ירק השורש שיכול לסייע לשיער שלכם לצמוח

ירק השורש שיכול לסייע לשיער שלכם לצמוח

הבטטה נחשבת לבת דודה הצבעונית והבריאה של תפוח האדמה הלבן הנפוץ. הטעם הייחודי שלה הפך אותה לבחירה פופולרית במנות שונות ברחבי העולם.

עם זאת, מעבר לטעם שלהן, הבטטות מציעות שפע של יתרונות בריאותיים מעניינים, אותם נמנה במאמר זה.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

עשירה בויטמינים ומינרלים

בטטה היא מקור מצוין לויטמינים ומינרלים החיוניים לגופנו. הבטטות עשירות במיוחד בוויטמין A, למעשה, בטטה אחת בגודל בינוני מספקת למעלה מ-400% מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין A. נוגד חמצון רב עוצמה זה ממלא תפקיד מכריע בשמירה על הראייה, מערכת החיסון והתפתחות התאים.

בנוסף, בטטה מכילה גם כמויות משמעותיות של ויטמין C, מנגן ואשלגן, התורמים לבריאות שלנו.

מלאה בסיבים

סיבים הם מרכיב חשוב בתזונה בריאה, ובטטות הן מקור מצוין לסיבים מסיסים וגם לא מסיסים. בטטה בינונית מכילה כ-4 גרם סיבים, שהם כ-12% מהצריכה היומית המומלצת לנשים ו-8% לגברים. תזונה עשירה בסיבים נקשרה במחקרים לסיכון נמוך יותר לפתח מחלות לב, סוכרת וסוגים מסוימים של סרטן.

בנוסף, סיבים מסייעים לעיכול ויכולים לעזור לשמור על משקל תקין על ידי קידום תחושות של שובע.

תמיכה בבריאות הלב

בטטה מכילה מגוון רכיבים תזונתיים התורמים למערכת לב וכלי דם בריאה. אשלגן, למשל, עוזר לווסת את לחץ הדם על ידי איזון השפעות הנתרן. בנוסף, תכולת הסיבים בבטטות עשויה לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL), ובכך להפחית את הסיכון למחלות לב.

בטטה היא גם מקור למגנזיום, אשר ממלא תפקיד בשמירה על דופק בריא ומניעת בעיות קרדיווסקולריות.

לעור ושיער בריאים

השפע של ויטמין A בבטטות לא רק מועיל לראייה ולמערכת החיסונית שלנו, אלא גם משחק תפקיד בשמירה על בריאות העור והשיער.

ויטמין A חיוני לתהליך ייצור תאי עור חדשים ומסייע בשמירה על המחסום הטבעי של העור. צריכה של ויטמין A יכולה לגרום לעור שלנו להיות בריא יותר וזוהר ולהפחית את סימני ההזדקנות.

מודעה

בנוסף, הויטמין C בבטטות מסייע בייצור קולגן, חלבון התורם למבנה השיער והעור.

שמירה או ירידה במשקל

בטטה יכולה להוות תוספת טובה לכל תפריט תזונתי לשמירה או ירידה במשקל בשל תכולת הסיבים הגבוהה שלה והאינדקס הגליקמי הנמוך (GI). מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך משחררים גלוקוז לאט יותר לזרם הדם, מונעים עליות ברמות הסוכר בדם ומקדמים רמות אנרגיה יציבות לאורך היום.

בנוסף, הסיבים בבטטות מעודדים שובע, מסייעים בבלימת אכילת יתר ונשנושים בין הארוחות.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.