1 חופן פיסטוקים – 5 יתרונות שלא הכרתם

1 חופן פיסטוקים – 5 יתרונות שלא הכרתם

הפיסטוקים הם לא רק נשנוש טעים, אלא גם מעצמה של חומרים מזינים שיכולים לתרום משמעותית לבריאותנו. האגוזים הזעירים האלה, עם הגוון הירקרק הייחודי, הם יותר מסתם פינוק לבלוטות הטעם. הפיסטוקים עמוסים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, הם מציעים שפע של יתרונות בריאותיים. גללו למטה כדי להבין יותר.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

ערכים תזונתיים של פיסטוקים (100 גרם)

לכל 100 גרם, פיסטוקים מציעים מגוון עשיר של חומרים מזינים:

  • קלוריות: כ-557, מה שהופך אותם לחטיף עשיר באנרגיה.
  • חלבון: 20.27 גרם, מספק מקור גבוה לחלבון מהצומח.
  • שומנים: 44.44 גרם, עם איזון בריא של שומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים.
  • סיבים תזונתיים: 10.3 גרם, מסייעים לעיכול ומעודדים שובע.
  • ויטמין B6: כ-1.7 מ"ג, חיוני לבריאות המוח ולמערכת החיסון.
  • אשלגן: 1025 מ"ג, חשוב לשמירה על מאזן הנוזלים ותמיכה בתפקוד הלב.
  • זרחן: 490 מ"ג, קריטי לבריאות העצם ולחילוף חומרים אנרגטי.
  • מגנזיום: 121 מ"ג, מעורב בתפקוד השרירים, בריאות העצם, ולמעלה מ-300 תגובות ביוכימיות בגוף.
  • נוגדי חמצון: מכיל לוטאין וזאקסנטין, מועילים לבריאות העיניים.

היתרונות הבריאותיים של פיסטוקים

1. מקדמים את בריאות הלב

פיסטוקים מועילים לבריאות הלב הודות לתכולה הגבוהה של שומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים. שומנים בריאים אלו יכולים לעזור להפחית את רמות הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב, ובכך להפחית את הסיכון למחלות לב. צריכה קבועה של פיסטוקים נקשרה לשיפור לחץ הדם והפחתת הדלקת, ותורמת עוד יותר לבריאות הלב וכלי הדם.

2. מסייעים בניהול המשקל

למרות הצפיפות הקלורית שלהם, פיסטוקים יכולים להיות חטיף מועיל לניהול משקל. תכולת החלבון והסיבים הגבוהה שלהם יכולה לעזור לנו להרגיש שובע זמן רב יותר, ולהפחית את הסבירות לאכילת יתר. בנוסף, תהליך קילוף הפיסטוקים יכול להאט את הצריכה, ולתת לגוף שלנו זמן להרגיש שובע.

3. תומכים בבריאות מערכת העיכול

הסיבים בפיסטוקים ממלאים תפקיד מכריע בתמיכה בבריאות מערכת העיכול. סיבים מסייעים בוויסות יציאות ומונעים עצירות. יתר על כן, הוא פועל כפרה-ביוטיקה, ומזין את החיידקים הטובים במעיים, דבר החיוני לשמירה על מערכת עיכול בריאה.

4. משפרים את בריאות העיניים

פיסטוקים הם אחד האגוזים הבודדים המכילים כמויות משמעותיות של נוגדי החמצון לוטאין וזאקסנטין. חומרים אלו חיוניים להגנה על העיניים מפני נזקים הנגרמים מאור כחול וקרני UV. צריכה קבועה של פיסטוקים עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לפתח ניוון מקולרי וקטרקט הקשור לגיל.

5. משפרים את בקרת הסוכר בדם

לפיסטוקים יש אינדקס גליקמי נמוך, כלומר יש להם השפעה מינורית על רמות הסוכר בדם. השומנים, הסיבים והחלבון הבריאים בפיסטוקים יכולים לעזור להאט את ספיגת הסוכר לזרם הדם, למנוע עליות ברמת הסוכר בדם ולתמוך בשליטה כללית על הסוכר בדם. זה הופך אותם לחטיף אידיאלי עבור אנשים המנהלים סוכרת או אלה בסיכון לפתח אותה.

כמה מומלץ לצרוך?

גודל המנה המומלץ לאכילת פיסטוקים, כמו רוב האגוזים, הוא בדרך כלל חופן, כלומר כ-28 גרם. גודל מנה זו שווה בערך לכ-30 פיסטוקים. אכילת פיסטוקים במתינות היא המפתח להנאה מהיתרונות הבריאותיים שלהם מבלי לצרוך יותר מדי קלוריות. מנה אחת מספקת איזון טוב של חומרים מזינים, כולל חלבון, שומנים בריאים, סיבים וויטמינים, תוך שמירה על צריכת הקלוריות על כ-156 קלוריות.

לסיכום, פיסטוקים הם הרבה יותר מנשנוש טעים. הפרופיל התזונתי המרשים והיתרונות הבריאותיים שלהם הופכים אותם לתוספת חשובה לכל תזונה. בין אם אתם מחפשים לתמוך בבריאות הלב, לנהל את המשקל, לשפר את העיכול, להגן על העיניים או לשלוט ברמת הסוכר בדם, שילוב פיסטוקים בתזונה שלכם יכול להיות דרך טעימה לשפר את בריאותכם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.