היתרונות הבריאותיים בתזונה דלת נתרן

היתרונות הבריאותיים בתזונה דלת נתרן

Avatar of אגוגו
אגוגו

נתרן הוא מינרל המופיע בטבע בצורה של נתרן כלורי או מלח הבישול. מימי קדם בני האדם הוסיפו מלח למזון שלהם, תחילה כחומר משמר ורק אחר כך בכדי לשפר את טעם האוכל. כמות הנתרן בתזונה של האדם משפיעה ישירות על בריאותו, תזונה אשר עשירה בנתרן קשורה למקרים רבים של בעיות רפואיות, בעוד שמחקרים רבים הראו כי תזונה דלת נתרן בעלת יתרונות בריאותיים.

אגוגו-מגזין בריאות| Agogo | פורסם 2/4/13

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

תזונה דלת בנתרן
תזונה דלת בנתרן

הנתרן בתזונה שלנו

האדם הממוצע צורך את הנתרן דרך המקורות הבאים:

  • 5 אחוזים מגיעים במהלך הבישול
  • 6 אחוזים מתווספים לאחר הכנת האוכל
  • 12 אחוזים ממקורות טבעיים
  • 77 אחוזים ממזונות מעובדים ומוכנים

אחד המקורות אשר אחראים יותר מכל לרמת נתרן גבוהה בגופנו הוא המזון המהיר. הדבר מחמיר כאשר רוב הארוחות שאנו צורכים נעשות מחוץ לבית, כלומר בדרכים. בארצות הברית צריכת הנתרן הממוצעת לאדם היא הגבוהה ביותר והיא עומדת על 5000 מ”ג ביום, בעוד שבבריטניה הצריכה ליום היא 3500 מ”ג.

מלח ובעיות בריאותיות

אחת מהסכנות הכי גדולות כשמדובר בתזונה עשירה בנתרן היא ההשפעה של המלח על לחץ הדם ובריאות הלב שלנו. לחץ דם גבוה, מחלות לב וכשל בכליות הם רק חלק מההשפעות ארוכות הטווח הנילוות לצריכה מופרזת של נתרן. בגוף, הנתרן מעובד בכליות, אך כשאנו צורכים יותר מדי נתרן הכליות אינן מצליחות לעבד את הכל. עודף הנתרן מגיע לדם, ובגלל שהמלח סופח נוזלים נפח הדם עולה ומערכת מחזור הדם צריכה לעבוד קשה יותר, דבר אשר עלול להוביל למחלות לב ובכשל בכליות.

מזונות שיש להימנע מהם

אם אתם מעונינים להפחית את צריכת הנתרן, יהיה זה רעיון מעולה לצמצם צריכת מזונות מסויימים או להימנע מהם לגמרי. מזון מקופסאות שימורים בדרך כלל עמוסים בנתרן, כולל הירקות בשימורים. מרקים ודגים בשימורים כמו טונה גם כן עשירים בנתרן. נסו לשטוף ירקות מקופסאות שימורים בכדי להיפטר מחלק מהמלח. בשרים משומרים ומעובדים עלולים להכיל כמות גבוהה של נתרן, בנוסף לכך הם גם עשירים בשומן, לכן יש להימנע מהם. חמאה, מן הסתם היא גם מזון בעייתי, לכן נסו למצוא תחליפים דלים בנתרן.

לשמור על כמות נכונה של נתרן

הגבלת צריכת הנתרן בתזונה שלנו הוכחה כבעלת יתרונות בריאותיים, אך אין הדבר אומר שאנו צריכים להוציא אותה לגמרי מתפריט התזונה שלנו, המלח הוא רכיב חיוני בתזונה שלנו, הוא רק צריך להיות מוגבל. הנתרן נוטל חלק בתפקידים מגוונים בגופנו כמו בתנועת השרירים (אחת הסיבות לכך שהמלח יוצא בזיעה), איזון הנוזלים בגוף ואיתות של מידע במערכת העצבים. נסו לצרוך את הנתרן דרך מזונות לא מעובדים, אם בכל זאת בחרתם מוצרים ארוזים, העדיפו את דלי הנתרן.

יתרונות בריאותיים של תזונה דלת נתרן

היתרון המשמעותי ביותר של תזונה דלה בנתרן היא במחזור הדם והלב. המערכות בגוף עובדות טוב יותר כשגופנו לא עמוס בעודף מלח, וככל שהדם נע בקלות יותר כך הדבר מקל על הלב שלנו. ההשפעה הזאת מהותית מאוד על הגוף, הדבר מתרגם לאיברי גוף בריאים יותר, פחות שחיקה של המערכות ובטווח הארוך לחיים ארוכים ובריאים יותר.


הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל