לא כל אישה מסתובבת עם נרתיק מגורה, אך רבות מהנשים אכן סובלות מכך. גירוד “מתחת לחגורה” הינו נפוץ. זה יכול להוות כזה מטרד, שאפילו סימפטומים קלים משפיעים על נשים. והסיבות לכך יכולות לנוע בין סיבות שפירות (בחירה של תחתונים) למטרידות יותר (מחלות מין – STI). לכן חשוב להבין מה באמת קורה. זה, ובנוסף על כך שאינכן יכולות ללכת ולהתגרד במפשעה כל היום…
אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 25/3/16
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
למרות שלא חייב לרוץ לרופא עבור כל עקצוץ יוצא דופן, ההמלצה היא לקבוע תור אם התסמינים נשארים במשך יותר מיומיים או אם, יחד עם הגירוד, יש לך דימום יוצא דופן או נגעים באזור.
הנה 7 סיבות אפשריות, בתוספת העצה הטובה ביותר לתיקון כל אחד מהם.
זיהום פטרייתי
נתחיל עם הסיבה הכי ברורה: פטריית שמרים. זיהומים אלה הם כל כך נפוצים עד כי שלושת רבעי מהנשים ילקו בזיהום מסוג זה בשלב כזה או אחר. תסמיני ההיכר הינם גירוד קיצוני, יחד עם הפרשות עבות ולבנות ללא ריח. אנו ממליצים לך לפחות להתקשר לרופא על מנת לדון בסימפטומים שלך, במקום ללכת לבית המרקחת ולקנות טיפול מתרופות המדף, אם תטפלי עצמאית באופן אקראי וזה לא זיהום, זה עלול להחמיר את הבעיה.
טריכומוניאזיס
זיהום נפוץ זה המועבר באמצעות מגע מיני (STI) נגרם על ידי טפיל בשם טריכונמאס וגינלי. המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה”ב (CDC) מציין, כי בעוד 3.7 מיליון בני אדם נדבקים (יותר מהם נשים), רק 30% יודעים על כך. הסיבה היא שלעתים קרובות החיידק לא גורם לסימפטומים. אבל כשזה קורה, זה גורם גירוד, צריבה, שינוי בהפרשות, או סדקים לבנים חיצוניים בעור. אפשר להניח שזה זיהום שמרים ולנסות טיפול ללא מרשם נגד פטרייה, וזה לא יעבוד. ואז מנסים שטיפה, (וזה אף פעם לא רעיון טוב), ורק מחמיר את המצב. זוהי סיבה נוספת לגשת קודם כל לרופא. אם הבדיקות חוזרות חיוביות, קל מאוד לטפל בכך עם אנטיביוטיקה. שני הפרטנרים צריכים לקבל טיפול, אחרת, אתם עלולים להדביק מחדש אחד את השני בקלות.
גירוי
אם נאסוף את שלושת הגורמים השכיחים ביותר, ביניהם יהיה – גירוי הנגרם על ידי בדים או מוצרים מסוימים. לעתים קרובות רופאים ממליצים למטופלות על היגיינת נרתיק טובה, הכוללת אי שימוש במגני תחתון ריחניים (ובאופן כללי כדאי גם לא להשתמש יותר מדי במגני תחתון רגילים), הימנעות מסבונים ריחניים לשטיפה אינטימי, ולחלוטין לא לשטוף או להשתמש בתרסיסים נשיים מבושמים או אבקות. אלה יכולים להעיר את הבעיה; אז, הגרד יכול לגרום לזיהום, ולהחמיר את המצב. חוץ מזה, אלה יכולים גם לשנות את ה- pH של הנרתיק, מה שהופך אותו רגיש יותר לזיהום שנקרא וגינוזיס חיידקי (BV). (עוד על כך בהמשך).
כמו כן, הנרתיק שלך צריך לנשום. לחנוק אותו עם תחתונים סינטטיים מגביר את הלחות בעור, מה שעלול להפוך למטרד. עברו לתחתוני כותנה. והקפידו על שטיפה עדינה עם סבון רגיל ולא מבושם סביב החלק החיצוני בלבד.
וגינוזיס חיידקי -BV
בעוד זיהום נרתיקי זה יכול לגרום גירוד, לעיתים קרובות יותר, סימן ההיכר בסימפטומים של BV הוא הפרשות זיהום עם ריח רע. אם תיגשי לרופא שלך ותסבירי שמגרד לך נורא, סביר שיחשבו שזה מצביע על זיהום שמרים, טריכומוניאזיס או גירוי. אז הקפידי לציין את כל הסימפטומים שלך, כולל פרטים על הפרשות, אשר יכולים לסייע רבות בזיהוי הבעיה.
הרפס
אתן אולי חושבות שאתן יכולות לראות ולזהות הרפס גניטלי, אבל לא אצל כל אחת מופיעים נגעים גדולים שקל לראות. אתן עשויות להרגיש קצת גירוד או כאב במתן שתן, אך התסמינים עשויים לא להיות חמורים כמו שאתן מניחות. לפעמים אנשים מנסים לטפל בהרפס עם תרופות נגד פטרייה, וזה, לא ממש עוזר.
גילוח רע
כשאתן מגלחות את האזור הזה, הוא עלול להרגיש חלק באותו רגע, אבל כאשר השיער צומח בחזרה זה מגרד נורא. למעשה, במחקר משנת 2014 שפורסם בכתב העת האמריקאי לגניקולוגיה ומילדות, על בעיות שנשים חוות כתוצאה מהסרת שיער ערווה, 20% אמרו כי הן הרגישו גירוד חמור. נשים מכירות את גופן היטב, לכן, אם אתן יודעות שאתן חוות גירוד כתוצאה מהגילוח – אל תעשו זאת. דרך יותר ידידותית לנרתיק: קצצו את השיער או עשו טיפול בשעווה.
הורמונים
אם אתן בגיל המעבר, מקור הגירוד יכול לנבוע מכך שהנרתיק משתנה יחד עם ההורמונים המשתנים. כלומר, ירידה ברמות האסטרוגן יכולה לדלל את הרירית בנרתיק. אבל לא לדאוג: לאחר שלילת גורמים אחרים, ניתן לטפל בזה עם קרם אסטרוגן בנרתיק או טבליות.
עוד באותו נושא:7 טיפולים טבעיים לצריבה וגירוי בנרתיק
אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל