6 מזונות שהכי מקפיצים את הסוכר בדם

6 מזונות שהכי מקפיצים את הסוכר בדם

מזונות רבים, אפילו בריאים, יכולים להעלות את רמות הסוכר בדם, במיוחד בקרב אנשים סוכרתיים.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.פחמימות מזוקקות

מזונות המכילים דגנים לבנים (מעובדים) כמו לחם לבן, פסטה ואורז לבן.

בתהליך העיבוד של מזונות אלה מוסרים הרבה מהסיבים שלהם. סיבים הם סוג של פחמימות בעלות יתרונות רבים למערכת העיכול, הסיבים מאטים את מהירות העיכול של המזון, וכך גם יכולים לסייע לרמות הסוכר בדם.

בנוסף, סיבים מסייעים לשובע ממושך יותר, וכך מפחיתים את הסבירות לאכילת יתר, עוד דבר שעלול להשפיע לרעה על רמת הסוכר בדם שלנו.

העדיפו תמיד דגנים מלאים, לדוגמה לחם מחיטה מלאה, או פסטה מחיטה מלאה, הם עשירים יותר בסיבים. עוד מזונות טובים יכולים להיות: קינואה, אמרנט, וכוסמת.

אם עדיין בחרתם לאכול דגנים לבנים, שלבו אותם עם סלט עשיר בסיבים, שומנים בריאים (כמו אבוקדו או שמן זית) המעכבים גם את מהירות העיכול, וחלבון, לדוגמה חזה עוף או טופו.

 2.משקאות ממותקים

מלבד העובדה שהם מכילים כמויות גדולות של סוכר, משקאות כמו קולה, תה קר ממותק ואפילו מיץ פירות אינם מכילים שום מרכיבים מועילים אחרים כמו סיבים, שומנים וחלבון.

כמו כן, המשקאות האלה לא תורמים לשובע ומשאירים אותנו רעבים ועם סוכר גבוה בדם.

3.מזון מהיר

אנו נוטים לחשוב שהמבורגרים וצ'יפס עשירים בקלוריות ושומן בלבד. האמת היא, שהם גם מלאים בסוכר ובפחמימות מזוקקות.

אם בכל זאת החלטתם לאכול מזון מהיר, נסו לצמצם את כמויות הרטבים המכילים כמות גדולה של סוכר וגם תוספות שונות, כמו צ'יפס.

4.פירות מסוימים

מודעה

כן, פירות מסוימים יכולים להקפיץ את רמות הסוכר בדם, כמו מנגו, אבטיח, ענבים ובננה.

אבל זו לא סיבה להסיר אותם מהתזונה שלנו לחלוטין. אחרי הכל, פירות עשירים בויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים, כולם נהדרים לבריאות. בחרו תמיד בפירות שלמים וטריים שלא עברו עיבוד.

נסו להימנע או להגביל פירות יבשים שיכולים להעלות את רמת הסוכר בצורה דרסטית. פירות יבשים מכילים בדיוק את כמות הסוכר של הפרי השלם, והבעיה היא שכנראה תנשנשו יותר מאחד.

5.תחליפי חלב

לדוגמה, חלב שיבולת שועל, הרבה פעמים יכול להיות עשיר מאוד בסוכר, ויכול להעלות את רמת הסוכר בדם.

בכל הנוגע לתחליפי חלב, סויה לא ממותקת נוטה פחות להקפיץ את הסוכר בדם, הודות לרמות סוכר נמוכות יותר ורמות חלבון גבוהות יותר. הערכים התזונתיים משתנים אצל כל מותג, אז שימו לב לבדוק את תווית המוצר.

6.ירקות עמילניים

ירקות עמילניים בכמויות גדולות עלולים לערער את יציבות הסוכר בדם. ירקות כמו תפוח אדמה, אפונה ותירס.

מודעה

ירקות אלו מכילים כמות גדולה יותר של פחמימות בהשוואה לירקות לא עמילניים כמו ברוקולי, כרובית, כרוב וחסה.

אין צורך להימנע לגמרי מירקות אלה, הם עדיין בריאים ומזינים , וחלקם עשירים מאוד בסיבים, כמו למשל תפוח אדמה.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.