5 סימנים שאתם לא אוכלים מספיק אשלגן (אילו מזונות צריך לאכול?)

5 סימנים שאתם לא אוכלים מספיק אשלגן (אילו מזונות צריך לאכול?)

אשלגן הוא מינרל ואלקטרוליט חיוני לגוף שלנו, הוא נוטל חלק חשוב במגוון תהליכים ביוכימיים ופיזיולוגיים. זהו המינרל השלישי בשכיחותו בגוף והוא הכרחי לתפקוד תקין של התאים, הרקמות ואיברים רבים.

גללו למטה כדי לקרוא למה אשלגן חשוב כל כך, מהם התסמינים למחסור ואילו מזונות מכילים אשלגן.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

חשיבות האשלגן לגוף

לאשלגן תפקיד קריטי בשמירה על תפקוד תאי, איזון חומציות, העברת אותות עצבים והתכווצות שרירים, כולל הלב. האשלגן חשוב במיוחד לתפקודי הבאים:

תפקוד הלב והכליות: אשלגן עוזר לשמור על תפקוד לב וכליות בריאים. צריכת אשלגן גבוהה קשורה בסיכון מופחת לשבץ מוחי, הגנה מפני אובדן מסת שריר ושמירה על צפיפות המינרלים בעצם.

תפקוד תאי עצב ותאי שריר: אשלגן עוזר לשמור על איזון נוזלים נכון בגוף ועל איזון כימי נכון של חומציות. הדבר גם מסייע בהעברת אותות עצביים ומאפשר התכווצויות שרירים.

ויסות לחץ דם: מחקרים הוכיחו שצריכת אשלגן גבוהה יותר יכולה לעזור להורדת לחץ הדם על ידי מניעת השפעות הנתרן, שעלולות להגביר את לחץ הדם. לכן, איזון מתאים של אשלגן ונתרן חיוני לבריאות.

מהם התסמינים של מחסור באשלגן

מחסור באשלגן, המכונה היפוקלמיה, יכול להתרחש כאשר הגוף מאבד יותר מדי אשלגן, במצבים כמו הקאות, שלשולים או הזעת יתר. המצב עשוי גם לנבוע מחוסר אשלגן בתזונה. תסמינים של מחסור באשלגן יכולים לנוע בין קל לחמור ויכולים לכלול:

עייפות וחולשה: אלו הם בין הסימנים הראשונים למחסור באשלגן. מכיוון שאשלגן ממלא תפקיד בתפקודי גוף שונים, כולל התכווצויות שרירים והעברת אותות עצביים, מחסור עלול להוביל לעייפות כללית ולחולשה.

התכווצויות שרירים ועוויתות: אשלגן מסייע בתפקוד העצבים ובשליטה בשרירים. כאשר רמות האשלגן נמוכות, אנשים עלולים לחוות עוויתות והתכווצויות שרירים לא רצוניות.

דופק לא סדיר או דפיקות לב: בהתחשב בתפקיד החיוני של האשלגן בתפקוד הלב, אחד התסמינים החמורים יותר של מחסור יכול להיות דפיקות לב או דופק לא סדיר.

מודעה

בעיות עיכול: מחסור באשלגן עלול להאט את תנועת המזון דרך מערכת העיכול, ולגרום לנפיחות ולעצירות.

שינויים במצב הרוח: במקרים מסוימים, מחסור באשלגן יכול להוביל לתחושות של עצבנות, בלבול או דיכאון.

מזונות עשירים באשלגן

אם אתה חושדים שיש לכם מחסור באשלגן, אתם יכולים לבצע בדיקת דם במרפאה שלכם. ובכל מקרה, אחד הצעדים הראשונים בניהול המחסור הזה כרוך בדרך כלל בביצוע שינויים תזונתיים. מספר מזונות עשירים באשלגן, כוללים:

פירות: בננות הן אולי המקור המפורסם ביותר לאשלגן, אבל פירות אחרים, כולל תפוזים, משמשים, ואבוקדו, מכילים גם הרבה אשלגן.

ירקות: בטטה, תרד, עגבניות וירקות סלק הם מקורות מצוינים לאשלגן.

קטניות ואגוזים: שעועית, אפונה, עדשים, שקדים ובוטנים מספקים כמויות משמעותיות של אשלגן.

דגנים מלאים: דגנים מלאים, כמו אורז חום ושיבולת שועל, הם מקור טוב נוסף.

בשר ודגים: סוגים רבים של דגים, כגון סלמון וצדפות, כמו גם עוף ובשר אדום, מכילים תכולת אשלגן משמעותית.

לסיכום

אשלגן הוא רכיב תזונתי קריטי לשמירה על בריאותנו. לכן זה חשוב לשמור על תזונה מאוזנת הכוללת שפע של מזונות עשירים באשלגן כדי להבטיח שהגוף שלנו מתפקד כהלכה.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.