לעייפות ולחוסר אנרגיה יכולים להיות סיבות רבות, כמו לחץ נפשי, עבודה, לימודים ועוד, אך גם אורח חיים לא בריא. כך תוכלו לשפר את האנרגיה של גופכם באמצעות תזונה בריאה ונכונה.
אכלו יותר ברזל ממקורות מהצומח
ויטמינים מסוימים, ברזל בפרט, עשויים לסייע לנשים להרגיש נמרצות יותר. כמעט 10% מכל הנשים בין הגילאים 20-49 סובלות ממחסור בברזל, אשר עשוי לגרום לעייפות ולפגום בסיבולת המנטלית והפיזית. הברזל חשוב כיוון שהוא מסייע להעביר חמצן לתאים, והוכח כי מחסור בברזל גם מפחית את החסינות.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
מחקר עדכני מצא כי לאורך 10 שנים, הסבירות כי נשים שצרכו יותר מזון צמחי עשיר בברזל יפתחו תסמונת קדם-וסתית הייתה נמוכה ב35%, בהשוואה לנשים שצרכו את הכמות הפחותה ביותר שלו.
בין מקורות הברזל הצמחיים הטובים ביותר תוכלו למצוא את העדשים, השעועית, התרד והשומשום; אם תאכלו אותם יחד עם מזונות עשירים בויטמין C, תוכלו להגביר את ספיגת הברזל שלכם.
ותרו על קפאין
למרות היתרונות הבריאותיים של התה והקפה, אם אתם מרגישים חלשים, ותרו עליהם. הקפאין יעניק לכם תחושה ‘מזויפת’ של אנרגיה, כיוון שהוא חומר ממריץ. אבל לאחר שתגיעו לשיא, תתחילו להרגיש מעט עייפים או אפילו עייפים יותר.
אכלו ארוחה ממריצה
אל תגבילו את ארוחת הבוקר שלכם לחלבונים או פחמימות; גם ארוחת הבוקר צריכה להיות מאוזנת. במקום לאכול רק יוגורט, הוסיפו פרי עשיר בנוגדי-חמצון, או שומן טוב כמו אגוזים וזרעים, או שיבולת שועל. ובחרו ביוגורט ללא-שומן ואורגני, על מנת להגדיל את צריכת החלבון ואת איכותו.
אכלו יותר “מזון אמיתי”
מזון אמיתי הוא מזון הקרוב לטבע: דגנים מלאים במקום צ’יפס מעובד או קרקרים מקופסה, פירות שלמים במקום מיץ או חטיפי פירות. רווחי האנרגיה יהיו משתלמים!
אם תחליפו יותר מזונות מעובדים במזונות “אמיתיים” ומלאים, תרגישו מפוצצים באנרגיה, ואולי אפילו תרדו במשקל, גם אם תאכלו יותר קלוריות.
אכלו יותר “פירות-על”
מומלץ לאכול מגוון רחב של פירות-על: תפוחים, פירות בעלי בתי גלעין, פירות יער, עגבניות. אם תגבילו את ארוחת הבוקר שלכם לאותה בננה, תבלמו את צריכת הויטמינים ונוגדי-החמצון שלכם, ותרגישו עייפים. מחקרים הציגו כי אנשים שאוכלים מזון מגוון יותר, חווים פחות לחץ חמצוני, המבשר על הזדקנות ומחלות.
הימנעו ממלכודות האנרגיה
עליכם גם להימנע ממלכודות המכשילות או מנקזות את האנרגיה – בעיקר מזונות מעובדים ומלאכותיים, סוכרים ודגנים מעובדים, דילוג על ארוחות, ושתייה מרובה של אלכוהול וקפאין.
בחרו את חטיפי האנרגיה הנכונים
כאשר אתם בוחרים חטיפי אנרגיה, התעלמו מהתמונה על האריזה ובדקו את רשימת המרכיבים. אם המרכיבים נראים כמו מתכון, ואתם מרגישים שיכולתם לקנות את המרכיבים ולהכין את החטיף בעצמכם, זה מצוין. אם המרכיבים נראים כמו ניסוי מדעי, ואינם מהווים מזונות מלאים אמיתיים, ותרו על החטיף – לא משנה כמה חלבונים/פחמימות/שומנים או ויטמינים/מינרלים הוא מכיל.
אל תוותרו על השומנים
אם אתם מעוניינים באנרגיה, אל תוותרו על שומנים בריאים. אתם זקוקים לשומנים על מנת לספוג חלק מנוגדי-החמצון החשובים. מחקר אחד השווה בין סלטים המוגשים עם רוטב ללא-שומן, דל-שומן או מלא-שומן, וגילה כי אנשים ספגו פחות נוגדי-חמצון מהירקות כאשר אכלו את הרוטב ללא-השומן. הסיבה לכך: חלק מנוגדי-החמצון צריכים להיתפס על השומן על מנת להיספג ממערכת העיכול לדם, בו הם יכולים להתחיל לפעול.
נוגדי-החמצון חשובים עבור האנרגיה, כיוון שהם מבריחים רדיקלים חופשיים ושומרים על התאים בריאים.
אכלו על פי העונה
על פי תזונאים רבים, הסוד לשמירה על האנרגיה הוא אכילה של מזון מקומי, ועל פי העונה. לעתים קרובות, המזון שנמכר בשוק המקומי נקצר פחות מ-48 שעות לפני שנרכש, וכיוון שהוא לא צריך לעבור מרחקים ארוכים, נותנים לו להגיע לשיאו – ועבורכם, המשמעות היא יותר חומרים מזינים.
בחרו מזונות קפואים
אף כי טרי ומקומי זה נהדר, גם מזונות קפואים הם מקור מצויין לחומרים מזינים ומעוררים. ההקפאה בעצם נועלת את החומרים המזינים, ולכן פרי קפוא, שלא נוספו לו חומרים נוספים, עשוי להיות מזין באותה המידה, או אפילו מעט יותר, מאשר הפרי הטרי – אלא אם כן הפרי הטרי נקטף באותו הרגע. ברגע שבו הפרי או הירק נקטפו, הם מתחילים לאבד את החומרים המזינים שבהם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל