6 תוספי מזון שבאמת עושים את העבודה

6 תוספי מזון שבאמת עושים את העבודה

עולם תוספי המזון מוצף בים של תוספים שונים. עם זאת, חלק גדול מהם אינם מגובים מספיק על ידי המדע. במאמר זה נתעמק במספר תוספי מזון שהוכחו מעל כל ספק כיעילים. גללו למטה כדי לגלותם.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1. ויטמין D

ויטמין D חיוני לבריאות העצמות, לתפקוד החיסוני, ואף קשור לוויסות מצב הרוח. ויטמין D חיוני במיוחד לאנשים עם חשיפה מוגבלת לשמש. מחקרים הראו שתוספי ויטמין D יכולים להועיל לסובלים ממחסור, לשפר את בריאות העצם ועשויים להפחית את הסיכון למחלות מסוימות. קראו גם: 6 הסימנים הראשונים למחסור בויטמין D (ואיך לטפל במצב)

2. חומצות שומן אומגה 3

חומצות שומן אומגה 3, הנפוצות בשמן דגים, חיוניות לבריאות הלב. מחקרים מצביעים על כך שהם יכולים להוריד טריגליצרידים, להפחית מעט את לחץ הדם ולהפחית את הסיכון להתקפי לב ושבץ. הם גם ממלאים תפקיד בבריאות המוח ועשויים לסייע בהפחתת דלקת.

3. פרוביוטיקה

פרוביוטיקה מועילה לבריאות המעיים, תורמת למערכת עיכול בריאה. פרוביוטיקה יכולה לסייע בטיפול בשלשולים, תסמונת המעי הרגיז, ואף יש להם יתרונות לבריאות הנפש. עם זאת, היעילות עשויה להשתנות בהתאם לזן ולמינון, ולכן חשוב לבחור מוצר שנחקר היטב. קראו גם: 14 מזונות פרוביוטיים שכדאי לאכול מהם יותר

4. ויטמין B12

חשוב במיוחד עבור צמחונים ומבוגרים, ויטמין B12 תומך בתפקוד העצבים ובייצור של DNA ותאי דם אדומים. המחסור בו עלול להוביל לאנמיה ולבעיות נוירולוגיות. תוספת של B12 יכולה לעזור לשמור על רמות נאותות, במיוחד עבור אלה שאינם צורכים מוצרים מן החי. קראו גם: 8 סימנים למחסור בויטמין B12 ואיך לתקן את זה

5. מגנזיום

מגנזיום ממלא תפקיד בלמעלה מ-300 תגובות אנזימטיות בגוף, כולל תפקוד שרירים ועצבים, בקרת רמת הגלוקוז בדם וויסות לחץ הדם. תוספת יכולה להועיל לסובלים ממחסור במגנזיום, שיכול להתבטא בתסמינים כמו התכווצויות שרירים והפרעות שינה. קראו גם: 8 סימני אזהרה מפתיעים ופחות ידועים למחסור במגנזיום

6. סידן

הסידן חיוני לבריאות העצם, במיוחד עם הגיל. אמנם מומלץ להשיג את הסידן ממזונות, אבל תוספי מזון יכולים להיות מועילים לאנשים שמתקשים לצרוך מספיק סידן. חשוב לא לחרוג מהכמות המומלצת, שכן יותר מדי סידן עלול לגרום להשפעות שליליות.

לסיכום, אמנם תוספי מזון יכולים להועיל, אך אינם מהווים תחליף לתזונה מאוזנת ואורח חיים בריא. חשוב גם לבדוק את איכות התוספים ולבחור מותגים בעלי מוניטין. התייעצות עם רופא לפני הוספת תוסף חדש לתזונה היא תמיד מומלצת.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.