אישה אחת חוותה מצב מוזר בו היא הרגישה שיכורה על אף שלא שתתה טיפת אלכוהול. התברר כי תגובתה הלא צפויה נבעה מתסמונת נדירה שנקראת “תסמונת מבשלה עצמית”. הרופאים גילו כי המיקרוביום במעי שלה יצר בעצמו אלכוהול שגרם לה להיות שיכורה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
לפני שקיבלה את האבחנה הנכונה, האישה בת ה-50 הגיעה שבע פעמים לחדרי מיון במהלך שנתיים, כאשר בכל פעם האבחנה הייתה שיכרות. משפחתה העידה כי היא הפסיקה לשתות בגלל אמונות דתיות כמה שנים לפני כן.
לאחר מחקר מדוקדק, גילו הרופאים כי לאישה הייתה היסטוריה של דלקות בדרכי השתן שנמשכו כחמש שנים, והוחזקו חומרים פעילים מאנטיביוטיקות שהשתמשה בהם במאמצים להיפטר מהדלקות. נטילת האנטיביוטיקות השפיעה על החיידקים המועילים במעי שלה ונתנה אפשרות לפטריות לגדול במהירות ולהפיק אלכוהול.
“תסמונת המבשלה העצמית” נגרמת כאשר פטריות כמו שמרי האפייה ופטריות קנדידה במעי מגיעות לריכוזים גבוהים ומתסיסות פחמימות מהתזונה ליצירת אלכוהול. הרופאים החלו לתת לאישה תרופות נגד פטריות ודיאטה דלת פחמימות, מה שעזר לה להחזיר את השליטה על מצבה.
“תסמונת המבשלה העצמית” היא נדירה וקשה להבחין בה, ועד כה דווחו פחות ממאה מקרים מאז שנמצאה בשנות ה-40.
לאחר טיפול מתאים, שכלל שימוש בפרוביוטיקות להחזרת החיידקים המועילים והנחיות לרופא המטפל שלה להשתמש באנטיביוטיקות ממוקדות יותר, האישה חוותה שיפור ניכר והיא תחת מעקב כדי לאפשר לה לחזור לתזונה מאוזנת.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל