסטרוגן עלולה לגרום לקיצור מחזור צמיחת השיער, וכתוצאה מכך לשיער דק יותר, שביר יותר, הנוטה להישבר.

נשירת שיער לאחר לידה

לאחר הלידה, חלק מהנשים חוות חוסר איזון הורמונלי זמני כאשר רמות האסטרוגן יורדות באופן משמעותי. הדבר יכול להוביל למצב הנקרא טלוגן אפלוביום (telogen effluvium), המאופיין בנשירת שיער משמעותית. למרות שנשירת שיער לאחר לידה יכולה להיות מעיקה, היא בדרך כלל נפתרת תוך מספר חודשים כאשר רמות ההורמונים חוזרות לנורמליות.

רמות גבוהות של מתח

מתח כרוני יכול להשפיע על רמות הקורטיזול, מה שעלול לשבש את האיזון של הורמונים אחרים בגוף, ולהוביל לנשירת שיער. מתח ממושך יכול לגרום לזקיקי השיער להגיע לשלב המנוחה של מחזור צמיחת השיער, וכתוצאה מכך מתרחשת נשירה מוגברת.

אפשרויות טיפול לנשירת שיער הקשורה להורמונים

התייעצו עם איש מקצוע רפואי: אם אתם חושדים שחוסר איזון הורמונלי גורם לנשירת השיער שלכם, חשוב להתייעץ עם רופא כדי לקבוע את הסיבה, כדי שיוכל להתאים לכם תכנית טיפול מתאימה.

טיפול הורמונלי: בהתאם לחוסר האיזון ההורמונלי הספציפי, ניתן לרשום טיפול הורמונלי כדי לסייע בוויסות רמות ההורמונים ולשפר את בריאות השיער. לדוגמה, נשים עם שחלות פוליציסטיות עשויות להפיק תועלת מאמצעי מניעה הורמונליים, בעוד שנשים שחוות נשירת שיער בגיל המעבר עשויות לשקול טיפול הורמונלי חלופי (HRT).

תרופות: במקרים מסוימים, הרופא עשוי לרשום לכם תרופות כגון מינוקסידיל או פינסטריד, כדי לעזור לקדם את צמיחת השיער ולמנוע נשירת שיער נוספת.

ניהול מתחים: מכיוון שלחץ יכול לגרום לנשירת שיער, שילוב טכניקות לניהול מתחים כגון יוגה, מדיטציה או תרגול מיינדפולנס יכול לעזור לשפר את הרווחה הכללית ועלול להפחית נשירת שיער.

תוספי תזונה: הבטחת צריכה נאותה של ויטמינים ומינרלים, כגון ביוטין, ויטמין D, ברזל ואבץ, יכולה לתמוך בצמיחת השיער ובבריאות השיער הכללית.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4