קימל, הוא צמח מרפא שמשמש במשך מאות שנים בבישול וברפואה, ומקורו באירופה ובאסיה. לזרעי הקימל יש טעם דמוי אניס שהופך אותם לפופולריים במנות רבות, במטבחים שונים בעולם.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
בנוסף לכך, לקימל יש גם יתרונות בריאותיים רבים, אותם נמנה במאמר זה.
עיכול טוב יותר
הקימל שימש במשך מאות שנים לתמיכה בבריאות מערכת העיכול. הזרעים מכילים תרכובות המסייעות להרפיית השרירים במערכת העיכול, הקלה על נפיחות, גזים ובעיות עיכול אחרות.
הפחתת דלקות
לקימל ישנן השפעות אנטי-דלקתיות. על פי מחקר, שמן קימל הוכח כמפחית דלקת בחולדות שנחשפו לחומר מזיק. השמן, שנלקח דרך הפה ובאמצעות זריקות, גם הפחית דלקות ונזקים במעי הגס של חולדות עם קוליטיס, סוג של דלקת במעיים. תוצאות אלו מצביעות על כך ששמן ותמציות קימל עשויים להיות שימושיים בניהול מחלות דלקתיות כגון תסמונת המעי הרגיז (IBS) ומחלות מעי דלקתיות (IBD).
חיזוק המערכת החיסונית
קימל הוא מקור טוב לנוגדי חמצון, החיוניים לשמירה על מערכת חיסון בריאה. נוגדי חמצון עוזרים להגן על התאים בגופנו מפני נזקים הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים והם יכולים גם לעזור להפחית את הדלקת בגוף.
בריאות הלב
קימל מכיל תרכובות שהוכחו כבעלי השפעה חיובית על בריאות הלב. תרכובות אלו יכולות לעזור להפחית את רמות הכולסטרול, לשפר את זרימת הדם ולהוריד את לחץ הדם, כל אלו מהווים גורמים חשובים בהפחתת הסיכון למחלות לב.
תמיכה במשקל תקין
קימל דל בקלוריות ומכיל תרכובות שיכולות לעזור לווסת את חילוף החומרים ולהפחית את התשוקה לרעב. דבר זה יכול להפוך אותו למרכיב מועיל עבור אלה שמנסים לרדת במשקל או לשמור על המשקל.
מחקרים נעשו כדי לראות אם מי קימל יעילים לירידה במשקל. במחקרים אלו, נשים עם עודף משקל שתו 30 מ”ל של מי קימל 20 דקות לפני ארוחת הצהריים במשך 3 חודשים. התוצאות הראו שלנשים ששתו מי קימל הייתה ירידה משמעותית במשקל, בשומן הגוף ובהיקף המותניים בהשוואה לקבוצת הפלצבו. הייתה להם גם עלייה במסת השריר והפחתה בתיאבון. עם זאת, למחקרים אלו היו כמה מגבלות ויש צורך במחקר נוסף כדי להבין היטב את ההשפעות של מי קימל על ירידה במשקל.
הקלה על מתח וחרדה
קימל משמש גם להקלה על מתח וחרדה. התרכובות בזרעים נחשבות בעלות השפעה מרגיעה על מערכת העצבים ויכולות לסייע בהפחתת תחושות המתח והלחץ.
איך מכינים משקה קימל
להכנת תה קימל, השתמשו במרכיבים הבאים:
- 1 כף זרעי קימל
- 1 כוס מים
- דבש או סוכר להמתקה (לא חובה)
אופן הכנה:
- מרתיחים את המים בקומקום קטן
- לאחר שהמים רתחו, מוסיפים את זרעי הקימל
- נותנים למים להתבשל כ-5 דקות
- מכבים את האש ומחכים עוד 5 דקות.
- מסננים את התה לכוס ומוסיפים דבש או סוכר לפי הטעם (לא חובה).
בנוסף, אתם יכולים להוסיף מרכיבים אחרים כמו לימון, נענע או קינמון כדי לשפר את הטעם של התה.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל