אנחנו לא יודעים אם נצליח לשכנע אתכם להחליף את כוס הקפה שלכם בתה כורכום, אבל דעו לכם שהוא מתהדר בהמון יתרונות בריאותיים, וכדאי מאוד להוסיף אותו לתפריט מדי פעם.
כורכום הוא אחד ממזונות הריפוי החזקים ביותר, המסייעים בטיפול ובמניעה של מגוון מחלות ובעיות גופניות כולל- מחלות לב, קדחת השחת, בעיות עיכול, מחלות מפרקים, דלקת כרונית ועוד.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
אם מעולם לא ניסיתם לשתות תה כורכום, להלן כמה סיבות שבזכותן כדאי לנסות את המשקה המרפא הזה:
חיזוק המערכת החיסונית
שתיית תה כורכום מסייעת להילחם בהצטננות ובשפעת.
החומר הפעיל העיקרי בכורכום, כורכומין מציע תכונות אנטיבקטריאליות, אנטי-ויראליות, אנטי-דלקתיות ונוגדי חמצון. הוכח כי הוא גם משפר את המערכת החיסונית. כורכומין שולט גם בתפקוד תאי מערכת החיסון כנגד מרבית סוגי הסרטן והוא ידוע כנוגד סרטן עוצמתי. (1)
הקלה בתסמיני תסמונת המעי הרגיז
תסמונת המעי הרגיז היא בעיית עיכול המאופיינת בתסמינים כמו כאבי בטן ושינויים בתנועת המעיים, העלולים להתרחש לאורך זמן רב, לעיתים למשך מספר חודשים ואף שנים.
תה כורכום משמש מזה שנים רבות כטיפול טבעי בבעיות עיכול שכיחות, כולל תסמונת המעי הרגיז. תה כורכום יכול להקל על כאבי בטן ותסמינים אחרים לסובלים מתסמונת המעי הרגיז. (2)
הפחתת הסיכון למחלות לב
תה כורכום מלא בנוגדי חמצון חזקים ובעל תכונות אנטי דלקתיות, מה שהופך אותו לאחד המשקאות הטובים ביותר לסיוע במניעת מחלות לב. כמו כן הוא מסייע בהפחתת הסיכוי לסיבוכים קרדיווסקולריים לאחר ניתוחים. (3)
מלחמה במחלת האלצהיימר
למרות שנדרש מחקר נוסף כדי להוכיח ששתיית תה כורכום יכולה לטפל או למנוע מחלת אלצהיימר, כורכומין הוא מקור מצוין לנוגדי חמצון המשפיעים לטובה על תפקוד המוח.
תה כורכום עשוי גם להפחית את הצטברות העמילואידים ואת אובדן ההעברה הסינפטית, שיכולים לקדם את התפתחות מחלת האלצהיימר. יתר על כן, כורכומין עשוי לסייע במניעה או דיכוי של שינויי חלבון מסוימים הקשורים לגיל ולהתנוונות עצבית. (4)
הקלה בתסמיני דלקת מפרקים
אם אתם סובלים מדלקת פרקים, תה כורכום עשוי לעזור לכם להתמודד עם הסימפטומים. בשל תכונותיו האנטי דלקתיות, תה כורכום נלחם בדלקת ומסייע בהפחתת הנפיחות שהסובלים מדלקת פרקים נוטים לחוות.
על פי סקירה מדעית, כורכומין, המהווה תרכובת מפתח בתה כורכום, מסייע בהקלה על כאבים אצל אנשים המאובחנים כחולי דלקת מפרקים ניוונית. (5)
הקלה על תסמיני מחלות ריאה
חוקרים משערים שתה כורכום יכול לסייע בהקלת הסימפטומים של בעיות ומחלות ב-ריאות בזכות יכולותיו נוגדות החמצון והאנטי דלקתיות העוצמתיות.
על פי סקירה רפואית, כורכומין עשוי לסייע בטיפול בבעיות ב-ריאות, כמו מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), פציעת ריאות, סרטן ריאות, סיסטיק פיברוזיס, דלקת ריאות ואסטמה. יחד עם זאת, נדרש מחקר נוסף להוכחת השערה זו. (6)
שמירה על בריאות הכבד
כורכומין ידוע גם ביכולתו לשמור על בריאות כבד טובה. (7,8) הוא מסייע להפחית את הסבירות לפגיעה בכבד על ידי גירוי של ייצור מיצי עיכול.
במקביל, שתיית תה כורכום יכולה לעזור לשמור על תאי הכבד מוגנים מפני נזק הנגרם כתוצאה מכימיקלים הקשורים למרה.
הפחתת כולסטרול רע
כולסטרול גבוה נקשר לסיכון מוגבר ללחץ דם גבוה, סוכרת ומחלות לב וכלי דם. המשמעות היא שתוכלו להפחית באופן משמעותי את הסיכוי שלכם לפתח מחלות כלי דם היקפיים, שבץ מוחי ומחלות לב כליליות על ידי שתיית תה כורכום. (9)
איך לחלוט תה כורכום
כדי לחלוט תה כורכום, תצטרכו אבקת כורכום, כורכום מגורר או טחון. נסו למצוא כורכום טהור לקבלת יתרונות מקסימליים.
שפכו כוס מים לפינג’ן וערבבו פנימה כפית כורכום. הביאו לרתיחה ובשלו לפחות 5 דקות עד 10 דקות. סננו את התה לכוס, הניחו לו להתקרר מעט ותהנו. מומלץ לשתות תה כורכום בלגימות קטנות.
אם תרצו לגוון קצת את תה הכורכום או שאתם לא מתחברים לטעם שלו, אפשר להוסיף ג’ינג’ר או פלפל שחור. לחלופין, תוכלו להמתיק את תה הכורכום שלכם עם דבש גולמי לקבלת תכונות אנטי-מיקרוביאליות נוספות. אם אתם אוהבים לשתות תה עם חלב, נסו להוסיף חלב שקדים.
האם תה כורכום בטוח לכולם?
למרות כל היתרונות הבריאותיים המדהימים של תה כורכום, המשקה אינו מיועד לכולם. אם אתם סובלים מבעיה בריאותית מסוימת או נוטלים תרופות מסוימות, התייעצו עם הרופא לפני כן. גם נשים בהריון ומניקות צריכות להיזהר מאוד.
אנשים עם אבנים בכליות, בעיות בדרכי המרה, אבני מרה או מחסור בברזל צריכים להימנע משתיית תה כורכום. שתיית יותר מדי תה כורכום עלולה לגרום לאי נוחות במערכת העיכול ולבעיות עיכול אחרות.
תה כורכום הוא משקה מרפא שמציע יתרונות מדהימים, אך הקפידו להתייעץ עם הרופא לפני שתשלבו אותו בתפריט היומי.
[mks_toggle title=”מקורות למאמר” state=”close “]
1.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17211725
2.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15673996
3.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30716389
4.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2781139/
5.https://www.health.harvard.edu/blog/curcumin-for-arthritis-does-it-really-work-2019111218290
6.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17569221
7.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6073929/
8.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19811613
9.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29020971
[/mks_toggle]
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל