אפונה – 10 יתרונות בריאותיים

אפונה – 10 יתרונות בריאותיים

Avatar of אגוגו
אגוגו

האפונה היא מקור נפלא לרכיבים מזינים החיוניים לבריאותנו. קראו על היתרונות הבריאותיים של האפונה.

אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 1/12/15

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

אפונה
אפונה. מלאה ברכיבים מזינים

1.שמירה על המשקל

האפונה דלה בשומן ועשירה כמעט בכל דבר אחר. בחצי כוס אפונה יש פחות מ-100 קלוריות, אבל הרבה חלבונים, סיבים תזונתיים וחומרים מזינים אחרים.

2.נוגדי חמצון, מערכת חיסונית חזקה ואנרגיה גבוהה

יתרונות אלו מגיעים אודות לתכולה הגבוהה של נוגדי חמצון באפונה כמו:

  • פלבנואידים: קטצ’ין ואפיקטצ’ין
  • קרוטנואיד: אלפא-קרוטן ובטא-קרוטן
  • חומצות פנוליות
  • פוליפנולים

3.מניעת סרטן הקיבה

האפונה מכילה כמות גבוהה של פוליפנול הנקרא קומסטרול המגן על בריאותנו. מחקר מניו-מכסיקו קבע כי צריך רק 2 מ”ג ביום של פיטונוטרינט זה כדי לסייע נגד סרטן הקיבה. כוס אפונה מכילה לפחות 10 מ”ג.

4.מניעת קמטים, אלצהיימר, דלקת פרקים, ברונכיטיס, אוסטאופורוזיס וקנדידה

כל אלה מגיעים אודות לרכיבים האנטי-דלקתיים באפונה. דלקתיות עודפת מיוחסת למחלות לב, סרטן והזדקנות. רכיבים אלו כוללים:

  • פיטונוטרינטיים אנטי-דלקתיים הנמצאים במיוחד באפונה
  • ויטמין C וויטמין E, וכמות יפה של אבץ
  • חומצות שומן אומגה 3

5.וויסות רמת הסוכר בדם

הסיבים והחלבונים באפונה מאטים את קצב העיכול של הסוכר. נוגדי החמצון והרכיבים האנטי-דלקתיים מונעים עמידות לאינסולין. הפחמימות באפונה הם סוכרים טבעיים ועמילנים ללא סוכר לבן או כימיקלים.

6.מניעת מחלות לב

נוגדי החמצון והרכיבים האנטי-דלקתיים הרבים באפונה תומכים בבריאות כלי הדם. בניית הפלאק בכלי הדם מתחילה מחמצון כרוני ודלקות.

הכמות הנדיבה של ויטמין B1 וחומצה פולית, B2, B3 ו-B6 מפחיתה את רמת ההומוציסטאין, אשר מעלה את רמת הסיכון למחלות לב.

7.בריא לסביבה

האפונה עובדת יחד עם הבקטריות באדמה וממירה את החנקן באוויר לאדמה. הדבר מפחית את הצורך בדשנים מלאכותיים, מאחר והרכיב העיקרי בהם הוא חנקן.

8.מניעת עצירות

התכולה הגבוהה של סיבים באפונה מסייעת לתפקוד מערכת העיכול וכך למניעת עצירות.

9.עצמות בריאות

כוס אחת של אפונה מכיל 44% מהתצרוכת היומית של ויטמין K, ויטמין המסייע בספיגת הסידן בעצמות. בנוסף, ויטמיני ה-B מסייעים גם הם במניעת אוסטאופורוזיס.

10.הפחתת הכולסטרול הרע

הניאצין באפונה מסייע בהפחתת ייצור הטריגליצרידים ו-VLDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה מאוד), אשר תוצאתו היא כמות נמוכה יותר של הכולסטרול “הרע”, הגברת הכולסטרול “הטוב” (HDL), והורדת הטריגליצרידים.

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל