ארטישוק הוא ירק עשיר בערכים תזונתיים ובעל יתרונות בריאותיים רבים. להלן כמה מהסיבות לכלול ארטישוק בתפריט התזונה שלכם.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
עשיר בנוגדי חמצון
הארטישוק מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון, כגון קוורצטין, רוטין, וחומצות קפאיות. נוגדי חמצון אלה עוזרים להגן על תאי הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים ועשויים לסייע במניעת מחלות כרוניות. [1]
תומך בבריאות הכבד
מחקרים הראו כי הארטישוק מכיל תרכובות המסייעות בתפקוד הכבד. הוא עשוי לעזור בהגנה על תאי הכבד, לתמוך בייצור מיץ מרה, ולסייע בפינוי רעלים מהגוף.
מסייע בעיכול
הארטישוק מכיל סיבים תזונתיים רבים, המסייעים לשמירה על מערכת עיכול בריאה. הסיבים תורמים לתנועת המעיים הסדירה ומזינים את החיידקים הטובים במעי. [2]
תומך בבריאות הלב
הארטישוק מכיל תרכובות העשויות לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול ה”רע” (LDL) בדם. בנוסף, הוא עשיר באשלגן, מינרל החשוב לבריאות הלב ולוויסות לחץ הדם. [3]
בעל תכונות אנטי-דלקתיות
מחקרים הראו כי לארטישוק יש תכונות אנטי-דלקתיות, העשויות לסייע בהפחתת דלקות כרוניות בגוף. דלקת כרונית קשורה למגוון בעיות בריאותיות.
דל קלוריות ועשיר בחומרים מזינים
הארטישוק הוא ירק דל קלוריות אך עשיר בוויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, מגנזיום וברזל.
סיכום
שילוב ארטישוק בתזונה יכול לתרום ליתרונות בריאותיים רבים, מתמיכה בבריאות הלב והכבד ועד לשיפור העיכול והפחתת דלקות. כדאי לשקול להוסיף ארטישוק לתפריט כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל