8 סימנים לכך שהדם שלכם מלא בסוכר (ומה לעשות לגבי זה?)

8 סימנים לכך שהדם שלכם מלא בסוכר (ומה לעשות לגבי זה?)

Avatar of אגוגו
אגוגו

סוכר גבוה בדם, הידוע גם בשם היפרגליקמיה, יכול להיות תסמין של סוכרת או אינדיקטור לכך שאתם בסיכון למצב. הכרה בסימנים של רמת סוכר גבוהה בדם היא חיונית מכיוון שאם לא מטפלים בה, היא עלולה להוביל לסיבוכים בריאותיים חמורים. גללו למטה כדי להבין ממה להיזהר ומה לעשות אם אתם חושדים שרמת הסוכר בדם שלכם גבוהה מדי.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

סימנים של סוכר גבוה בדם

מתן שתן תכוף וצמא מוגזם: כאשר יש יותר מדי גלוקוז (סוכר) בדם, הכליות עובדות שעות נוספות כדי להיפטר ממנו, מה שמוביל להגברת השתן. הדבר יכול לגרום להתייבשות, ולגרום לנו להרגיש צמא לעתים קרובות יותר.

רעב מוגבר: אם אתם מרגישים שאתם רעבים כל הזמן, זה יכול להיות סימן לרמת סוכר גבוהה בדם.

עייפות: תחושת עייפות יתר ותשישות יכולה להיות קשורה לחוסר היכולת של הגוף לנצל את הגלוקוז לאנרגיה ביעילות.

ראייה מטושטשת: סוכר גבוה בדם עלול לגרום להתנפחות העדשה בעיניים, לשנות את צורתן ולהוביל לראייה מטושטשת.

ריפוי איטי של פצעים או זיהומים תכופים: רמות סוכר גבוהות עלולות לעכב את תהליך ההחלמה ועלולות להפוך אותנו לרגישים יותר לזיהומים.

עקצוץ, חוסר תחושה או כאב בידיים או ברגליים: זה יכול להיות סימן לנזק עצבי כתוצאה מרמות גבוהות ממושכות של סוכר בדם.

ירידה לא מכוונת במשקל: אם הגוף לא יכול לקבל אנרגיה מגלוקוז, הוא מתחיל לשרוף שרירים ושומן לאנרגיה, מה שמוביל לירידה במשקל.

נשימה בעלת ריח פירותי או אצטון: דבר זה עשוי להצביע על קטואצידוזיס סוכרתי, מצב חמור שעלול להיות מסכן חיים אם לא מטופל מיד.

מה לעשות אם אתם חושדים שיש לכם סוכר גבוה בדם

התייעצו עם הרופא שלכם: הצעד הראשון אם אתם חושבים שיש לכם סוכר גבוה בדם הוא פנייה לרופא. הרופאים יכולים לבצע בדיקת דם כדי לקבוע את רמות הגלוקוז שלכם ולספק אבחנה מדויקת.

מעקב אחר רמת הסוכר בדם: אם אובחנתם עם היפרגליקמיה או סוכרת, ניטור קבוע של רמות הסוכר בדם חיוני. ניתן לעשות זאת עם מד סוכר ביתי או מוניטור סוכר רציף.

התאימו את התזונה שלכם: הפחיתו את צריכת המזון והמשקאות הממותקים, פחמימות מזוקקות, והתמקדו בדגנים מלאים, חלבונים רזים, ירקות ושומנים בריאים. שקלו להתייעץ עם דיאטן/ית כדי לקבל ייעוץ מותאם אישית. קראו גם: 25 מזונות שחולי סוכרת יכולים לאכול

הישארו פעילים: פעילות גופנית סדירה יכולה לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם.

במידת הצורך, קחו תרופות מרשם: בהתאם לחומרת המצב שלכם, הרופא עשוי לרשום תרופות או אינסולין כדי לסייע בניהול רמות הסוכר בדם.

שתו מים: שתייה מספקת של מים יכולה לעזור לכליות לשטוף עודפי סוכר דרך השתן.

נסו להפחית לחצים: מתח כרוני יכול להעלות את רמות הסוכר בדם. שקלו טכניקות הרפיה כמו מדיטציה, תרגילי נשימה עמוקה או יוגה כדי להתמודד עם מתח.

הימנעו מאלכוהול וטבק: שניהם עלולים להפריע לשליטה ברמת הסוכר בדם.

לסיכום

רמת סוכר גבוהה בדם אינה דבר שיש להקל בו ראש. אם אתם או מישהו שאתם מכירים מראה סימנים של היפרגליקמיה, זה חשוב להתייעץ עם רופא. עם ניהול נכון של המצב, ניתן לנהל חיים בריאים ונורמליים למרות רמות סוכר גבוהות בדם.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל