Logo
מחקר חדש: תמצית קליפות תפוז יכולות לשפר את בריאות הלב

מחקר חדש: תמצית קליפות תפוז יכולות לשפר את בריאות הלב

Avatar of אגוגו

במחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Agricultural and Food Chemistry נחשפים יתרונות הבריאות המפתיעים של קליפות תפוזים לבריאות הלב. קליפות התפוז, אשר בדרך כלל נזרקות בשל טעמן המר, מכילות תרכובת ביואקטיבית חדשה בשם feruloylputrescine (FP), שעלולה להיטיב עם בריאות הלב כשנצרכת.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

המחקר בוצע על ידי אוניברסיטת פלורידה ומחלקת החקלאות האמריקנית, ובו נמצא כי כאשר ניתן תמצית קליפות תפוז עשירה ב-FP לעכברים במשך שישה שבועות, נרשמה הפחתה משמעותית בסמני דלקת וסמנים של מחלות לב וכלי דם. גם כאשר העכברים ניזונו מתזונה עשירה בשומן, אלה שקיבלו מנת FP יומית עלו פחות במשקל מקבוצת הביקורת.

ה-FP הוא מטבוליט שזוהה בראשונה בעלי ובמיץ אשכולית ומופיע גם בכמה סוגי תפוזים, אך לא מצוי בלימונים, ליים, קלמנטינות או מנדרינות. התרכובת עוררה עניין רב בקרב מדענים בשל הפוטנציאל נוגד החמצון והאנטי-דלקתי שלה, אם כי עוד יש הרבה ללמוד עליה.

כפי שנאמר על ידי המדען יו ואנג מאוניברסיטת פלורידה: “זהו ממצא חדש שמדגיש את הפוטנציאל הבריאותי הבלתי מוכר של feruloylputrescine בהפחתת הסיכון למחלות קרדיווסקולריות”.

קליפות תפוזים אינן נצרכות בדרך כלל, למרות שהן אכילות ויכולות להועיל לבריאותנו. כל שנה נזרקות 32 מיליון טונות של קליפות תפוזים. בקליפות תפוז יש ריכוז גבוה של ויטמינים, נוגדי חמצון ולימונן – כימיקל שיכול להיות בעל תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות.

ה-FP מצוי בקליפות התפוזים מונע מחיידקים מסוימים במערכת העיכול לייצר את התרכובת טרימתילאמין (TMA), שבדם הופכת לטרימתילאמין N-אוקסיד (TMAO) – תרכובת שקשורה לסיכון גובר להצטברות פלאק בעורקים, מחלות לב, שבץ, השמנה וסוכרת מסוג 2.

בניסויים שנעשו בפלורידה, כאשר הוזנו העכברים בתמצית קליפות תפוז המכילה FP, רמות ה-TMA וה-TMAO ירדו, למרות שהחיידקים המייצרים את התרכובות הללו המשיכו לפרק את המזון כרגיל.

האם יתרונות אלו יתקיימו גם בבני אדם עדיין לא ברור, אך ה-USDA מעוניינת לגלות זאת. בעזרת מענק של 500,000 דולר מהממשלה, חוקרים בודקים האם תמצית קליפות תפוז יכולה לשפר את בריאות המעיים והלב.

קליפות תפוז אינן פשוטות להוסיף לתפריט, אך אם המדענים יצליחו לפתח מוצר ניתן לאכילה מהקליפה, זה עשוי להפוך למרכיב פופולרי במטבח אשר משפר את הבריאות. מספר חברות כבר מנסות לעשות זאת, ומחקרים נוספים מצאו שניתן להמיר קליפות של בננות ומנגו לחטיפים טעימים ומזינים.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4