מגוון מאכלים יכולים לסייע לגופנו לשמור על חום גופנו במהלך חודשי החורף הקרים. בפוסט זה נביא את הבולטים שבהם.
אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 7/11/14
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1. ג’ינג’ר
ג’ינג’ר לא רק עוזר בשמירת חום הגוף, אלא גם מסייע בחיזוק המערכת החיסונית ומערכת העיכול שלנו.
ניתן להשתמש בג’ינג’ר בתיבול סלט, מרקים כמו מרק גזר וג’ינג’ר, ואפילו גם באפייה. אפשר כמובן גם להכין משקה ג’ינג’ר עם מים חמים.
2. שמן קוקוס
שומנים בדרך כלל, כמו שמן קוקוס, שומרים על חום הגוף באמצעות חילוף החומרים.
בשמן קוקוס ניתן להשתמש כתחליב המזין את עור הגוף, אשר מונע מהגוף לאבד חום עקב עור יבש.
3. קינמון ושאר תבלינים
לא צריך יותר מדי תיבלון כי תבלינים כמו פלפל למשל יכולים לגרום לנו להזיע ובכך לגרום לנו לאבד חום.
קינמון, כמון, פפריקה, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי מסייעים בזירוז חילוף החומרים ובכך מפיקים חום.
4. דגנים מלאים
שיבולת שועל היא לא רק ארוחת בוקר טובה. ניתן להשתמש בשיבולת שועל במאכלים שונים ומגוונים.
אכילת שיבולת שועל, אורז חום, דוחן ועוד דגנים מלאים נותנים לגופנו חום ומספקים פחמימות מורכבות המתדלקות את גופנו.
דגנים מלאים הם מקור טוב לויטמין B ומגנזיום, המסייעים לבלוטת התריס ויותרת הכליה לווסת את חום גופנו במקרים שחום גופנו נפגע עקב מזג האוויר הקר.
5. מרקים חמים
מרקים חמים הם ממש מאכל ברור כל כך לתקופת החורף, אבל התיזמון באכילתם הוא חשוב. למשל מומלץ לאכול סלט במהלך אחר הצהריים שגופנו הכי חם במשך היום.
אבל את המרקים מומלץ לשתות במהלך הערב, הדבר יסייע בשמירת חום גופנו במהלך כל הלילה.
יש עוד מאכל שאתם משתמשים בו כדי להתחמם?.. רשמו אותו בתגובות למטה.
אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל