9 גורמים לעודף חומציות בקיבה שכדאי לשים לב אליהם

9 גורמים לעודף חומציות בקיבה שכדאי לשים לב אליהם

לחומצת הקיבה שלנו יש תפקיד חשוב בתהליך העיכול, היא מסייעת בפירוק מזון וחיסול חיידקים מזיקים. עם זאת, כאשר הגוף מייצר יותר מדי חומצת קיבה, הדבר יכול להוביל לאי נוחות ולבעיות שונות במערכת העיכול כגון רפלוקס חומצי או מחלת רפלוקס (GERD).

זיהוי והבנת הגורמים לייצור מוגבר של חומצות קיבה הוא הצעד הראשון לקראת ניהול והקלה יעילים של מצבים בריאותיים אלה. גללו למטה כדי להבין יותר.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

להלן הגורמים העיקריים לחומציות יתר בקיבה:

1. בחירות תזונתיות

ידוע כי מזונות ומשקאות מסוימים גורמים לעלייה בחומצת הקיבה. מזון חריף ושומני, שוקולד, קפאין, אלכוהול ומזונות חומציים כמו עגבניות ופירות הדר יכולים להחמיר את ייצור החומצה. צריכה מתונה של מזונות אלו יכולה להפחית משמעותית את התסמינים.

2. אכילת יתר

ארוחות גדולות יכולות למתוח את הקיבה, ולגרום לה לייצר יותר חומצה. ארוחות קטנות יותר ותכופות יותר יכולות לסייע בניהול ייצור חומצה בצורה יעילה יותר.

3. אכילה בשעות הלילה המאוחרות

אכילה סמוך לשעת השינה מגבירה את הסבירות לרפלוקס, שכן שכיבה עלולה לגרום לחומצה לזרום חזרה לוושט. שאפו לאכול את הארוחה האחרונה לפחות שעתיים עד שלוש לפני השינה.

4. לחץ נפשי

רמות גבוהות של מתח וחרדה לא רק משפיעות על הבריאות הנפשית שלנו אלא גם יכולות להגביר את ייצור חומצת הקיבה. טכניקות ניהול מתחים כגון מדיטציה, יוגה ותרגילי נשימה עמוקה יכולות להיות מועילות.

5. עישון

ניקוטין מרפה את סוגר הוושט התחתון וממריץ ייצור חומצה, מחמיר תסמיני רפלוקס חומצי. הפסקת עישון היא צעד קריטי לקראת הפחתת ייצור החומצה ושיפור הבריאות הכללית.

6. תרופות מסוימות

תרופות מסוימות, כולל משככי כאבים אנטי דלקתיים ותרופות מסוימות ללחץ דם, יכולות להגביר את חומצת הקיבה. אם אתם חושדים שהתרופה שלכם משפיעה על רמות חומצת הקיבה, התייעצו עם הרופא שלכם לגבי חלופות.

7. זיהום הליקובקטר פילורי

חיידק זה עלול לגרום לעלייה בחומצה בקיבה ולהוביל להתפתחות כיבים. הטיפול כולל בדרך כלל שילוב של אנטיביוטיקה ותרופות להפחתת חומצה.

8. שינויים הורמונליים

מודעה

תנודות הורמונליות, במיוחד במהלך ההריון, יכולות להשפיע על ייצור חומצת הקיבה. ניהול התזונה ואורח חיים בזמנים אלו יכול לעזור להקל על הסימפטומים.

9. בקע סרעפתי

מצב זה מתבטא בכך שחלק מחלל הבטן (הקיבה) עובר לחלל החזה (הסרעפת), המצב יכול להוביל לרפלוקס חומצי מוגבר. שינויים בתזונה ובאורח החיים, יחד עם טיפול רפואי, יכולים להקל על המצב.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.