אלה הסימנים הראשונים למחסור באבץ (ואיך לטפל במצב?)

אלה הסימנים הראשונים למחסור באבץ (ואיך לטפל במצב?)

אבץ הוא מינרל חיוני לתפקודי גוף רבים, הממלא תפקיד מכריע בתגובה חיסונית, ריפוי פצעים, סינתזת DNA וחלוקת תאים. למרות חשיבותו, מחסור באבץ הוא דבר שכיח שיכול להשפיע על כל אחד. זיהוי הסימנים הראשונים של מחסור באבץ חיוני להתערבות בזמן ולמניעת בעיות בריאותיות חמורות יותר. הנה מה שאתה צריך לדעת. גללו למטה.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

סימנים מוקדמים של מחסור באבץ

מערכת חיסונית מוחלשת: אבץ חיוני לשמירה על מערכת חיסון חזקה. אם אתם מוצאים את עצמכם מצטננים בתדירות גבוהה יותר, זה יכול להיות סימן שהגוף שלכם דל באבץ. [1]

אובדן תיאבון וירידה במשקל: אבץ ממלא תפקיד משמעותי בשליטה בתיאבון. מחסור עלול להוביל לירידה בתחושת הרעב, וכתוצאה מכך לירידה לא מכוונת במשקל. [2]

הפרעות במצב הרוח: אבץ חיוני לבריאות המוח ולתפקוד הנוירוטרנסמיטרים, כולל ייצור דופמין. רמות נמוכות של אבץ נקשרו לשינויים במצב הרוח ולתחושות מוגברות של דיכאון וחרדה.

נשירת שיער: אבץ חיוני לצמיחת השיער. אם אתם חווים דילול או נשירת שיער, זה יכול להיות בגלל רמות אבץ נמוכות.

בעיות עור וציפורניים: תפקידו של אבץ בהתחדשות תאים פירושו שחוסר עשוי להתבטא באקנה, אקזמה או פסוריאזיס. ציפורניים שבירות וכתמים לבנים על הציפורניים הם גם סימנים נפוצים.

טיפול במחסור באבץ

שינויים בתזונה: הדרך הטובה ביותר להילחם במחסור באבץ היא באמצעות תזונה מאוזנת ועשירה במזונות המכילים אבץ. בשר אדום, עופות, פירות ים (במיוחד צדפות), שעועית, אגוזים, דגנים מלאים ומוצרי חלב הם מקורות מצוינים. עבור צמחונים וטבעונים, השריית שעועית ודגנים יכולה להפחית את תכולת הפיטאטים, מה שהופך את האבץ לזמין יותר מבחינה ביולוגית. [3]

תוספי תזונה: אם שינויים תזונתיים אינם מספיקים או אם אתם שייכים לקבוצת סיכון גבוהה (כגון נשים בהריון, צמחונים או כאלה עם הפרעות במערכת העיכול), ייתכן שיהיה צורך בתוספי אבץ. חיוני להתייעץ עם רופא לפני התחלת כל תוסף, שכן צריכת אבץ מוגזמת עלולה להפריע לספיגה של מינרלים אחרים כמו נחושת ולהוביל לרעילות.

שימו לב לאותות הגוף שלכם. אם אתם חושדים שאתם חווים סימפטומים של מחסור באבץ, התייעצו עם הרופא לאבחון נכון ותוכנית טיפול מותאמת.

סיכום

מחסור באבץ, למרות שכיחותו, ניתן למניעה וניתן בקלות לניהול עם בחירות תזונתיות נכונות, ובמידת הצורך, תוספי מזון. זיהוי הסימנים המוקדמים הוא הצעד הראשון לקראת טיפול בבעיה זו והבטחת תפקוד אופטימלי.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.