10 מזונות שלא כדאי להכניס אף פעם למקרר

10 מזונות שלא כדאי להכניס אף פעם למקרר

Avatar of אגוגו
אגוגו

לפעמים, מתוך רצון טוב לשמור על המזון ולהאריך את חיי המדף שלו, אנו בוחרים לאחסן אותו במקרר, מתוך מחשבה שהקור ישמור עליו בצורה טובה יותר. אך ישנם מזונות שפחות אוהבים את הקרירות של המקרר, ואף יכולים לאבד את טעמם ובמקרים מסוימים גם לעלות עובש.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

לכן, במאמר זה נסביר אילו מזונות לא כדאי לאחסן אף פעם במקרר ואיפה הם הכי אוהבים להיות.

1.עגבניות

קירור עגבניות עלול לגרום לאיבוד הטעם שלהן ואף לגרום להן לפתח מרקם קמחי. במקום זאת, שמרו אותם בטמפרטורת החדר, במקום ללא אור שמש ישיר. פעולה זו תבטיח שהם ישמרו על טעמם ויבשילו בצורה מושלמת.

2.בצלים

בצל צריך סביבה קרירה, יבשה ומאווררת היטב כדי להישאר טרי. אחסון של בצלים במקרר עלול לגרום להם להיות רכים ואף לפתח עובש בגלל עודף הלחות. שמרו על הבצל במקום חשוך וקריר, כמו מזווה, והפרידו אותם מתפוחי אדמה, מכיוון שהם משחררים גזים שעלולים לגרום אחד לשני להתקלקל מהר יותר.

3.תפוחי אדמה

טמפרטורות קרות עלולות לגרום לעמילן שבתפוחי אדמה להפוך לסוכר, וכתוצאה מכך לגרום להם להיות בעלי טעם מתוק רע המשפיע על המרקם שלהם. במקום זאת, אחסנו תפוחי אדמה במקום קריר, חשוך ומאוורר היטב כדי לשמור על טעמם ולמנוע הנבטה.

4.שום

שיני שום יכולות להתחיל לנבוט ולפתח עובש כאשר הן נחשפות ללחות במקרר. כדי להאריך את חיי המדף של השום, אחסנו אותו במקום קריר וחשוך עם זרימת אוויר טובה, כגון מזווה או ארון.

5.לחם

אחסון לחם במקרר עלול לגרום לו להתיישנות ולהתייבשות מהירה יותר. במקום זאת, שמרו את הלחם בטמפרטורת החדר בקופסת לחם או בכלי אטום. אם אינכם מתכננים לצרוך את הלחם תוך מספר ימים, הכניסו אותו למקפיא כדי לשמור עליו לזמן ארוך.

6.שמן זית

קירור שמן זית עלול לגרום לו להיות סמיך ועכור, ולהשפיע על הטעם והמרקם שלו. אחסנו שמן זית במקום קריר וחשוך הרחק מאור שמש ישיר ומחום כדי לשמור על איכותו.

7.קפה

פולי קפה וקפה טחון עלולים לספוג ריחות ולחות מהמקרר, דבר שיכול לשנות ולפגוע בטעמם. שמרו את הקפה בכלי אטום בטמפרטורת החדר כדי לשמור על טעמו וטריותו.

8.דבש

דבש המאוחסן במקרר עלול להתגבש ולהיות קשה לשימוש. כדי לשמור על דבש טרי וקל למרוח או למזוג, אחסן אותו בטמפרטורת החדר במקום קריר ויבש.

9.בזיליקום

שמירה על הבזיליקום במקרר עלול לגרום לעלים להיות רפויים ולאבד את צבעם. במקום זאת, התייחסו אליו כאל זר פרחים: הניחו את הגבעולים בכוס מים בטמפרטורת החדר, וכסו את העלים בשקית ניילון רופפת כדי לשמור על טריותם.

10.אבוקדו

האבוקדו לא יצליח להבשיל כמו שצריך במקרר בגלל הטמפרטורה הקרה. לכן, כדי לעודד את ההבשלה של האבוקדו, יש לאחסן אותו בטמפרטורת החדר. לחילופין, אם אתם רוצים להאט את תהליך ההבשלה של האבוקדו, אתם יכולים להעביר אותו למקרר.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל