כיצד להיפטר מנפיחות ועיגולים שחורים בעיניים

כיצד להיפטר מנפיחות ועיגולים שחורים בעיניים

Avatar of אגוגו
אגוגו

עיניים נפוחות ועיגולים שחורים מתחת לעיניים, מתרחשים מסיבות רבות כולל – גנטיקה, אלרגיות, מתח, עייפות עיניים ומאפייני עור אישיים- כגון מרקם. בעוד תרופות ביתיות מסוימות כגון פרוסות מלפפון מרגיעות – או אפילו קרמים נגד טחורים – עשויות להקל זמנית על עיניים נפוחות, פתרון לטווח ארוך יותר תלוי בגורם הבסיסי.

מה גורם באופן רגיל לעיניים נפוחות ועיגולים כהים מתחת לעיניים?

נפיחות רגילה סביב העיניים, משמעה שישנה הצטברות יתר של נוזלים, הנקראת בצקת, ברקמות העור שמסביב. בגלל שהעור סביב העיניים הוא העור הדק בגוף, נפיחות ושינוי צבע יכולים להיות די בולטים.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

אבל מדוע צבירת נוזלים יוצרת עיניים נפוחות מלכתחילה?

בצקת סביב העיניים נובעת בדרך כלל ממגוון גורמים, כולל:

  • צריכת יתר של מלח, הגורמת אגירת נוזלים
  • אלרגיות שיכולות לגרום לדלקת ונפיחות
  • בעיות סינוסים
  • התייבשות
  • עייפות וחוסר שינה
  • לחץ
  • בכי
  • הזדקנות
  • מאפייני תווי פנים גנטיים.

בעוד התשובה האחרונה לא ממש מספקת, זה נכון שלאנשים רבים יש עיניים נפוחות בגלל שהתכונה היא פשוט תכונה משפחתית. עם הזדקנות, נפיחות בעיניים יכולה להיגרם בין השאר כאשר רקמת השומן, שבדרך כלל מגנה על העין בתוך ארובת העין, מתחילה לדחוף קדימה ולמלא חללים מתחת לעין. זה קורה בגלל שתהליכי ההזדקנות גורמים לדילול של הממברנה או “המחיצה” שבדרך כלל מחזיקה שומן בשני העפעפיים – העליונים והתחתונים. ככל שהממברנה מדלדלת, השומן יוצר בקע ודוחף קדימה. וכך שקיות או בליטות מתחילות להופיע מתחת לעיניים.

למה העיניים לפעמים נפוחות יותר בבוקר אחרי שמתעוררים?

בזמן שאנחנו ישנים, אנחנו לא ממצמצים. וזה חלק מהסיבות מדוע נפיחות מפתחת בעין. מצמוץ עבור העפעפיים הוא כמו הליכה עבור הרגליים. כאשר הרגליים במצב מנוחה, חלק מהאנשים מפתחים נפיחות בגפיים התחתונות שלהם שנעלמת ברגע שהם מתחילים ללכת ושרירים ברגליים מתחילים “לחלוב” את הנוזלים הלכודים (הבצקת), אשר משוחררים בחזרה לסירקולציה.

פעולה דומה מתרחשת בעפעפיים. כאשר העפעפיים סגורים, וללא מצמוץ במהלך השינה, הם יכולים להתנפח אצל אנשים מסוימים הנוטים לבעיה זו. אז בבקרים, אתם יכולים להתעורר עם עפעפיים נפוחים מהרגיל. ברגע שפוקחים את העיניים והמצמוץ מתחיל, חלק מהנפיחות יכולה להיעלם בתוך כשעה בערך.

מתי עיניים נפוחות מרמזות על בעיה רפואית?

כאשר הדבר מתרחש באופן בלתי צפוי, עיניים נפוחות לפעמים מאותתות על בעיה רפואית בסיסית. לדוגמה, אצל אנשים עם מחלת ארובת העיניים הקשורה בבלוטת התריס (thyroid eye disease), יכולה להתפתח נפיחות של רקמות השרירים סביב העיניים.

כמו כן, עיניים בולטות יכולות להעיד על הפרעה בבלוטת תריס המכונה “מחלת גרייבס”. אלרגיות עיניים הקשורות בבעיות כגון קדחת השחת גם כן יכולות לגרום לעיניים נפוחות. סוגים אחרים של אלרגיות, כגון תגובות למזונות או חומרים כימיים מסוימים, יכולים לגרום לעפעפיים נפוחים.

במהלך תגובה אלרגית, תאים מסוימים בגוף משחררים חומר כימי הנקרא היסטמין, שיש לו השפעות שליליות רבות על רקמות הגוף, כולל דליפת נוזלים מתוך כלי הדם. נוזלים אלו נלכדים בתוך רקמות סובבות וגורמים לבצקת. עפעפיים נפוחים ועיגולים שחורים מתחת לעיניים, יכולים להתרחש כאשר יש לכם זיהום בעין, כגון דלקת בלחמית העיניים. עיניים נפוחות אלה, נגרמות על ידי דלקת הקשורה לזיהום העיניים, אשר משפיע על העפעפיים הקרובות באופן ישיר. כמו כן, עיניים יבשות יכולות לגרום לנפיחות.

מחלות מערכתיות, כולל אי ספיקת כליות, יכולות גם כן לגרום לנפיחות כללית בכל הגוף, כולל סביב העיניים.

מה ניתן לעשות לגבי עיניים נפוחות ועיגולים כהים?

כדי למצוא את הפתרון הטוב ביותר עבור עיניים נפוחות ועיגולים כהים, חשוב לזהות את הגורם הבסיסי. אם יש לך עיניים נפוחות כמו לאמא או אבא שלך, ככל הנראה ירשת את התכונה – כך שתוכלו להאשים את ההורים! במקרה זה, תצטרכו ללמוד לחיות עם המראה או לשקול אפשרויות קוסמטיות שעשויות לעזור להפחית את הנפיחות.

עיניים נפוחות הנגרמות על ידי ההזדקנות גם כנראה ידרשו פתרון קוסמטי. אולי תרצו להתייעץ עם רופא העיניים שלך או כירורג קוסמטי לגבי חלק מהאפשרויות הזמינות כדי לענות על הצרכים שלכם בנוגע לעפעפיים.

אפשרויות אלה כוללות פילינג כימי, הליכי חידוש העור על ידי לייזר, מוצרים מסויימים במרשם רופא וניתוח עפעפיים המכונה בלפארופלסטי. ניתוח זה כרוך בהסרת רקמת שומן מיותרת ועור עודף מן העפעפיים העליונים והתחתונים, כמו גם הידוק העור והשרירים כדי להפחית נפיחות וקמטים. תרופות זמניות רבות יכולות לעזור להפחית את המראה הנפוח סביב עיניים, כגון:

  • שימוש בטיפות עיניים עבור גירוי הנגרם על ידי אלרגיות, אם יש צורך בכך.
  • שתיית נוזלים מספקת כדי למנוע התייבשות
  • מריחת קומפרסים קרים כאשר העפעפיים נפוחים
  • מריחת פרוסות מלפפון או שקיות תה קרות על עיניים
  • שימוש בקרמים ומוצרי עור אחרים אשר פותחו במיוחד לשימוש סביב העיניים
  • צמצום מלח בתזונה
  • אכילת מזונות עשירים באשלגן, כגון בננות, אשר יסייעו להיפטר מעודף נוזלים בגוף.
  • התזת מים קרים על הפנים והעיניים
  • הקפדה על שינה ומנוחה מספקת

מה הקשר לטחורים?

אחת התרופות הביתיות הנפוצות ביותר, כאמור לעיל, הוא שימוש זמני בקרמים נגד טחורים ומשחות להפחתת הנפיחות בעפעפיים. מרכיב פעיל נפוץ בהם הוא הפנילפרין ((phenylephrine, תרופה שמכווצת כלי דם ומפחיתה את הקוטר שלהם. זה יכול להיות בעל השפעה כפולה פוטנציאלית על עפעפיים נפוחים.

ראשית, אם העיגולים הכהים נגרמים על ידי רשת גלויה של כלי דם מתחת לעור הדק של העפעף, אז הקטנת כלי הדם עשויה להפחית את הכהות. שנית, הצרת כלי דם יכולה להפחית את פוטנציאל הדליפה של נוזלים מתוך כלי דם, וזה עשוי להפחית נפיחות.

עם זאת, יש להיות מודעים לכך שיש סיכונים הקשורים במריחת משחות טחורים למטרה זו. אם בטעות נכנסים מוצרים אלה אל תוך העין, תוכל לחוות תגובה דלקתית חמורה הנקראת דלקת הלחמית. לפני שתנסו את זה, אתם צריכים לשאול את רופא העיניים עד כמה נכון עבורך השימוש בקרמים לטחורים או תרופות ביתיות אחרות לעיניים נפוחות.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל