איך לגרום לעיכול מהיר יותר של המזון

איך לגרום לעיכול מהיר יותר של המזון

Avatar of אגוגו
אגוגו

העיכול מפרק את המזון לחלקים קטנים יותר, ומאפשר לגוף לנצל את מלוא האנרגיה והחומרים המזינים שהוא מכיל. מזונות שונים מתפרקים בדרכים שונות, חלקם מהר יותר מאחרים.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

למרות שקצב העיכול תלוי בעיקר במנגנונים הטבעיים של הגוף, יש כמה דברים שאתם יכולים לעשות כדי להגביר את מהירות ואיכות העיכול. המשיכו לקרוא כדי ללמוד כיצד לעכל מזון מהר יותר.

פעילות גופנית

ביצוע פעילות גופנית באופן קבוע מסייע למזון לנוע מהר יותר דרך מערכת העיכול, כמו כן, גם את המהירות שבה המזון מתעכל.

פעילות גופנית יכולה למנוע עצירות ולהגביר את מהירות העיכול על ידי הפחתת משך הזמן שהמזון שוהה במעי הגס, ובכך להגביל את כמות המים הנספגים מהצואה בחזרה לגוף.

תנועה גם עוזרת לעורר את ההתכווצויות הטבעיות של השרירים במערכת העיכול, ומזרזת את פירוק המזון.

המתינו שעה לפחות לאחר האכילה לפני האימון על מנת לאפשר לאפשר לדם לתת את מלוא תשומת הלב במערכת העיכול, במקום הלב ושאר השרירים הפעילים.

שינה

השינה מעניקה לאיברי העיכול את הזמן הדרוש למנוחה ותיקון, ומגבירה את יכולתם לעכל מזון במהירות וביעילות. ביצוע שינויים מסוימים בשינה יביאו ליתרונות עיכול משמעותיים.

אל תירדמו מיד לאחר האכילה, המתינו 2-3 שעות כדי לתת לגופכם מספיק זמן לעיכול.

שתו נוזלים

שתיית נוזלים, במיוחד מים או תה, במהלך או אחרי הארוחה מסייעת לעיכול. נוזלים עוזרים לגוף שלנו לפרק מזון. נוזלים הם המפתח לשמירה על הרמות המתאימות של ייצור רוק ונוזלים בקיבה.

מים גם מרככים את הצואה ומסייעים במניעת עצירות. בנוסף, מים חיוניים לעיכול יעיל של הסיבים התזונתיים שאנחנו אוכלים.

אכלו מזונות עתירי סיבים

מזון עשיר בסיבים מסייע לעיכול במגוון דרכים. אכילת מזונות אלו יכולה להאיץ את העיכול על ידי הפחתת עצירות ושמירה על בריאות המעיים הכללית.

על ידי הוספת נפח לצואה, מזונות עשירים בסיבים מווסתים את העיכול. הם יכולים גם לעזור להפחית גזים, נפיחות ושלשולים.

סיבים פועלים על ידי ספיגת מים, הוספת משקל ומסה לצואה. כדי שזה יעבוד, יש צורך גם בצריכת מים מספקת (ולפעמים מוגברת). אחרת, עצירות עלולה להתרחש.

מזונות עשירים בסיבים כוללים מוצרי דגנים מלאים, פירות, ירקות, קטניות, אגוזים וזרעים.

ככלל אצבע, מבוגר צריך לאכול כ-25 עד 30 גרם סיבים ליום.

אכלו מזונות פרוביוטיים

מערכת העיכול שלנו מכילה קהילה ענקית של מיליארדי חיידקים הנקראת מיקרוביוטה. במידה והקהילה הזאת לא מאוזנת, אנו עלולים לסבול מבעיות שונות במערכת העיכול כמו עצירות, גזים, שלשולים, ואפילו חוקרים מצאו קשר בין חיידקי המעיים שלנו למוח ולמצב הנפשי שלנו, והראו שיש קשר בין חיידקי המעיים לחרדה, דיכאון ומצבים נפשיים אחרים.

מזונות פרוביוטיים לדוגמה הם: כרוב כבוש, מלפפונים חמוצים, קימצ’י, יוגורט, קפיר ועוד מזונות שאתם יכולים לקרוא במאמר 14 מזונות פרוביוטיים שכדאי לאכול מהם יותר

שימו לב שהמזונות שבקופסאות שימורים עברו פסטור, לכן לא נחשבים לפרוביוטיים, כי החיידקים שהם חוסלו, לכן, בדקו איפה אתם יכולים להשיג מזונות פרוביוטיים בהכנה ביתית.

שתו אפטרמיל

הצמחים בתערובת שלנו, אפטרמיל, הוכחו במשך אלפי שנים למקלים על בעיות שונות במערכת העיכול, כמו נפיחות בבטן כתוצאה מגזים, עצירות, וכדומה. לחצו כאן כדי לקרוא על המוצר.

הימנעו ממזונות עתירי שומן ומטוגנים

מזונות עתירי שומן ומזונות מטוגנים עלולים לגרום לריפלוקס חומצי וצרבת מכיוון שהבטן שלנו מתקשה לעכל את המזונות הללו, ומאטה את כל תהליך העיכול.

דוגמאות למזונות עתירי שומן ומטוגנים כוללים בשר מעובד, צ’יפס, גלידה, חמאה וגבינה.

הגבילו או הימנעו ממוצרי חלב

למרות שהמנגנון המדויק שבאמצעותו חלב גורם להפרעות עיכול ועצירות אינו ידוע, הוא בהחלט יכול לעכב את תהליך העיכול. אי סבילות ללקטוז עלולה לגרום לנפיחות, גזים ובעיות עיכול, כל אלה יכולים להיות תוצאה של האטה או הפרעה בעיכול.

אכלו ארוחות קטנות ותכופות לאורך היום

במקום להעמיס יתר על המידה על מערכת העיכול בארוחה גדולה, אכלו ארוחות קטנות יותר לאורך היום כדי להאיץ את העיכול. כוונו ל-4-5 ארוחות קטנות ברווח שווה לאורך כל היום. נסו לאכול כל 3 שעות כדי למנוע רעב מוגזם.

לעסו היטב את המזון

הלעיסה מפעילה את תהליך העיכול, אך לעתים קרובות אנחנו מפחיתים מערכה. לעיסה נכונה מכפילה את שטח הפנים של חלקיקי המזון פעמים רבות ומאפשרת לאנזימים לגשת ליותר מהמזון שהכנסתם לגופכם. חשיפת שטחי פנים ענקיים של מזון לרוק היא התחלה מצוינת בהשגת עיכול יעיל.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל