הרימון – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

הרימון – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

רימון או רימון מצוי (Punica granatum) (באנגלית pomegranate) הוא אכן פרי בעל מראה מיוחד ויפה, אך יתרונותיו מרחיקים לכת מכך. במאמר זה נמנה את היתרונות הבריאותיים העיקריים של הרימון – מגובים מדעית.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

הרימון נחשב לפרי בריא במיוחד, אחת הסיבות לכך היא תכולת נוגדי החמצון הגבוהה ברימון בצורה חריגה. לא משנה איך תבחרו לאכול אותו, במצבו הגולמי או כמיץ, הרימון יתן לכם שפע של יתרונות בריאותיים.

ערכים תזונתיים

הרימון מכיל שילוב מעולה של ויטמינים ומינרלים. כמה מהם נפוצים, וחלקם פחות. הויטמינים והמינרלים הם:

  • ויטמין K
  • ויטמין C
  • חומצה פולית
  • נחושת
  • אשלגן
  • מנגן
  • סיבים תזונתיים
  • תיאמין
  • חלבון
  • ויטמין B6
  • חומצה פנטותנית
  • זרחן
  • ריבופלבין
  • ויטמין E
  • מגנזיום

מנה אחת של רימון מציעה ויטמינים ומינרלים רבים.

רימון מספק כ-58% מהתי"מ (תצרוכת יומית מומלצת) של ויטמין K, ו 48% תי"מ של ויטמין C. זהו גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים; 45% תי"מ ליתר דיוק.

רימון הוא גם מקור נהדר של חומצה פולית, אשלגן, נחושת, מנגן, תיאמין, ויטמין B6. זהו גם מקור טוב של זרחן, ריבופלבין, מגנזיום, ויטמין E, וחומצה פנטותנית.

היתרונות הבריאותיים של אכילת רימונים

1.מסייע במניעת סרטן

מחקרים הראו כי לרימונים יש פוטנציאל רב במאבק נגד מחלת הסרטן. הם מסייעים למנוע התפתחות של תאים סרטניים.

המחקרים מבטיחים בעיקר בתחום מניעת תאי סרטן הערמונית, אבל יש גם פוטנציאל מסויים במניעת סרטן המעי הגס וסרטן השד.

רימונים מכילים שפע של נוגדי חמצון הנחשבים, בין השאר, ללוחמים חזקים נגד מחלת הסרטן.

במיוחד נוגדי חמצון הידועים בשם פלבנואידים. אלו יכולים להפחית את רמות האנטיגן הספציפי בערמונית בגוף הגברים, כמו גם לנטרל את ההשפעות של חומרים גורמי סרטן הנקראים רדיקלים חופשיים.

מודעה

מחקרים עדיין ממשיכים לבדוק ולראות אם הרימון (במיוחד תמצית רימונים) יכול למנוע ולהילחם בתאים סרטניים.

גורמים תזונתיים, משחקים תפקיד משמעותי בהתפתחות הסרטן, והוספת רימון לתזונה שלך לא יכולה להזיק.

סרטן מדורג כרוצח השני הקטלני ביותר של האמריקנים, ובישראל הסרטן מדורג במקום הראשון.

2.רימונים מכילים הרבה נוגדי חימצון

רימון הוא אחד מהמזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון.

נוגדי חמצון מספקים מגוון רחב של יתרונות כגון מניעה או הפחתת הסיכון של מחלות רבות כמו אלצהיימר, ניוון מקולרי הקשור לגיל, וסרטן.

היתרון העיקרי של נוגדי החמצון, הוא שהם הודפים את הרדיקלים החופשיים המיוצרים על ידי הגוף, ומונעים מהם להשפיע על גופנו.

מודעה

הגוף שלנו אינו מייצר מספיק נוגדי חמצון בעצמו כדי להילחם ביעילות ברדיקלים חופשיים, אנו מקבלים הרבה נוגדי החמצון מן התזונה, לכן חשוב להקפיד על תזונה בריאה.

קראו בהרחבה על 20 מזונות הכי עשירים בנוגדי חמצון

3.שיפור מצב הרוח

מזונות עשירים בנוגדי חמצון, נחשבים לעתים קרובות כ"מזונות נותני מצב רוח".

הסיבה לכך היא שנוגדי חמצון הוכחו ביכולת שלהם לרומם את מצב הרוח ולהילחם ביעילות נגד חרדה ודיכאון.

מחקרים הוכיחו, כי כמות עודפת של רדיקלים חופשיים, יכולה לגרום למספר מצבים שליליים, ביניהם, עלייה בלחץ החמצוני, אשר יכול להוביל להפרעות פסיכולוגיות ולהחמיר את ההשפעות.

מאחר ונוגדי חמצון יכולים להדוף את ההשפעות השליליות של הרדיקלים החופשיים, ישנה חשיבות בקבלת כמות בריאה מהם בכל יום, רימונים יכולים לעזור לנו להגיע למכסה היומית.

4.קידום בריאות הלב

הרימונים מסייעים לשמור על הלב במצב טוב. השפע של נוגדי חמצון ברימונים, מורידים את לחץ הדם, וכן מסייעים לנקות את העורקים מהכולסטרול. מיץ רימונים מפחית את רמות ה-LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה) המכונה גם כ"כולסטרול הרע".

כל אלה יכולים להקטין את הסיכון למחלות קרדיווסקולריות, כגון מחלת לב וטרשת עורקים. הדבר גם יכול להוריד את הסיכון ללקות בהתקף לב או שבץ.

5.נלחם בדלקת פרקים

מודעה

ההשפעות האנטי דלקתיות של נוגדי החמצון הנמצאים ברימונים, הופכות את הפרי הזה ללוחם בולט נגד מספר צורות של דלקת פרקים, במיוחד דלקת מפרקים שגרונית ואוסטאוארתריטיס.

דלקת היא המשתנה הגדול ביותר עבור אלה הסובלים מדלקת מפרקים שגרונית והיא יכולה להחריף קשות את הסימפטומים.

מאחר והיותו מזון אנטי דלקתי, מיץ הרימונים מומלץ לעתים קרובות לאלה הסובלים מדלקת פרקים, הרימון עוזר להקל על הסימפטומים ולהפחית את הכאב. בנוסף, צריכתו יכולה לסייע בהפחתת שחיקת הסחוס.

עבור חולי דלקת מפרקים ניוונית (אוסטאוארתריטיס), רימון יכול לעזור להפחית את הסימפטומים, על ידי הפחתת הלחץ החמצוני בגוף.

6.מוריד את לחץ הדם באופן טבעי

רימונים מכילים חנקות אשר יכולים להרגיע את העורקים, דבר אשר בתורו מאפשר ללב לעשות את העבודה בצורה חלקה יותר מול התנגדות פחותה.

זה מה שעוזר להורדת לחץ הדם שלך, מה שהופך את הרימון לכלי מצוין למשימה זו. מגובה על ידי מחקרים, הרימון הוא אחד מהדרכים הטבעיות הטובות ביותר להוריד את לחץ הדם.

זכרו, כי תועלת זו, יכולה במקרים מסוימים, להיות דבר רע, לדוגמה יחד עם צריכת תרופות להורדת לחץ הדם. עוד על כך בהמשך.

7.מסייע בייצור טסטוסטרון

טסטוסטרון חשוב עבור גברים (במיוחד), ונשים, הרימון הוא כלי מעולה לשמירה על רמות טסטוסטרון גבוהות.

הרימון מכיל רמות גבוהות של חומצה אלאגית (ellagittanins) אשר שומרת על ההורמונים הגבריים שלך, הידועים גם בשם אנדרוגנים, מלהפוך לאסטרוגן; ומפחיתים ביעילות את ייצור האסטרוגן.

אמנם אסטרוגן טוב לנשים, אך לא לגברים, כמות אסטרוגן גדולה מדי יכולה להיות בעלת השפעות שליליות חמורות.

רמות גבוהות של אסטרוגן אצל גברים מפחיתה באופן משמעותי את הטסטוסטרון שלהם, דבר אשר יכול להפחית את הליבידו שלהם ומסת השריר.

בנוסף, עודף אסטרוגן מגדיל את רמות השומן בגוף, ובמקרים קיצוניים יותר, אף יכול להוביל לגינקומסטיה, ואפילו מחלות לב וסרטן הערמונית.

חיוני עבור גברים לשמור על רמות טסטוסטרון גבוהות, במיוחד גברים מבוגרים, מאחר ורמות הטסטוסטרון שלנו יורדות בהתמדה ככל שאנו מתבגרים, ורמות האסטרוגן גדלות.

נשים גם צריכות רמות קטנות של טסטוסטרון, ואם רימונים משולבים בתזונה, הסיכוי להיתקל במחסור בטסטוסטרון פוחת.

קראו בהרחבה חוסר בטסטוסטרון: תסמינים, גורמים וטיפול

כמה רימונים אפשר לאכול ביום?

ההמלצה היא לאכול 1 עד 2 כוסות פרי ליום.  כל רימון שווה ערך לכ-1 כוס גרעינים שהם 174 קלוריות.

האם אכילת רימון מתאימה לסוכרתיים?

כן. לרימון יש הרבה יתרונות לסוכרתיים. לרימון נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי דלקתיות, המפחיתות את הסימפטומים של סוכר גבוה בדם כמו עייפות וכאבי שרירים.

לפרי זה אינדקס גליקמי נמוך ועומס גליקמי שיכול לעזור לאנשים עם סוכרים גבוהים. הוא גם עוזר להפחית את תנגודת האינסולין בגוף. התרכובות הפנוליות בפרי זה מסייעות בירידה במשקל ומסייעות לווסת את הרעב והתיאבון.

תופעות לוואי של אכילת רימונים

הרימונים נהדרים לבריאות, אבל יש כמה תופעות לוואי די בולטות.

הם עשירים בסוכר

כמו כל דבר, יש לצרוך את הרימונים במתינות, מאחר והם מכילים כמות גבוהה של סוכר.

הם יכולים להוריד את לחץ הדם לרמות מסוכנות

כאמור לעיל, אכילת רימונים היא דרך טבעית מעולה לסיוע בהורדת רמות לחץ הדם. וגם עבור אנשים שלא סובלים מלחץ דם גבוה.

עם זאת, עבור אלה שכבר משתמשים בתרופות לחץ דם, זה עלול להיות מסוכן, מאחר ורמות לחץ הדם יכולות לרדת נמוך מדי עד לתת-לחץ דם.

אנשים הסובלים מתת לחץ דם יכולים לסבול ממספר תסמינים, כולל עייפות, סחרחורת, חוסר ריכוז, דיכאון ובעיות נשימה.

לא המזון הכי טוב לדיאטה

ברימון יש כמות גדולה יחסית של קלוריות, וזה לא טוב עבור מי שמקפיד על דיאטה.

אמנם יש כמה יתרונות למיץ רימונים לשיפור ביצועי האימון, מאחר והוא תחלופה בריאה יותר למשקאות אנרגיה, אך פשוט לרימונים יש יותר מדי קלוריות וסוכר.

עלול להשפיע לרעה על תפקוד כבד

האנזימים ברימונים הם חרב פיפיות. הם מספקים כמה יתרונות, כגון סיוע בניקוי הכבד, עם זאת, הם יכולים גם להשפיע על הפונקציונליות של אנזימים בתוך הכבד ולהשפיע על הביצועים שלהם.

הדבר יכול להוות בעיה עבור כל אחד, אבל רע במיוחד עבור אלה הנאבקים כבר עם הפרעת כבד או מחלת כבד.

במידה ואתם מתאימים לפרופיל זה, עליכם להתייעץ עם רופא לפני אכילת רימונים.

סיכום

לרימון יש יתרונות בריאותיים רבים וחזקים.

ניתן לאכול אותו במצבו הגולמי והטבעי או שניתן להוסיפו לכמעט כל דבר שאתם יכולים לחשוב עליו כמו: מים, סלט, פשטידות, גלידה, שיבולת שועל. אפילו למלא עוף. האפשרויות הן אינסופיות, ויש מספר עצום של מתכונים באינטרנט.

בין אם תחליטו לאכול או לשתות אותם, הרימונים יכולים לשפר במידה ניכרת את הבריאות שלכם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.