מרגישים דפיקות לב מהירות ללא סיבה? 8 דרכים לטיפול במצב!

מרגישים דפיקות לב מהירות ללא סיבה? 8 דרכים לטיפול במצב!

פעימות לב מואצות מתבטאות בתחושה שהלב שלנו פועם במהירות ובעוצמה או מחסיר פעימה. מצב זה יכול להיות מטריד למדי ועשוי לגרום לדאגה, אבל במקרים רבים, פעימות אלה לא מזיקות והן מתרחשות לעתים רחוקות.

אך במקרים מסוימים, פעימות לב עלולות לדבר המתרחש לעתים קרובות ועשוי להצביע על בעיה בריאותית. אם אתם מרגישים שאתם מתמודדים עם דפיקות לב מהירות לעתים קרובות, ישנן מספר דברים שאתם יכולים לעשות. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

לפני שמתחילים לדרכי הטיפול, חשוב לציין, שבמידה ואתם חווים דפיקות לב מואצות יחד עם תסמינים כמו קוצר נשימה, סחרחורת, כאבים בחזה או התעלפות, עליכם לפנות לטיפול רפואי מיידי מכיוון שאלו יכולים להיות סימנים למצב לב חמור.

טכניקות להפחתת לחץ נפשי

דפיקות לב מואצות הרבה פעמים קשורות ללחץ או חרדה. [1] טכניקות כגון תרגילי נשימה, יוגה ומדיטציית מיינדפולנס יכולות לעזור בניהול הטריגרים הללו.

נשימה עמוקה יכולה לעזור לנו להפחית מתח ולהפחית דפיקות לב. השיטה כוללת שאיפה איטית ועמוקה דרך האף, עצירת הנשימה לכמה שניות ואז נשיפה איטית דרך הפה. חזרה על תרגיל זה במשך כמה דקות יכולה לעזור להרגיע אתכם. נסו לתרגל באמצעות הסרטון הבא של נשימת קופסה.

פעילות גופנית

פעילות גופנית סדירה יכולה לחזק את מערכת הלב וכלי הדם שלנו ולהפחית את הסבירות לדפיקות לב.

בנוסף, פעילות גופנית יכולה לסייע לנו בהפחתת לחץ נפשי וחרדה. אתם יכולים לבחור פעילויות שונות כגון הליכה מהירה, שחייה או רכיבה על אופניים.

חשוב להתחיל לאט ולהעלות בהדרגה את רמת העצימות, במיוחד אם לא עשיתם שום פעילות גופנית לפני. ליתר ביטחון, הקפידו להתייעץ עם הרופא שלכם לפני תחילת כל תוכנית אימונים חדשה.

הקפידו על התזונה וטפלו בחוסרים תזונתיים

תזונה בריאה היא חיונית כאשר אנו מעוניינים לטפל בדפיקות לב מואצות. נסו להגביל את צריכת הקפאין והאלכוהול, מכיוון ששניהם עלולים לעורר דפיקות לב. כמו כן, הימנעו ממזונות עשירים בנתרן ובחרו בתזונה מאוזנת ועשירה בפירות, ירקות, חלבונים רזים ודגנים מלאים.

חוסרים מסוימים של חומרים מזינים יכולים לגרום לפעימות לב מואצות. אלה כוללים אלקטרוליטים כמו אשלגן ומגנזיום, כמו גם ויטמינים מסוימים.

  • אשלגן: מינרל זה חיוני לתפקוד תקין של הלב. רמות נמוכות של אשלגן, או היפוקלמיה, יכולות להשפיע על תפקוד שרירי הלב, מה שמוביל לדפיקות לב מואצות. מזונות עשירים באשלגן, כמו בננות, אבוקדו ובטטה, יכולים לעזור לשמור על רמות מאוזנות.
  • מגנזיום: מגנזיום עוזר לשמור על תפקוד תקין של השרירים והעצבים, ומחסור עלול לגרום לדפיקות לב. ירקות ירוקים עלים, דגנים מלאים ואגוזים הם מקורות מצוינים למגנזיום.
  • ויטמין B12: מחסור בויטמין B12 עלול להוביל לאנמיה, שבתורה עלולה לגרום לדפיקות לב. מקורות B12 כוללים דגים, בשר, עופות, ביצים, חלב ומוצרי חלב.

הקפידו על שתיית מים

מודעה

התייבשות יכולה לפעמים לגרום לדפיקות לב מואצות. הקפידו לשתות מספיק נוזלים במהלך היום, במיוחד כשחם או כשאתם פעילים פיזית.

שינה מספקת

חוסר שינה עלול לגרום לדפיקות לב מואצות. נסו לישון לפחות שבע עד שמונה שעות בלילה. צרו שגרת שינה מרגיעה והבטיחו שסביבת השינה שלכם שקטה, חשוכה ובטמפרטורה נוחה כדי לקדם שינה טובה יותר.

הימנעו מחומרים ממריצים

חומרים כמו קפאין, ניקוטין ותרופות מסוימות עלולים לגרום לדפיקות לב. אם אתם מבחינים שדפיקות הלב שלכם מתרחשות לעתים קרובות לאחר צריכת חומרים אלה, שקלו להפחית או להימנע מצריכתם.

שמרו על משקל בריא

עודף משקל או השמנת יתר מגדילים את הסיכון למחלות לב ויכולים לגרום לדפיקות לב. שמרו על משקל תקין על ידי שילוב של פעילות גופנית סדירה עם תזונה מאוזנת.

תרופות

במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך בטיפול תרופתי כדי לטפל בדפיקות לב מואצות. בהתאם למצבכם, הרופא עשוי לרשום חוסמי בטא, חוסמי תעלות סידן או תרופות אחרות.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.