14 דרכים טבעיות לטיפול בהליקובקטר פילורי

14 דרכים טבעיות לטיפול בהליקובקטר פילורי

Avatar of אגוגו
אגוגו

הליקובקטר פילורי (Helicobacter Pylori) הוא חיידק שיוצר בקטריות ברובד של רירית הקיבה והתריסריון, מכפיל את עצמו ומחליש את עמידות הקיבה לסביבתה החומצית.

אם מתעלמים מהחיידק הוא יכול לנטוע את עצמו עמוק ברירית הקיבה שלנו וליצור אולקוס ובעיות עיכול חמורות אחרות, כולל גיהוק תכוף, אובדן תיאבון, בחילות, נפיחות, כאב שורף בבטן ועוד גורמים שיכולים להוביל לסרטן הקיבה.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

כשיש לכם מערכת חיסונית חזקה, הגוף שולח תאים של המערכת חיסונית להילחם ולחסל את הפולשים הבקטריאלים. ככל שהמערכת החיסונית שלכם חלשה יותר החיידק משגשג בגופנו. לצערנו, התאים של המערכת החיסונית לא יכולים לחדור לעומק רירית הקיבה והתריסריון ולכן חשוב לדעת איך להילחם בחיידק בדרכים טבעיות לחלוטין! לפניכם דרכים אפקטיביות לעשות זאת:

1.תה מתולה

תה שמורכב מחמשה עשבים שונים ומעודד תכונות אנטיבקטריאליות בגוף שמסייעות לחיסול החיידק.

יתרה מכך, התה מסייע לרירית הקיבה להחלים על ידי הסדרת ייצור החומצות בקיבה ומניעת דימום. התה גם מסייע לבניית הרירית מחדש כדי שכל נזק שייגרם לחיידק יתהפך והבקטריה לא תוכל להדביק מחדש את המקום.

תה מתולה כולל עשבים ממשפחת הקטניות, ההדסיים והמורכבים. מומלץ לצרוך 2 כוסות ביום, בבוקר ובערב על בטן ריקה בערך חודש כדי לטפל בחיידק.

חובה לוודא שאתם לא אלרגיים לאחד מהעשבים הללו לפני הצריכה. והימנעו מצריכת סוכר ודבש עם התה – אם לא טעים לכם, הוסיפו לימון לשפר את הטעם!

2.מיץ חמוציות טבעי

מיץ חמוציות הוא כלי אפקטיבי למניעת אינפקציה של מערכת השתן והעיכול.

המרכיבים האנטיבקטריאלים שנמצאים במיץ החמוציות עוזרים להילחם בחיידק ולמנוע ממנו לחדור לרירית הקיבה. בשל האפקט העוצמתי של המיץ על החיידק, המיץ מסייע לגוף לסלק את החיידק דרך מערכת השתן והעיכול באופן סדיר.

הימנעו ממיץ חמוציות “על המדף”, במיוחד אלו שמעורבבים עם מיצי תפוח, רימון או אשכוליות. חפשו מיצים שהם טריים וגם 100% טבעיים ואורגניים או סחטו מיץ בבית.

נסו לשתות כוס בבוקר במשך חודש או חודשיים ותרגישו בהבדל. בונוס נוסף: המיץ מסייע לחיזוק המערכת החיסונית ולמניעת סרטן!

3.אמבט מלח אנגלי – מלחי אפסום

אם אתם רציניים בקשר לחיסול חיידק ההליקובקטר פילורי – הכינו לעצמכם אמבט מלחי אפסום לפחות פעם בשבוע.

הוסיפו 2 כפות של המלח לאמבט עם מים חמימים והשרו את עצמכם לעשר דקות. למרות שמומחים רבים ממליצים על שלוש אמבטיות כאלה בשבוע – גם אחת תסייע לכם לשפר את המצב, לנקות את הגוף ולהעלים רעלים מהגוף.

האמבטיות מחזקות את המערכת החיסונית כנגד החיידק. המרכיבים במלח האפסום נספג במהירות דרך העור ומשפיע מיידית על הגוף.

4.חומץ תפוחים

התרופה הטבעית מספר אחת ללוחמה בכל מחלה ובעיות רפואיות היא לא אחרת מאשר – חומץ תפוחים!

נוזל מצוין לחיסול אינפקציות בגופנו שמקדם ומוסיף תכונות אנטיבקטריאליות, אנטי-פטריותיות ואנטיספטיות למערכת החיסונית שלנו – אך חשוב להיזהר ולצרוך את הנוזל העשיר בבריאות בזהירות רבה.

1-2 כפות יספיקו כדי לטפל בנושא – ערבבו עם מים חמים ושתו או צרכו תוסף תזונה, חשוב כרגיל לדבר עם הרופא לפני, בשל עוצמתו של החומר שיכול להשפיע על כל אחד אחרת. מומחים ממליצים על חומץ תפוחים אורגני ומסונן על פני תוספי תזונה שמכילים חומץ תפוחים.

5.ענבים ויין אדום

ההרכב הגבוה של פוליפנולס וחומרים נוגדי-חמצון הופכים ענבים לגורם מעולה לסיוע למלחמה בחיידק.

ענבים אדומים הם מצוינים להשמדת חיידקים. למעשה, גם ענבים ירוקים מצוינים לשיפור וקידום המערכת החיסונית. ביין אדום יש עושר של חומרים נוגדי חמצון ולכן כוס אחת ביום תסייע לטיפול במלחמה בחיידק.

6.תה ירוק

אם אתם לא יכולים למצוא תה מתולה באיזור, תה ירוק יכול לסייע למצב במקום.

החומרים הפעילים בתה מסייעים לחדש את ההשפעות האנטיבקטריאליות ושיפור התכונות החיסוניות של הגוף. תה ירוק הוא נגיש, במחיר סביר ואין לו תופעות לוואי.

כוונו לשתיית 2-3 כוסות של תה ירוק – עדיף בלי סוכר כמובן – כל יום במשך חודש כדי לחסל את החיידק לחלוטין או לשפר את הנזק שהוא גרם.

7.מזונות עשירים בפרוביוטיקה

חוסר איזון בקטריאלי בקיבה משפיע על מצב התזונה והבריאות. הליקובקטר פילורי יכול לערער את המאזן הבקטריאלי, לגרום לדלקתיות ומספר של בעיות בריאות כרוניות.

מזונות עשירים בפרוביוטיקה כוללים בקטריה חיובית שיכולה לשפר את בריאות הקיבה, לשמור על בריאות מערכת העיכול ולחסל את החיידק.

צריכת מזונות עשירים בפרוביוטיקה באופן יומיומי יכולה לסייע לנו להיפטר מהאינפקציה ולצמצם את הסיכון לשפעת, עצירות ומחלות לב.

חלק מהמקורות הטובים ביותר לפרוביוטיקה טבעית: יוגורט ביתי, יוגורט קפיר, כרוב כבוש, טמפה, חמוצים וכוש. יש גם תחליפים פרוביוטיים אבל הם יכולים ליצור תגובה אלרגית.

לקריאה בהרחבה על מזונות עשירים בפרוביוטיקה

8.שמן צנוברים

שמן צנוברים ידוע בתכונות האנטיבקטריאליות שלו ומשתמשים בו עשרות שנים לטיפול בבעיות עיכול, אולקוס, דלקת בבטן וגם לחיזוק האנרגיות וחיזוק המערכת החיסונית. חייבים להשתמש בשמן בזהירות ובאופן מתון.

שמן צנוברים אורגני הוא יעיל במיוחד בהאטה של החיידק הליקובקטר פילורי וצמצום הסימפטומים.

9.שמן זית

לשמן זית יש תכונות נוגדות חמצון ואנטיבקטריאליות שמסייעות לטיפול בהליקובקטר פילורי ולשיפור הנזק שהחיידק גורם.

שמן זית מסייע לטיפול בדלקתיות, בפגיעה ברירית הקיבה ולתחושה כללית טובה יותר בבטן משום שהוא מפחית את היכולת של הליקובקטר פילורי לפגוע בגוף.

השתמשו בשמן זית לבישול או הוסיפו לסלט במקום רוטב, אם לא אכפת לכם לטעום שמן זית כמו שהוא, שתו כפית בבוקר ובערב וסייעו לגוף שלכם להילחם בבקטריה תוך כדי שיפור הבריאות הכללית.

10.מסטיקה – שרף, תבלין המופק מעץ הפיסטוק

מחקרים שנערכו באנגליה הראו שנטילת מיליגרם מסטיקה ליום במשך שבועיים, כמות קטנה במיוחד, יכול לסייע בטיפול ולוחמה נגד החיידק.

היתרון של המסטיקה הוא שהוא פועל מהר, מהר יותר מכל חומר שמסייע לטיפול בהליקובקטר פילורי. התבלין מופק מהשרף של עץ הפיסטוק, מהגזע ומהעלים של העץ. משתמשים בתבלין לא מעט ברחבי העולם על מנת לטפל באולקוס ובבעיות עיכול והוא נחשב פופולרי במיוחד במזרח התיכון ובמיוחד ביוון.

יש ללעוס את השרף במשך חמש דקות לפחות פעם ביום למשך שבועיים או לנטול 2-3 גרם של אבקת מסטיקה כל יום, במשך שלוש שבועות.

אם אתם יכולים לסבול את הטעם החריף, אתם יכולים לבלוע את השרף במקום ללעוס אותו אבל אל תגזימו – המסטיקה הוא אמנם בריא ואין לו הרבה תופעות לוואי אבל הוא חומר שאסור להגזים בצריכה שלו.

11.דבש מנוקה

דבש מנוקה הוא דבש מצוין שניתן למצוא ברוב חנויות הטבע והוא מסייע בטיפול בהליקובקטר פילורי.

הוא מטפל ישירות בחיידק ומסייע לבלימת התפשטות החיידק וצמיחה שלו בגוף ואפילו עוזר לעצור לחלוטין את הדלקת שהתפשטה!

2-3 כפיות של דבש מנוקה טהור ליום הוא כל מה שאתם צריכים כדי להילחם בחיידק ובדלקת, ניתן גם להוסיף את הדבש לתה ירוק כממתיק טבעי אך מומלץ לשתות אותו עם מים חמים או לצרוך אותו ישירות בכפית – גם במקרה הזה אסור להגזים, צרכו את הדבש בצורה מתונה.

12.שום

שום ידוע כאנטיביוטיקה טבעית ויעילה במיוחד שמסייעת לטיפול בהליקובקטר פילורי ובמחלות מדבקות אחרות. יש לו תכונות נוגדות חמצון, נוגדות דלקת, נוגדות וירוסים ואנטי-פטריותיות – מכובד במיוחד!

אכילה של שום טרי באופן קבוע יסייע לכם לחזק את המערכת החיסונית שלכם, להילחם ברדיקלים חופשיים ולהגן על הגוף מפני בקטריה לא ידידותית.

חומר בשם אליסין שנמצא בשום הוא הוא החומר שמסייע להילחם בבקטריה בעייתית בגוף, להילחם ברדיקלים חופשיים ולחזק את הבריאות הכללית והמערכת החיסונית. לאבקת שום אין את המרכיבים הללו ולכן חשוב לאכול את השום אפוי או טרי.

13.נבטי ברוקולי

האמינו או לא, נבטי ברוקולי הם אחד המזונות הטובים ביותר לאכול כשאתם סובלים מהחיידק – עשרות מחקרים הוכיחו שסולפרון, חומר שנמצא בנבטי הברוקולי מסייע לצמצום דלקות במערכת העיכול ולהפחית סימפטומים של התפשטות בקטריה.

נבטי ברוקולי הם טובים במיוחד לסיוע לאנשים עם סוכרת מסוג 2 שמנסים להיפטר מהימצאות של הליקובקטר פילורי בגופם. ויש בונוס נוסף! צריכת נבטי ברוקולי באופן קבוע מצמצם את הסיכון למחלות לב ולשבץ.

14.זרעים שחורים

אכילת 2 גרם של זרעים שחורים כל יום הוכח כגורם מסייע ללוחמה בחיידק ההליקובקטר פילורי ובדלקות שהוא גורם. זרעי ם שחורים עשירים בסיבים, מגנזיום, סידן, אשלגן ועוד מרכיבים נוספים שמסייעים לכם להילחם בדלקת ולחזק את המערכת החיסונית שלכם.

ניתן גם להשתמש בשמן של זרעים שחורים או אבקה אבל אסור לצרוך אותו ישירות אלא לערבב חצי כפית בכוס מים ולשתות מדי יום.

לקריאה על הגורמים והתסמינים של הליקובקטר פילורי

לסיכום

אם אתם סובלים מהחיידק הליקובקטר פילורי לאורך זמן, ייתכן וחלק מהתרופות הטבעיות הללו לא יוכלו לסייע לכם, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לפני שאתם יוצרים תוכנית פעולה טבעית לטיפול טבעי.

חלק מהמזונות הללו מתאימים לצריכה יומיומית וחלק מהם דורשים התייחסות ותשומת לב כדי לא להפריז במינון ולא לסבול מתופעות לוואי. אם אתם לוקחים אנטיביוטיקה או תוספי תזונה אחרים באופן קבוע, חשוב להימנע מחומץ תפוחים, שמן צנוברים ואפילו מאמבטיות מלחי אפסום.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל