מזונות שיגרמו לכם להזדקן לאט יותר

מזונות שיגרמו לכם להזדקן לאט יותר

Avatar of אגוגו

אילו מזונות יש לאכול בכדי להישאר בכושר ולהילחם בתהליך ההזדקנות?

ובכן, יש רבים כאלה. המזונות היעילים ביותר לאנטי אייג’ינג הם אלו העשירים בסיבים כמו – פירות, ירקות ודגנים מלאים. הדבר הייחודי בהם הוא שהם מכילים סיבים המגבירים תהליכים מטבוליים ועיכול, ובנוסף גם עשירים בנוגדי חמצון וויטמינים המאפשרים לגוף להילחם בתהליך ההזדקנות ולהישאר צעירים לא רק מבחוץ, אלא גם מבפנים.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

מדוע דווקא נוגדי חמצון

נוגדי חמצון נלחמים ברדיקלים חופשיים – אלו תרכובות לא יציבות המיוצרות על ידי הגוף, ואחראים במידה רבה להזדקנות העור. מספר מחקרים מצאו כי לתזונה ים תיכונית, המאופיינת בכמות משמעותית של שמן זית, דגים עשירים באומגה 3, פירות וירקות יש את הכוח להאט את ההזדקנות ולא רק את מראה העור אלא גם באברי גוף פנימיים. [1,2]

הזדקנות העור, הגורמת לעיתים קרובות לקמטים ואובדן גמישותו, מוגברת על ידי התייבשות. לכן חשוב לצרוך מזונות עשירים במים ולשתות לפחות ליטר וחצי מים מדי יום. במקביל, כדאי לחשוב על הגבלת צריכת משקאות המגבירים התייבשות, כמו קפה ומשקאות אלכוהוליים.

לבסוף, כדי להילחם בהשפעות ההזדקנות, יש צורך להפחית ככל האפשר גורמים מחמירים מסוימים כמו – חשיפה לשמש, טבק וזיהום, המגדילים את ייצור הרדיקלים החופשיים. כמו כן, יש לשקול לעשות פעילות גופנית על בסיס יומיומי מכיוון שפעילות גופנית היא אחת מתרופות האנטי אייג’ינג הטובות ביותר שיש. [3,4]

פירות וירקות

פירות וירקות הם החבר הכי טוב של האדם בכל הקשור לשמירה מפני קמטים ועיניים עייפות. תרד, כרוב וברוקולי במיוחד- מלאים בפוליפנולים – נוגדי חמצון שנלחמים ברדיקלים חופשיים האחראים להזדקנות התאים. [5]

וזאת טרם הזכרנו את תכולת הויטמין C שבהם, אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר המגנים על תאי הגוף מפני הזדקנות מוקדמת. [6]

חלק מהפירות שעליכם לשלב בתפריט כוללים:

אוכמניות

מקור מצוין לנוגדי חמצון ובמיוחד לאנתוציאנינים המסייעים בין השאר למניעת הזדקנות תאים ומחלות לב וכלי דם.

אבוקדו

האבוקדו עשיר בוויטמינים B, C ו-E. פרי זה יכול להילחם ביעילות בתהליך ההזדקנות. החומרים המזינים באבוקדו יכולים לעורר ייצור של יותר קולגן, שאידיאלי לעור חלק ונטול קמטים.

קישוא

כמו ברוקולי, כרוב, כרוב ניצנים, צנונית ודלעת – הקישואים מכילים פיטונוטריאנטים, נוגדי חמצון המסייעים במניעת קמטים. אכילת חלק מירקות אלה מדי יום (בהעדפה לבישול עדין) היא דרך טובה לשמור על מראה עור צעיר.

אבטיח

הן בשר הפרי והן גרעיניו בריאים מאוד. ערבבו את כל הפרי בבלנדר ושתו את השייק. בשר הפרי מכיל ויטמינים A ו-C החיוניים לעור ואילו הזרעים עשירים בסלניום, אבץ, וויטמין E המועילים כנגד הזדקנות מוקדמת ומחלות לב.

דגים שמנים

מלאים בחלבונים וחומצות שומן חיוניות – דגים שמנים כמו סלמון, סרדינים או הרינג – כולם טובים. החומרים המזינים הקיימים בבשרם של דגים שומניים מעודדים את צמיחתם של תאים חדשים ומאזנים את פעולתם של רדיקלים חופשיים שהם הגורם העיקרי להזדקנות וקמטים.

חוץ מזה, חומצות השומן שלהם מעודדות גם גמישות העור אשר מגנה מפני קמטים. דגים כמו פורל, סלמון, טונה טרייה, סרדינים ומקרל הם מקור נהדר לחלבון וחומצות שומן חיוניות, החשובים להתחדשות תאי העור.

דגים אלה מכילים גם חומצת שומן אומגה 3 המקדמת את התפקוד הכללי של הגוף וגם עבור איזון הורמונלי ורגשי. חומצה זו גם ממלאת תפקיד חשוב בהפחתת דלקת, הרפיה של דפנות העורקים וקידום קרישת הדם.

אומגה 3 חשובה גם לתפקודי המוח (קוגניציה, זיכרון, שפה, יצירתיות, רגש וריכוז), בהגנה מפני מחלות לב וכלי דם, אקזמה, כאבי פרקים ואלצהיימר.

כבד

מקור מעולה לברזל וויטמין A, המאפשר לגוף לייצר יותר קרטין וחיוני לשמירה על העור.

דגנים מלאים ודגנים

מדובר בדגנים לא מעובדים ובעיקר ללא גלוטן למשל –  אמרנט, דוחן, כוסמת, קינואה. דגנים אלה מכילים רמות גבוהות מאוד של נוגדי חמצון וחלבונים שלמים. שיבולת שועל גם כן נכללת בקטגוריה זו אך יש להיזהר כי היא מכילה גלוטן, שיכול להיות דלקתי ומכאן שלא מתאים לכל אחד. ארבעת הדגנים הראשונים שמנינו, הם “זרעי העל” החשובים מאוד לתזונה מאוזנת ועשירה בחומרים מזינים חיוניים.

דגנים מלאים גם עשירים מאוד בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון והם מורידים את הסיכון למחלות רבות הקשורות לזקנה כמו מחלות לב וכלי דם, סרטן ונלחמים גם בהיפרגליקמיה וסוכרת.

חלב סויה

חלב הסויה מונע באופן יעיל את הופעת הקמטים מכיוון שהוא מכיל לציטין (מקור מצוין לוויטמין E), כולין ואינוזיטול היעילים בהאטת הזדקנות העור.

אורז חום

אורז חום עשיר בסיבים תזונתיים (כמו גם שיבולת שועל וחיטה) ומסייע במניעת הזדקנות מוקדמת על ידי סיוע לפעילות מערכת עיכול תקינה. ככל שהעיכול טוב יותר, העור יפה יותר! סיבים מאטים את ספיגת הפחמימות והליפידים, אשר מועילים גם כן לדיאטה, מכיוון שהם מפחיתים תיאבון.

קטניות

גם הקטניות הן מהמקורות הטובים ביותר לסיבים תזונתיים (ניקוי רעלים, מניעת סרטן ואיזון הורמונלי) ומלאים בברזל, מגנזיום ואשלגן. ויטמיני B9 ומינרלים החיוניים להאטת תהליך ההזדקנות. הם עשירים בוויטמינים מקבוצת B אשר תורמים לבריאות המוח.

חלק מהקטניות הטובות ביותר כוללות עדשים, חומוס, שעועית אדומה ושחורה. יתר על כן, הן מהוות תחליף אידיאלי לחלבון מן החי. צריכה קבועה מפחיתה את הסיכון לסרטן, אלצהיימר ובעיות עיכול.

זרעים שמנים

זרעים עשירים מאוד בחלבונים, סיבים, מינרלים, ויטמין E ו-B6 פולאטים וחומרים מזינים חיוניים אחרים האידיאליים נגד הזדקנות. הם מקור אמיתי לאריכות חיים, ומחקרים הוכיחו שהם יכולים להאריך את תוחלת החיים אם צורכים מהם לפחות חמש פעמים בשבוע. קומץ זרעים שמנים לא מעובדים יספיקו עבור כך.

צריכתם מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, לסרטן ויש להם תכונות אנטי דלקתיות. יתר על כן, הם אידיאליים לאנשים שרוצים לרדת במשקל מכיוון שהם משביעים וכך תנשנשו פחות ג’אנק פוד.

[mks_toggle title=”הפניות ומחקרים” state=”close “]

1.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18494169

2.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15482624

3.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1568603/

4.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1470037/

5.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28415050

[/mks_toggle]

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4