אכלו אותו! הפרי הטרופי האנטי-דלקתי והעשיר בנוגדי חמצון (ועוד יתרונות)

אכלו אותו! הפרי הטרופי האנטי-דלקתי והעשיר בנוגדי חמצון (ועוד יתרונות)

פפאיה, פרי טרופי שמקורו במרכז אמריקה, אהוב לא רק בזכות טעמו המתוק, אלא גם בשל מגוון היתרונות הבריאותיים המרשימים שלו. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.הפפאיה עשירה ברכיבים תזונתיים

הפפאיה עמוסה בויטמינים ומינרלים חיוניים. פפאיה אחת בגודל בינוני יכולה לספק יותר מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, נוגד חמצון רב עוצמה שמגביר את התפקוד החיסוני, מסייע בספיגת הברזל ומקדם עור בריא. בנוסף, פפאיה היא מקור מצוין לוויטמין A, המועיל לבריאות העיניים, ולפולאט, הנחוץ לסינתזה ותיקון DNA.

הפרי עשיר גם בסיבים המסייעים לעיכול, שמירה על משקל תקין והפחתת הסיכון למחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן. בנוסף, פפאיה מכילה מגנזיום, אשלגן וסידן, שכולם חיוניים לתפקודים שונים של הגוף, לרבות תפקוד עצבים, קרישת דם ובריאות העצם.

2.מכילה נוגדי חמצון רבי עוצמה

תכולת נוגדי החמצון הגבוהה של פפאיה, כולל קרוטנואידים ופלבונואידים, מסייעת בהגנה על הגוף מפני נזקים מרדיקלים חופשיים מזיקים, ומפחיתה את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן.

מבין הקרטנואידים, הפפאיה עשירה במיוחד בסוג הנקרא ליקופן, אשר נקשר בסיכון מופחת לסוגים מסוימים של סרטן.

3.תומכת בבריאות מערכת העיכול

פפאיה מכילה אנזים טבעי המכונה פפאין. פפאין מסייע בפירוק חלבונים לצורות פשוטות יותר קלות לעיכול, מסייע בעיכול ומקל על תסמינים של נפיחות ועצירות. זה הופך את הפפאיה לבחירה מצוינת עבור אנשים עם בעיות עיכול או אלה המעוניינים לשפר את בריאות העיכול שלהם.

4.פפאיה טובה לבריאות הלב

הפפאיה היא מקור עשיר לסיבים, אשלגן וויטמין C, שכולם מועילים לבריאות הלב.

סיבים מסייעים להורדת רמות הכולסטרול הרע (LDL), בעוד שאשלגן עוזר לווסת את לחץ הדם. ויטמין C פועל כנוגד חמצון חזק, מפחית דלקות ומונע חמצון של כולסטרול בעורקים שלנו.

5.בריאות העור והשיער

כאמור, הפפאיה עמוסה במספר נוגדי חמצון מועילים כמו ויטמין C, ויטמין E ובטא-קרוטן, הפפאיה עשויה לסייע בהגנה על העור מפני נזקים, ולהפחית את סימני ההזדקנות.

בנוסף, ויטמין A בפפאיה עוזר לקדם את בריאות השיער, ובעל פוטנציאל להפחתת הסיכון לדילול שיער ונשירת שיער.

6.מחזקת את מערכת החיסון

מודעה

התוכן הגבוה של ויטמין C של הפפאיה, יחד עם ויטמינים אחרים המחזקים את מערכת החיסון כמו A ו-E, עוזרים לחיזוק המערכת החיסונית. דבר זה מפחית את הסיכון לחלות במחלות נפוצות כמו הצטננות ושפעת ומסייע בהחלמה של הגוף ממחלה.

7.הפחתת דלקות

דלקת כרונית קשורה למחלות רבות. הפפאיה מכילה מספר תרכובות אנטי דלקתיות, כולל נוגדי החמצון החזקים שהוזכרו קודם לכן.

צריכת פפאיה באופן קבוע יכולה לעזור להפחית את הדלקת בגופנו, ועלולה להפחית את הסיכון למחלות הקשורות לדלקת.

8. איזון רמות הסוכר בדם

למרות שהמחקר בנושא נמשך, כמה מחקרים מצביעים על כך שצריכת פפאיה עשויה לשפר את בקרת הסוכר בדם אצל אנשים עם סוכרת. תכולת הסיבים הגבוהה יכולה להאט את ספיגת הסוכר לזרם הדם ולמנוע עליות ברמת הגלוקוז בדם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.