אחד מהמזונות הבולטים ביותר של הטבע, אבוקדו הוא פרי פופולרי ומזין מאוד שאנשים נהנים ממנו בכל רחבי העולם. במאמר זה נתמקד ביתרונות הבריאותיים של אבוקדו.
בשל התוכן הגבוה של שומנים בריאים שיש באבוקדו, תזונאים ממליצים לצרוך אבוקדו לפחות 4 פעמים בשבוע. לא רק שאבוקדו עוזר לשמור על הגוף במצב מצוין הוא גם בעל מרקם טעים ומתאים לצד כל ארוחה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
ישנם סוגים רבים של אבוקדו ולכל אחד מהם יש ערכים תזונתיים חשובים לגוף. בין אם אתם מחפשים לשפר את הבריאות הכללית או שאתם רק רוצים לשדרג את הדיאטה השבועית, הנה כל הסיבות מדוע אבוקדו צריך להיות בתפריט שלכם. אבל בואו נראה עד כמה הוא מזין:
ערכים תזונתיים של אבוקדו
עשיר במגנזיום, סיבים, אשלגן, ויטמין B-6, ויטמין C, ויטמין K1 וויטמין E, אבוקדו טעון בשומנים בלתי רוויים, שהם טובים מאוד לבריאות שלנו.
בשל התוכן הגבוה של חומרים מזינים חזקים, שנמצאים בדרך כלל בצמחים, הנקראים פיטונונטריינטים, אבוקדו מסייע לתהליך הריפוי של הגוף כולו. אבוקדו אורגני אחד מכיל יותר מ-20 חומרים מזינים חיוניים.
150 גרם או כוס אבוקדו (בקוביות) מכילים:
- 15 גרם של חד שומנים בלתי-רוויים או “טובים”;
- 7 גרם של רב שומנים בלתי רוויים;
- 2 גרם של שומנים רוויים;
- 10 גרם של סיבים (או 40% מהצריכה היומית המומלצת);
- 728 מ”ג אשלגן (או 20% מהצריכה היומית המומלצת);
- 3 גרם חלבון (או 6% של מהצריכה היומית המומלצת);
- 4% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין A;
- 1% מהצריכה היומית המומלצת של סידן;
- 25% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C;
- 20% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין B6;
- 4% מהצריכה היומית המומלצת של ברזל;
- 11% מהצריכה היומית המומלצת של מגנזיום;
- 11 מ”ג נתרן;
- 1 גרם סוכר;
- 0 מ”ג כולסטרול;
- בערך כ-240 קלוריות.
15 מהיתרונות הבריאותיים הטובים ביותר של אבוקדו
לא משנה אם אוכלים אבוקדו בצורתו הגולמית, אפויה, מטוגנת, או כבושה, יש בו טונות של יתרונות בריאותיים מדהימים. כמובן עדיף לאכול אותו בצורתו הגולמית כדי לקצור את מירב היתרונות שלו.
מחקרים רבים נערכו כדי להוכיח את היתרונות הבריאותיים הגדולים ביותר שיש באבוקדו ואחרי שנים רבות של מחקרים שונים, הנה ההטבות הגדולות ביותר של אכילת אבוקדו אחד ביום:
1.שומר על העור רך וצעיר במשך זמן רב יותר
רוב הנשים המודרניות מתחת לגיל 40 סובלות מהזדקנות מוקדמת של העור ואפילו לבנות בגילאי ה-20 ומשהו יש כבר קווים דקים וקמטים.
בין אם זה בגלל זיהום אוויר, מתח או מחלות, המציאות היא שהזדקנות מוקדמת יכולה להשפיע על כל אדם ללא קשר לגיל שלו.
חשוב לפעול מידית על מנת למנוע הזדקנות עור מוקדמת בעזרת הוספת אבוקדו לתוכנית התזונה.
חוקרים מקסיקנים הראו כי צריכה קבועה של שמן אבוקדו אורגני מסייע להילחם ברדיקלים חופשיים מזיקים, שהם בין האשמים העיקריים של הזדקנות מוקדמת של העור. (1)
החוקרים הגיעו למסקנה כי הן אבוקדו ושמן אבוקדו מסייעים למנוע מחלות כרוניות ניווניות ולשמור על העור בריא וצעיר למשך זמן רב יותר.
2.מונע לחץ וחמצון
אחד הגורמים הגדולים ביותר של רוב המחלות והדלקות – הוא לחץ, שכבר משגשג במשך שנים ברחבי העולם.
למרות שיש בשוק הרבה תרופות שאמורות לעזור לנו להתמודד עם הלחץ בסוף כל יום קדחתני, לטפל או לרפא את הבעיה; התרופות רק מחריפות את תסמין הלחץ.
אבוקדו הוא מקור עשיר של חומרים נוגדי דלקת רבי עוצמה כמו פנול וחומרים נוגדי חמצון רבי עוצמה, אשר משתלבים יחד ומהווים כלי יעיל נגד לחץ כרוני.
יתר על כן, חומרים מזינים עוזרים לאבוקדו להגן על הגוף מפני חמצון, קידום ריפוי טוב יותר והפחתת הסיכון לחלות במחלת הסרטן.
קראו על 20 מזונות הכי עשירים בנוגדי חמצון
3.מקטין את הסיכון לפתח תסמונת מטבולית
סקר הבריאות והתזונה הלאומי הראה כי נשים וגברים שאכלו אבוקדו בשל על בסיס קבוע הפחיתו את הסיכונים שלהם לפתח תסמונת מטבולית פי 2 מאנשים לא אכלו אבוקדו על בסיס קבוע. (2)
התסמונת המטבולית נקשרה במשך שנים למחלת לב כלילית, שבץ, סוכרת מסוג 2 וסרטן. ממצאי המחקר הגיעו למסקנה כי אכילת אבוקדו אחד ביום יכולה להגביר באופן משמעותי את צריכת המזון התזונתי ואת איכות הדיאטה.
החוקרים מאמינים כי זה בגלל שבאבוקדו יש הרבה חומצות חד שומן בלתי רוויות, פיטוכימיקליים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים.
קראו בהרחבה על סימנים שיש לכם תסמונת מטבולית (ומה לעשות לגבי זה)
4.מסייע לשמור על בריאות המוח
קבוצת חוקרים מאוניברסיטת הרווארד דיווחה כי שומנים טובים או חומצות חד שומן בלתי רוויות, הנמצאים באבוקדו, עוזרים לשמור על הזיכרון ולשפר את יכולות החשיבה.
השומנים ה”רעים”, לעומת זאת, יכולים להרוס בהדרגה את תפקוד המוח ולגרום לבעיות חמורות (3), כולל מחלת האלצהיימר. מחקר נוסף הגיע למסקנה כי לעלים של האבוקדו יש השפעה נגד עוויתות והתקפים על ידי הגדלת ההעברה הסינפטית ושיפור הפעולות במוח.
מכיוון שבלתי אפשרי לחלוטין למנוע משומנים רעים להיכנס לגוף, הוספה של שומנים טובים יעזור לשמור על האיזון וויסות תופעות הלוואי של שומנים רעים.
5.מפחית את רמות הכולסטרול
כמו שציינו לעיל, באבוקדו יש אפס כולסטרול ואלו חדשות נהדרות עבור מי שסובל ממחלות לב תורשתיות. רמות כולסטרול גבוהות יכולות להוביל למספר מחלות לב ומצבים חמורים אחרים.
אבל, אכילת אבוקדו אחד ביום לפחות יכול להפחית באופן דרסטי את רמות הכולסטרול. במחקר שנערך במקסיקו נמצא כי הוספת אבוקדו לתזונה צמחונית או טבעונית יכולה לסייע בשמירה על רמות כולסטרול בריאות.
לכן, אבוקדו מעולה בהורדת גורם הסיכון של התפתחות מחלת לב.
6.שומר על בריאות ותקינות הלב
אם כבר מדברים על מחלות לב וכלי דם, אבוקדו מאוד בריא ללב. חומצות השומן שנמצאות באבוקדו חיוניות לבריאות הלב וכלי הדם.
מחקר קטן אך חשוב הראה כי שמן אבוקדו אורגני מכיל עד 70% חומצות חד שומן בלתי רוויות, 13% חומצות רב שומן בלתי רוויות ו-16% חומצות שומן רווי, אשר כולם מסייעות לשפר את פרופיל השומנים בדם ואת הגדלת הזמינות הביולוגית של שומן, ויטמינים מסיסים ופיטוכימיקליים.
אם חשוב לכם לשפר את הבריאות הקרדיווסקולרית שלכם, אנחנו ממליצים לכם להתחיל להתאהב באבוקדו.
קראו בנוסף על 20 המזונות הטובים ביותר ללב שלך
7.הקלה על כאבי מפרקים
נכון, אבוקדו לא מחליף את כל התרופות שהרופא נותן לך לטיפול בדלקת פרקים, אבל צריכה של אבוקדו כן יכולה להקל על אי הנוחות שעלולים להרגיש כתוצאה מכאבי מפרקים.
על פי מחקר (4) שנערך על ידי מספר קבוצות של מדענים מקליפורניה, אוסטאוארתריטיס הוא מצב חמור שגורם למחלת כאבים קלה עד בינונית וגורמת להפרעה חלקית או מלאה.
הוויטמינים, המינרלים, ותרכובות אחרות שיש באבוקדו יכולים לסייע בהפחתת הכאב והנוקשות תוך שיפור תפקוד המפרקים.
8.מקדם ספיגה טובה יותר של נוגדי חמצון
ישנם מאות מזונות עשירים בחומרים נוגדי חמצון רבי עוצמה, אך אין זה אומר כי הגוף שלכם מקבל את אותם נוגדי חמצון, בכמויות הנכונות. לעתים קרובות, למערכת העיכול יש קושי באספקת הגוף עם נוגדי חמצון. זה בעיקר בגלל נוגדי חמצון לקויים וקליטת מזון לא טובה.
אבוקדו יכול לעזור למערכת העיכול ולשפר את ספיגת נוגדי החמצון. המדענים ביצעו מחקרים רבים כדי להוכיח עובדה זו והסיקו כי הוספת אבוקדו או שמן אבוקדו לסלטים או ארוחות אחרות נוגדות חמצון עשירות, יכול לשפר באופן משמעותי את תהליך הקליטה של חומרי הזנה ונוגדי חמצון.
בנוסף, הוכח כי צריכת אבוקדו לצד ירקות אחרים מגדילה את הכמויות של נוגדי חמצון וחומרים מזינים שאתם צורכים.
9.שומר על בריאות ותקינות העיניים
כפי שהוזכר לעיל, אבוקדו מכיל שפע של נוגדי חמצון, במיוחד לוטאין וזאקסטין, אשר חיוניים לשמירה על תקינות ובריאות העין.
בנוסף, הקרוטנואידים שיש באבוקדו עוזרים למנוע ולטפל בקטרקט, כמו גם מפחיתים את גורם הסיכון של התפתחות ניוון מקולרי.
אנשים שמבלים זמן רב מול המסכים – צפייה בטלוויזיה או במחשב בעבודה – צריכים לאכול לפחות 2 אבוקדו כל יום כדי לשמור על בריאות העיניים.
10.מזרז ירידה במשקל
אנשים שרזים מטבעם לא מאמינים ביכולות ההרזיה של אבוקדו. עם זאת, אנשים עם בעיות משקל שחווים קשיים להוריד במשקל יכולים להפיק תועלת קבועה מצריכה של אבוקדו על בסיס יומי.
למרות שיש באבוקדו הרבה שומנים, הוא לא משמש כגורם משמעותי לעלייה במשקל.
על פי מחקר שנערך לאחרונה, סיבים ושומנים בריאים באבוקדו עוזרים להתמודד עם תחושת רעב ומסייעים להרגשת תחושת השובע. (5)
אם אתם משתוקקים למשהו מתוק או מלוח, אתם יכולים להכין גלידת אבוקדו או עוגת שוקולד אבוקדו או פשוט לאכול צנים עם אבוקדו.
שייק אבוקדו הוא עוד אפשרות מצוינת – במיוחד לארוחת בוקר. זה ימנע ממכם להרגיש רעבים עד שעות הצהריים לפחות.
אל תשכחו לצרוך במתינות, מומלץ למי שבדיאטה לא לאכול יותר מ-2 אבוקדו ליום.
11.מפחית את הנזק לכליות והסיכון לפתח מחלות כבד
באבוקדו יש הרבה נוגדי חמצון וחומצה אולאית, אשר חיוניים לתפקוד הכליות ובריאות הכבד.
מחקרים מרובים נעשו כדי להבין את האופן שבו אבוקדו יכול לסייע במניעת מחלת כבד ונזק לכליות.
שמן אבוקדו יכול לסייע להוריד את הסיכון לנזק בכליות, אשר קשורה לסוכרת. בנוסף הוא יכול לעזור לכבד סוכרתי לתפקד כראוי.
12.מפחית את הסיכון לפתח סוגי סרטן שונים
עוד לא נמצאה תרופה יעילה לטיפול בסרטן, אך מניעה היא הטיפול הטוב ביותר. אבוקדו לא יכול להרוס את התאים הסרטניים, לעומת זאת, הוא יכול לסייע להגביר את תפקוד המערכת החסינות ואת היכולת של הגוף להתנגד להתפתחות מחלת הסרטן.
מחקרים מעטים נעשו כדי להוכיח את העובדה כי אכילת אבוקדו יכולה להילחם בסוגי הסרטן השונים, אבל מדענים מאוניברסיטת קליפורניה הצליחו לגלות כי תמצית אבוקדו יכולה לעכב את הצמיחה של התאים הקשורים לסרטן הערמונית. (6)
מחקר הודי שבוצע על ידי בית החולים ומרכז המחקר לסרטן- Jawaharlal Nehru גם מצא כי צריכת אבוקדו על בסיס קבוע מסייעת להפחית את ההשפעות השליליות הנובעות כתוצאה מכימותרפיה, בלימפוציטים בגוף האדם.
13.מגדיל את צריכת האשלגן
בעוד שבננה נחשבת למזון שעשיר מאוד אשלגן, לאבוקדו יש כמות עשירה של אשלגן יותר מאשר לבננה.
בננה אחת בגודל בינוני מספקת לגוף כ-10% מהצריכה היומית המומלצת של אשלגן בעוד שלאבוקדו יש 14% מהצריכה היומית המומלצת של חומר הזנה זה.
המחקר הראה כי לאלו שמקבלים קליטה יומית של אשלגן מספקת, יש לחץ דם בריא יותר, לב חזק יותר וגורם סיכון נמוך יותר של אי ספיקת כליות מאשר אנשים שיש להם חוסר באשלגן.
קראו: 12 המזונות העשירים ביותר באשלגן
14.נלחם בחיידקים בפה
טיפול שיניים ירוד יכול לגרום לבעיות רבות, כולל ריח רע מהפה. חיידקים בפה, קלקול קבה, או גירוי בבטן הם הגורמים המובילים לריח רע מהפה.
לאבוקדו יש כמות גדולה של פלבנואידים, המספקים תכונות אנטי בקטריאליות ונוגדות חמצון רבות, המסייעות בשיפור העיכול, הורגות את החיידקים בפה ומספקות נשימה תקינה יותר.
מחקרים אחדים מצביעים על כך שצריכת אבוקדו יכולה למנוע התפתחות של סרטן הפה.
15.מאריך את תוחלת החיים
אבוקדו הוא החיים – פשוטו כמשמעו. אם אתם רוצים לחיות יותר, מומלץ לאכול אבוקדו אחד ביום. זהו אחד מאותם המזונות שמקדמים הזדקנות בריאה ומגבירים את תוחלת החיים.
מרכיב חזק באבוקדו שנקרא קסנתופיל מסייע לגוף להתחדש ולהבריא מהר יותר להיראות ולהרגיש בריא יותר. בנוסף אבוקדו עוזר לעכב את תהליך ההזדקנות.
האם נשים בהריון יכולות לצרוך אבוקדו?
זוהי אחת השאלות הגדולות ביותר לגבי אבוקדו. ישנם מיתוסים רבים כי צריכת אבוקדו רעילה לנשים בהריון, אבל האמת היא, שניתן לאכול אבוקדו במתינות ללא קשר לאיזה שלב בהריון האישה נמצאת.
נעשו מחקרים רבים כדי להפריך את המיתוסים על אבוקדו והנזק שיכול לגרום לנשים בהריון. כמה חוקרים טוענים כי נשים בהריון חייבות לאכול אבוקדו והוא אפילו יכול לסייע לאימהות אחרי לידה.
מלבד שומנים בריאים, באבוקדו יש שפע של ויטמין B וחומצה פולית, אשר מסייעים בהפחתת הסבירות של מומים מולדים. יתר על כן, כל הוויטמינים והמינרלים הללו שיש באבוקדו קריטיים הן עבור העובר והן עבור האם.
לא צריך סיבה לאכול אבוקדו כי אין ספק שזה פשוט טעים, אבל עכשיו שאתם יודעים מהם היתרונות הבריאותיים הטובים ביותר של אבוקדו, ייתכן שתרצו לשלב אותו בדיאטה השבועית שלכם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל